Mura-loppis-80 års kalas


Denna dagen är fullspikad....
Frukost tidigt....ja relativt tidigt...09.00.....vi är så sega nu för tiden. Förr hade vi aldrig något problem med att komma upp, nu är vi så trötta trots att vi lägger oss i skaplig tid.
Ja efter frukosten så skulle gubben börja mura eller åtminstone börja planera för murande, det är ju mycket som skall förberedas och grundas innan man kommer så långt som till murandet. Han har ju rivit ner gamla traktorgaraget som var fastsatt med lagården. Upptäckte då att ena hörnet var alldleels uppmurket, så det var bara att börja riva och plocka ner de sten som var trasiga, väggen hade tagit stryk och en del av sidan, det skall nu snickras och sedan muras sten igen, men som sagt först grundas under...



Här har han rört ihop sin deg i baljan menas grannen sitter bredvid och kollar så det går rätt till..



Sen upp hit och börja. Ja ni ser hur det ser ut, mycket arbete innan det kan börjas snickras nytt garage här. Traktorn får stå inne på logen så länge.
Det blir inte så många timmar han kan hålla på här för kl 14.oo skall vi jobba på loppis, ända fram till 17.oo.
Klockan 18.oo skall vi sen vara borta på 40 årskalas, ja eller rättare sagt 2X40 års kalas...två vänner till oss som är gifta fyller båda 40 år och sammanslår sina kalas till 80 årsfest...kul. Så denna dag är fullspikad, skall försöka hinna med lite lunch också innan loppis...(och här sitter jag och bloggar).

Rönnbären nu är så vackra, det finns massor av dem och skall man då tro på gamla skrönor så blir det massor av snö i vinter...hoppas inte det stämmer för jag tycker inte om snö.



Kommer ihåg när ungarna var små, då gjorde vi halsband av rönnbären.



Den här skylten har jag fått av syrran...den är målad på en skifferplatta...och den stämmer väldigt bra här.



Denna bild är tagen uppe vid vår stuga igårkväll, vi var upp och vattnade lite och stod et tag nere vid sjön och njöt, innan myggen  höll på att ta kål på oss, vackert, eller hur?
Nu skall jag dra igång med lite mat...sen stryka och planera kläderna tills ikväll, när vi kommer hem från loppis så är det bara att dyka i kläderna och ge sig av till nästa kalas...so long.....




Kommentarer
Postat av: Ingela

Hej, hoppas ni har lika fint väder som vi. fast jag har bestämt att jag ska städa i tvättstugan idag, så nu måste det ske hur mycket än solen skiner, hinner nog med lite uteliv också. Den grannen känner jag igen! Härliga bilder å så fint med vattnet och skogen jag känner en tystnad. Kram

2009-08-15 @ 11:37:12
URL: http://ingelaaqvistbloggar.blogspot.com
Postat av: Inga M

Det lär ska vara förfärligt mycket mygg någonstans uppåt Värmland. Är det hos Dig?

2009-08-15 @ 14:38:51
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Ninni

Fullt ös som vanligt!



Ja det ser allt ut som han har en hel del jobb framför sig!

Hoppas ni hade gôrskôj på festen..kramen

2009-08-16 @ 09:53:15
URL: http://ninni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0