Detta har vi gjort ikväll...


Vi har tagit betalt på danskursen ikväll igen...lika kul som vanligt, massa glada människor som älskar att dansa, förväntansfulla. De har dansat några år tidigare så de är säkra på det de gör, de törs släppa loss....
Ja det är de minsta ungarna mina som har kursen så det är därför vi är där och hjälper till...och så har vi gjort i en herrans massa år.




Lite prat innan kursen börjar...




Här är det en ny tur som lärs ut...

http://www.youtube.com/watch?v=23t3Id-nuFE

Här en fil på Karl och Sofie när de var på tävling under helgen i Borås.. De blev 6:a...jättebra. Titta och njut.

Imorgon ledig dag, skall handla med mamma som vanligt sen på kvällen skall jag med syrran som jobbar på klädaffär och hjälpa henne med mannekänguppvisning bland pensionärer i Fagerås. Det skall bli kul.



Müsli....


Ikväll har jag gjort müsli, receptet har jag fått av syrran...gott och bra mycket nyttigare än det man köper i affären.




Jag använde hela påsen pumpakärnor, halva kartongen med solroskärnor, halva kartongen med sesamfrön och bara 1 dl linfrö, sen tog jag hela påsen med russin. Detta rostade jag i teflonpannan var för sej på svag värme.




Solroskärnor.....




Pumpakärnor......




Färdigt och upphällt i burken....smaskigt till yoghurten imorgon bitti....får väl ta med en burk till jobbet också kanske för där äter vi frukost vid nio.

Nu skall jag ta tag i det roligaste jag vet varje månad....räkningarna...jippi tjoho.


Hösten..


Tittar man ut så ser man en strålande sol, lite kallt mot man brukar ha det...imorse fick vi skrapa bilrutan, det var 3 grader kallt ute...me strålande vackert.

Höstlöven ligger nu blodröda på marken....nu skall vi klippa och göra fint i trädgården, och ta bort de löv som fallit...vi har massor av dem och för allt som kommer bort är ju bra, då slipper man ju dem sen.


Höstlöv  Lönnlöv

Såna här har vi massor av....vackra röda, men snart blir de bruna och kletiga....





Söndag...


Måste bara börja med att tala om att filmen igår, den måste ni bara gå och se...Flickan som lekte med elden. En jätte bra film, väldigt spännande, och då menar jag verkligen spännande, syrran och jag satt med händerna för ansiktet många gången.....väldigt hårda slag, aj.....ja Lisbeth Salander hur mycket klarar du egentligen. Se den, jag lovar ni kommer inte att gå besvikna från filmen.

Idag söndag vaknade vi vid  08.00, syrran och jag gick upp och började med våra bestyr, hon skulle göra en marockansk gryta och jag skulle baka till kvällens dans på Holken.
Vid elva tiden efter kaffet gick vi ut på stan, fick gubbarna med oss...ja de gick för sej och vi sprang på vårt...




Hösten har kommit hit...träden är rödgula, väldigt vackert, det var faktiskt 19 grader varmt när vi gick ut. Sprang runt ett par timmar innan vi begav hos hem till syrran och svågern igen. deras ungar med familjer skulle komma och äta vid 2 tiden. Gubben och jag blev också bjudna på middag...gott.





Här står hon syrran och förbereder för middagen...




Så här trött blir man av två timmar på stan...ja det är ju skönt att få vila upp sig lite och det kan behövas om man skall klara av kvällens aktiviteter, ja, jag menar dansen förståss. 

Tack min goa syster ochs våger för en super duper helt tillsammans med er, vi har även hunnit med att planera för vår resa till Tyskland och Danmark i slutet av oktober...Nu har vi något att längta efter.



Min helg..


Fredagkvällen tillbringade vi hos min bror med familj...gubben skulle hjälpa till att avverka en häck, en hagtornshäck, med jätte taggar på....aj aj...




Här går han lös med röjsågen...




Dessa taggar är inte att leka med, ca 1 dm långa, sylvassa.

Jag plockade en massa björnbär hos brorsan...fick med mej en stor burk hem....gud så gott..smaskens till a- filen...




Efter detta arbete så blev det mat, så himla god tacopaj...med fetaost på...mums...sen Lovisas äppelkaka...

Vaknade idag till en strålande dag, solen sken och hösten visade sej verkligen från sin bästa sida...ljuset fanns och då blir man pigg. Gubben han åkte upp till stugan och högg älgpass, fullt aktuellt just nu...




Skogen börjar ändra färg nu och inta den gul/oranga nyansen...

Skall ta mej till skogen nu en snabbis, måste sätta upp dessa saltstenar till älgen och rådjuren....




