Köttet klart dag 1...


Jag har suttit sedan 15 med köttlotten vi fick här från, klar precis nu lagom till körslaget.





Gubben kom hem vid 18.00, han har ju jagat hela dagen idag också, det blev en 14 taggare och en kalv skjuten idag.




Gubbarna på bilden är tillfrågade om vi fick lägga ut denna bild...en grann udda 14 taggare. 6 taggar på ena sidan och 7 på andra.

Han var frusen när han kom hem och fick gå raka vägen in i en varm dusch...sen började vi mala. Det blev en 10 liters gryta full.



Två gånger drar vi igenom kvarnen för att det skall bli så fin färs som möjligt.




Vi skulle ha varit på halloweenfest här i byn idag men vi satt med detta istället när de andra spökade, när vi var klara så orkade vi inte ta oss någon stan mer än till soffan, man får ju förstå gubben som jagat hela veckan...och imorgonbitti skall han vara i slaktboden i Gräs hela dagen igen...sen blir det för oss att börja om med dagens arbete igen...vid denna tiden imorgon kväll har vi väl minst lika mycket färs att packa ner igen....ja och givetvis stekar och grytbitar...
Vi får försöka ta nya tag med halloween nästa år...




5 hg i varje påse....många fina köttbullar till jul, och en och annan tacokväll....en stor rikedom...

Nu en god teakopp för den onda halsen. Med ingefära och citron i...samt en räksmörgås med avocado och tomat till...mums va gott.


Kommentarer
Postat av: Anki

Ja, kära nån nu har ni väl kött så det räcker gott väl ända fram till midsommar om inte mera, hahahahahahhaa



Kram

2009-10-17 @ 23:51:38
URL: http://metrobloggen.se/RINKAN
Postat av: Inga M

Tur att älgköttet är himla gott, för dyrt är det nog så det förslår om man räknar med alla utgifter i sammanhanget. Det anar nog inte den som bara ser att det blir kött i boxen.



Älgfärsen är nog allra bäst och värd allt arbete man får lägga ner. Jag brukar inte mala allt på en gång utan frysa malbitar som jag sen tinar upp och mal tillsammans med fläskfärs och lök direkt. Om man vill ha fläskfärs i direkt så kan det inte ligga i boxen så länge innan det blir dålig smak. Men nu har jag många kilo färs på lager och det går åt.

2009-10-18 @ 08:00:23
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0