vintertid

vintertid118112-23

Vår helg har varit väldigt blandad.
Åkte upp till Gräs på fredag för att bara slappa, stannade till lördag eftermiddag. På lördag förmiddag så bjöd vi våra grannar Sven och Gerd på förmiddagskaffe, det är ett mycket trevligt äldre par som ofta bjuder hem oss på ett glas vin eller bara en slät kopp kaffe. De är 75 och 80 år gammla men vi har det mycket trevligt i deras sällskap, de har så mycket att berätta för oss.
Frida kom hem till oss för att äta mat, det finns inget som stannar i hennes kropp just nu men denna maten blev i allafall kvar. Karl hade Lan hemma så vi var ganska många i maten denna dag. Lina och Daniel var till Anna och Henrik i Göteborg.
På kvällen hade vi anmält oss till en vinprovarkväll på Ditt Matställe i Karlstad, vi skulle prova Italienska viner och äta tre rätters till det. Vi provade en Barbera 2003 ett gott strävt vin som passar bra till tex pasta. Kostar 125 kr och har artnr 32047, mycket gott. Sen provade vi ett vin som var gjort på torkade druvor, Masi Costavera Amarone 2001, lite dyrare 242 kr med artnr 2345, gott till tex älgsteken jag har liggandes i frysen. Maten vi fick var trattkantarellsoppa, det drack vi sherry till, varmrätten bestod av oxfilé med vitlöksrostade grönsaker och potatisgratäng, till det drack vi Ripasso Montigarvi, och till efterrätt 3 sorters ostar som vi drack ett portvin Late bottle vintage port. Mycket gott. Vi tog bussen hem efter denna trevliga kväll i goda vänners sällskap.
Söndagen var kall...vi stannade i säng till kl 10 men denna natten fick vi ju ställa om klockan en timme  så hon blev ju bara 9. Peter tog Ville och bössan med till Höjden, jag åkte till en annan skog för att  plocka trattisar, de var djupfrysta där de stod i skogen, jag fann en hel korg med vanliga gula kantareller, när Peter kom tillbaka så hade han en hel kasse med kantareller med sig så nu har vi gott om svamp i frysen till det goda älgköttet.
När vi la oss på söndagkväll så kom den första snön...

Kommentarer
Postat av: kicki

Jag glömde att säga att det var sommelier Thomas Anderssom känd från radio som hade provningen. Han har en mailadress om ni vill titta, där rekommenderar han vin till mat bla.
[email protected]
kicki

2006-10-30 @ 13:30:25
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Ulrika

Hej!!!

Kanske ska prova nåt.
Tycker ju om vin numera!!
Det lät väldigt smarrigt det där...

Ha det!!!

Kramis!!

2006-10-30 @ 19:19:11
Postat av: kicki

ja det är gott om man får tag på ett vin som passar precis till maten, thomas kan verkligen detta med vin och mat, jag lovar.
kicki

2006-10-30 @ 20:34:46
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Fatima

Snö minsann! Det fick vi inte se skymten av här i stan ! Inte så vitt jag vet iallafall.

2006-10-30 @ 20:42:07
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: FRIDA

Hej!
Dax att uppdatera dig nu lilla mamma tror jag.
Tom jag är nog inne på denna sidan oftare än dig just nu, å det säger inte lite det...
Kanske vi ses i helgen. Kram kram

2006-11-04 @ 10:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0