I kväll skall vi på bio, Flickan som lekte med elden. Det skall bli super mysigt, vi skall sen bo kvar hos syrran och svågern inatt för imorgon är det vi som har cafet på Holken när Bhonus spelar.  Skall baka en massa till det men det gör jag hos syrran....vi hinner nog göra stan också.
Sen är helgen över....men som sagt, en mysig helg kommer jag att ha, kommer att få rå om alla mina barn på söndagen på dansen...om sonen hinner hem från dansävligen i Borås förståss, annars får vi klara oss ändå...ja vi hinner säkert med en och annan dans också..

 Ha det gott alla, njut av denna underbara dag...den kommer aldrig igen.


Spännande


Ja man undrar vart man kommit och jag sitter ju givetvis på 1:a parkett...

Här skall spelas in ett rysardrama, en kidnappning.....nu kvart i nio kommer den kidnappade....det rekas kameror i vartenda träd och på uthustak, de har egna aggregat med sig som de sätter upp lite överallt, hur i hela fridens skall detta gå...ja, ni skall bara höra hästarna som går precis bredvid i hagen, ardennern Åke han tycker inte om dessa starka ljus...han brölar och gnäggar...la till slut av en riktig hög med skit och då blev det gapskratt där ute...mitt i rysaren.

Den kidnappade skall visst få bli instängd i vår lillstuga, stackarn..för där inne finns inget golv....kul är det iallafall och spännande att få följa.




Ja fortsättning följer. Nu skall jag sätta mej på plats igen...filmen skall börja...


Bio




Någon som sett filmen eller läst boken....vi håller just nu på att lyssna på ljudboken och på lördagkväll skall vi på filmen tillsammans med syrran och svåger...jag har stora förhoppningar då den förra filmen var super...
Son sagt är det någon som sett filmen och kan säga om den är bra...

Klicka på bilden så kommer du till trailern på filmen...


Filminspelning


För en vecka sedan kom film och dramalinjen här på Folkhögsskolan i byn till oss och frågade...skulle vi kunna få spela in en skräckfilm hos er i er lillstuga....




Så här skall spelas film ikväll när det blir mörkt. De har varit här på eftermiddagen och rekat, ställt stegar mot uthusväggar och sen skall det koppplas ljus mm...ja det skall bli spännande att se vad kvällen kommer att ge...min lillstuga, skräckfilm...är den så ful...

Idag har jag varit in till stan och klippt och färgat håret, sen har jag handlat inför helgen...
Gubben skulle åka med mej hem för han skulle till tandläkaren, jag var tidigt till hans jobb som ligger precis bredvid stadsträdgården. Passade på att strosa runt lite, där är så vackert. Just nu håller de på att sätta alla vårlökar.




Här kommer det att vara färgglatt till våren av alla fina lökar.




Vackert gult i denna rundel.




Här strosade jag runt i 20 min, det är så himla vackert och man blir lugn och harmonisk efter en tur här. Det sitter alltid en massa mammor med sina barnvagnar här och njuter.

Nu skall det bli gott med en kopp kaffe...ikväll kan vi äta tillsammans gubben och jag då han är hemma, vad skall man då hitta på tro...jag kommer nog på något hoppas jag eller har ni något förslag att ge mej...


Kursstarter ....nu är vi igång igen


Ja då är kurserna i bugg igång igen då....och lika många som vill lära sig dansa denna säsong igen. det är helt otroligt va mycket folk som tycker om att dansa.

Vår dansklubb håller till med kurserna på Holken i Karlstad, gubben och jag hjälper till med medlemsskrivning och inträde, allt för att hjälpa våra ungar som har kurserna.




Bakom dessa blå dörrar håller vi till...Holken ligger i fina Mariebergsskogen.




Idag har det varit en strålande vacker dag...så här fint sken solen när jag kom hit vid 17.00.




Här kommer kursledarna, syskonen, 2 av mina ungar...




Här sitter dottern vid entrebordet...här tar vi betalt och skriver medlemskort.




Detta är ungdommarna noga med, så här i influensatider.




Ja dansgolvet blev fullt, som vanligt våra kurskvällar....

Nästa gång gubben och jag skall hit till Holken det är på söndag, då har vi levande orkester, Bhonus...skall bli kul.
Då blir det nog lita dans för oss också...när vi blir avbytta i cafet...so long......


Mörka kvällar ... redan



Oj va det blir mörkt tidigt nu på kvällarna, redan vid sju börjar det skymma och bli svårt att kunna göra något ute...det går så fort, jag tycker inte om hösten så för mej är detta skit...

