Festlig räkpaj
När jag ändå sitter med favoritrecepten så slänger jag in ett till som jag fått av syrran...denna måste ni bara prova på, den är så himla god..
Festlig räkpaj 4 pers 225 grader i ca 15 min
Pajdeg:
2,5 dl mjöl
100 gr smör
2 msk vatten
Blanda samman och låt vila 30 min. tryck ut i formen och grädda 225 grader i ca 15 min
Fyllning:
1 kg räkor skalas
100 gr färska champinjoner fräses
3 dl grädde
2 msk tomatpure
1 avocado
smör
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
0,5 krm kajenpeppar
Skala räkor, skiva champinjoner och skala avocado mkt fint. Fräs champinjoner i lite smör och strö över mjöl, salt och kajenpeppar, tillsätt grädden lite i taget och tomatpuren, låt stuvningen sjuda i några minuter. Tillsätt räkor och avocado. Häll stuvningen i pajskalet och servera genast med en god sallad till.
Smakar mums med en kall öl...
Kommentarer
Postat av: ejmis
Nya recept tas alltid tacksamt emot =)
Postat av: Lina Lettenström
ÅÅåååå...min favvopaj! mums
Postat av: EVA
Åhhh...det ska jag skriva ut ! Tack för mattipset !
***
Ha en fin start på veckan !
K R A M från EVA
Postat av: Annelie
Gott gott! Tack för tipset.
Så kul att det blev ett trevligt kalas för din lilla mamma.
Ha det så fint hälsar jag från ett nu snöigt Roslagen/kram
Postat av: helga
Detta låter också kanongott!!
Postat av: Ulrika
Ja, jag kan intyga att det är jättegod!!!!
Mmmm.... Kramis!!!
Trackback