Tromben


Det var under kvällen eller natten mellan torsdag och fredag den sista juli som tromben slog till. Skogsområdet som skadades är 14 hektar vilket motsvarar 28 fotbollsplaner.
Detta område ligger strax ovanför här där vi bor, där vi brukar åka på kvällarna för att leta efter vita älgen,  helt plötsligt en kväll så kom vi inte fram på vägen, det låg söndertrasade träd överallt, som om jätten bara kommit och dragit upp träden och kastat iväg i en salig röra...otäckt och vi tackar gudarna att vi inte kom där just när tromben drog förbi.
Nu har det gått fram skogsmaskiner där och rensat fram vägarna igen...ja man kan inte fatta vilka krafter det är i dessa virvlar.



Lite svårt att visa på kort, men tromben har kommit genom skogen fram efter vägen och bara rammat ner allt i dess väg.
Vi åkte här i gårkväll för att se vad långt de kommit och de har kommit fram uppe på skjutfältet som militären har nu...där ligger fortfarande allt kvar. Vill ni läsa mer om tromben så kolla på www.vf.se det är ju faktiskt inte så ofta som vi har sån här i sverige.



Där såg det fortfarande ut så här...helt otroligt hur det ser ut, som en väg rakt genom skogen...och så helt plötsligt bara har den gett sej. Vart tog tromben vägen då?



Här är kortet taget ut ur bilen...här hade vi flera älgpass som bara är bortblåsta...



Ser ni rådjursgeten i mitten av kortet.



Den utlovade middagen som jag gjorde igår, med de stekta svamparna till.

Nu skall jag röja lite här...sonen kommer imorgon och skall bo kvar här tills onsdag då han skall till tandläkaren här i byn. Mysigt, och då slipper jag ju vara ensam när gubben åker på resa.

Kommentarer
Postat av: EVA

Usch vilka krafter ! Ingen som blev skadad hoppas jag...



***

KRAAAM EVA

2009-08-17 @ 22:50:04
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se/
Postat av: Lina

Men fy va obehagligt att det kommer såna tromber även här. Håll er undan!



Mysit att Karl ska komma på besök, och perfekt så att du slipper va ensam också. Ha en mysig kväll! puss

2009-08-18 @ 08:43:24
URL: http://lhlettenstrom.blogspot.com
Postat av: Helga

Oj, som det ser ut! Kom människor till skada?

2009-08-18 @ 09:27:54
URL: http://www.helga1.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Ja det var ett riktigt område det hade tagit. Vi var där åkte dagarna efter och det var för tidigt för det var lite besvärligt att ta sig fram på vissa ställen. men mitt i all bedrövelse är det lite häftigt att se vad som kan hända när naturen tar egna beslut.

Kram på er alla

2009-08-19 @ 08:35:16
Postat av: Lizaloop

Försökte kommentera igår men det gick inte på nå¨n av blogg.se:s bloggar.. :/

Nä man kan inte förstå vilka krafter det kan handla om, lyckligtvis har vi varit rätt så förskonade från tromber och liknande i norra delen av landet.

Får tacka så mycket för din gästvänlighet, jag ska låna en dator med mobilt bredband på resan så skulle det behövas så skriver jag en rad.



Hoppas ni fortfarande har sommarväder där nere, här är det soligt och fint men attans så kallt det är på nätterna, bara hoppas att mina tomater hinner växa till sig och mogna innan frosten tar dom!!!



Ha en bra dag!!



Lisa

2009-08-19 @ 09:03:38
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Lotta

Hej Kicki!

Såg att du har röda krusbär precis som jag! Har du något bra tips vad man kan göra med dem? Skulle behöva några bra recept. Vi bara äter dem som de är. Men vi har ju så många så det känns synd att inte ta vara på dem!

2009-08-20 @ 11:51:47
Postat av: kicki

Lotta: Jag brukar bara göra krusbärssylt av dem...eller marmelad...sylten är väldigt god till pannkakor...vill du ha recept så hör bara av dej igen.

2009-08-20 @ 14:15:43
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/
Postat av: Inga M

Jag läste om tromben i tidningen. Det var visst rätt sällsynt, med flera års mellanrum som det kommer en sån här. Det ser verkligen hemskt ut. Trist och jobbigt för skogsägaren att ta itu med.

2009-08-21 @ 06:58:45
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0