Tittar man ut så är det blä....löv och kvistar överallt...mycket som skall göras nu, rabatterna skall ansas, lökar som skall sättas, ja detta är ju tur att man har för då går ju just denna tiden fortare...sen kommer snön och det tycker jag heller inte om, jo om den ligger på marken bredvid vägarna då skulle det vara hur fint som helst, men här på lande där vi bor där ligger den ju kvar...sen blir det halkigt och frostigt, igårmorse när jag åkte till jobbet vid sju så stod termometern på 0...är det inte hemskt va....mina blommor vill stå ute ett tag till, pelargonerna är ju så himla fina och jag är inte beredd att ta in dem än, men jag måste ju snart som det verkar...

Det enda som är bra med höst och vinter är att ishockeyn börjar....så igårkväll satt jag i hallen med tre av mina jobbarkompisar...kul...och det blev ju vinst till oss så det gjorde ju matchen ännu bättre....




Så här såg det ut hos mej vid 19.00 nu ikväll...det är fortfarande ganska ljust när vi åker vid 07.00 men när vi kommer hem så ser det ut så här.





Ja det är ju klart, man kan ju göra det mysigt för sej också, tända ljus i fönstren och mysa med gubben och levande ljus.  Här har jag tänt i hallen...




Här i tv rummet....ser nu att det är för kallt sken, måste byta lampskärm...har nog gröna skärmar som kan passa till alla fyra fönster i detta rum.





Och här ena köksfönstret...ja då man kan göra det mysigt trots höst och vinter...bara att gilla läget som gubben säger, han älskar hösten han,,,av förståerliga själ, då han jagar och  jakten är på hösten.

Nu skall jag koka en stor kopp tea med honung i, sätta mej framför tv och kolla på idol...sen kommer som sagt gubben hem inatt igen och det blir mysigt det också...



Dans hela helgen lång...


Ja denna helg den har man väntat på så länge och så går man och blir sjuk....ja hela förra veckan låg jag med snora och hosta och yrsel av och till....
Ungarna kom på förmiddagen igår, de skulle först ha dansuppvisning på vår bys egen dag...mera Molkom....
efter det kom de hem till oss, jag hade middagen klar, sen stack vi ner till logen i Molkom och förberedde...
det var sen 25 tappra dansare som skulle avverka 10 timmars intensivkurs i bugg denna helg....jag var med så mycket jag orkade på lördag men idag söndag satt jag nästan hela tiden då jag kände att orken inte fanns alls...




Här är vi på logen i Upperud, solen sken och det var en helt underbar dag...det var ett glatt gäng och vi har haft det jätte skoj hela helgen.

Lördag tog vi kursen här uppe i vår klubbstuga i Acksjön, lite mindre och mysigare...



Gubben fick sej en dans med dottern här i huset...



Ja ni ser vilken klubb vi tillhör....på onsdag skall vi sitta på Holken i Karlstad och ta betalt då kurserna nu har dragit igång igen...våra ungar har ju kursverksamheten där fast då för de som lärt sig tidigare...



Här har jag lyckats fånga dem alla tre på kort...



Här var det genomgång av ny tur....

Kursen slut vid halv fyra, hade förberett middagen imorse så den var snart klar, ungarna åkte hem vid 17.00 och sen åkte gubben och jag ner och gjorde vårt kyrkoval..

Imorgon åker gubben redan vid 04.00 på jobb, jag sticker strax efter 07.00...imorgonkväll blir det hockey....jippi...vi är några på jobbet som skall gå tillsammans, sover sen hemma hos dottern på natten...
Så nu var denna helg slut och nu baske mej skall jag bli frisk...nu kvällstea och sängen så småningom...
Tack ungar för en trevlig danshelg trots att jag suttit och tittat på mesdadels, man lär sig mycket på det också kan jag lova....


Ja vad säger man - prosit kanske....


Det fortsätter att rinna konstant ur snoken...äckligt samtalsämne...jag har prata med min goa vän Ulrika på morgonen, vi har jämfört färgen, hennes är grönt äckligt, mitt är genomskinligt och äckligt...hon har nu varit hemma över en vecka och har fått läkarintyg idag, hoppas innerligt att jag är såpass på måndag så jag orkar till jobbet...jo visst skall jag vara frisk då....nya tag nu Kicki...upp och hoppa. Har lovat gubben idag att röra ihop en pannkakssmet och steka åt oss...känner att jag nog orkar det också. Har strukit 5 skjortor åt honom, en prestation...druckit kaffe med grannen och honom, men gav snabbt upp och gick ifrån dem, det pratas bara om tröskning och spannmål just nu...vi har ju arrenderat ut all vår mark men gubben älskar att prata om detta ämne och grannen han är bonne så han älskar också att prata om det. Jag tycker också om att sitta med dem och diskuttera men när det tas om och om igen, då ger jag upp...haha...jag skrattar här i soffan åt dem.

Igår sa gubben efter lunch, (han sitter hemma och jobbar och tar ju lite lunch när han vill) han sa, jag kokar en termos med kaffe nu gumman så tar vi en biltur så du får lite frisk luft, är han inte för go va...omtänksam och världens bästa. Vi for upp till vår bortskog, satte oss där bak i luckan med varsin kaffekopp, lyssnade på tystnaden och fåglarna, solen stekte på oss och gud va gott det var. Jag fick gråta en skvätt mot hans axel och som vanligt la han sin varma arm om mej och tröstade...ja han är min trygghet, min älskade. Jag är efter 28 år tillsammans med honom fortfarande djupt förälskad.




Här inne i gläntan satt vi och njöt. På denna plats var vi jämt med barnen när de var små, på vintern var gubben här och avverkade och högg ved, vi hälsade på honom ungarna och jag,  vi grillade, åkte pulka och skidor, på sommaren bara strosade vi i skogen, ungarna tyckte mycket om detta och vill gärna dit nu också...detta tänkte jag på när vi satt där och det var därför tårarna kom...man är lite extra blödig när man inte mår 100.




Vattnet som porlade blandat med fågelkvitter, visst är det väl underbart att höra...




Lingon i massor sitter här, men de fick sitta kvar, en annan dag kanske...




Plockade en påse med trattisar, de satt precis bredivd bilen, kunde inte låta bli dem...




Ja en lunchrast tar snabbt slut, där på andra sidan sjön bor vi...skönt med frisk luft om så bara för en liten stund...
Tack gubben för att du drar ut mej...

Nu vill jag bli frisk, denna helgen skall ju våra ungar ha danskurs här i byn, vi har ju hela tiden haft som mål att vara med...nu får vi hoppas att man orkar...hoppas, hoppas...

Nej dax att röra ihop pannkakassmeten , den skall ju stå och svälla en stund...Ha det så bra alla där ute.


Youtube


Har bytt sängen mot soffan...ryggläge mest hela dagen. Är orkeslös...snorar och hostar så ut kommer det iallafall..

Sitter med min dator i knät och letar roliga klipp på youtobe...skall försöka lägga in något ni kan titta på. Dessa klipp är från 3 veckor sedan, en buggtävling som Karl och Sofie deltog i. Det första klippet är från semifinalen och det andra är  Finaldansen i klass vuxen A. Det högsta klassen som finns i bugg.

http://www.youtube.com/watch?v=sfgOfMF8pR8

http://www.youtube.com/watch?v=XagxBOb6Q5Q

Karl är han med svarta byxor och vit skjorta, Sofie har långt vitt hår och är klädd i svart...titta och njut.
Man dansar alltid 2 danser i finalen för vuxna A, en slow och en fast, bara för att domarna skall kunna bedömma paren i all dans, takt etc.

Titta och njut....

Karl och Sofie dansar även Boggie woggie och är uttagna till att dansa Världscupen i Boogie woggie senare iår.

Här sitter alltså en mamma som är väldigt stolt......



Ryggläge


Idag är yrseln mycket bättre, men näsan rinner i stril ström, hostar och är väldigt risig i halsen...tänker nu ligga här tills jag är frisk...man är ju rekkomenderad att inte utsätta andra för detta och är man redan känslig så får man all annan skit också. Man skall stanna hemma tills man är frisk sägs det. Ja just nu skulle jag ändå inte kunna utföra något på jobbet annat än med en kopp under näsan då kanske...va trevligt vore det för de andra...nej fy..
Gubben kom hem igår och han har rosslat och hostat han också inatt, nyser och lever sjutton...ja ingen slipper tydligen detta.

Har inget roligt att visa er idag för ifrån soffan ser man bara tv eller datorn och den har ni sett tidigare, men jag kan visa lite vackra bilder från gubbens jaktresa från Hardangervidda.




Här stannar de alltid och fikar på väg upp, detta är sjön som heter Seljordsvannet.




Här står det en skock med vildren uppe på fjället...det är vildren och ripa som skjuts under de 10 dagar han är borta.




Här utförs morgontvätten...iskallt och så klart och fint, detta vatten kan drickas.



Gubben laddad för en dag på fjället. De har haft väldigt vackert väder hela tiden detta år, det brukar både snöa och blåsa annars.




Det fiskades även en hel del under tiden då det är anställda fiskare med
, det skall dras upp ett antal kilo varje gång de är där....




Så dessa dagar äts det mycket fisk, stekt, gravad, kokt, inlagd...ja allt, och allt smakar gudomligt, tänk er färsk öring, eller örret som de säger i Norge.




Här hornet av en ren, denna gången sköt inte gubben någon ren utan det var bara ripa för honom...




Nu är han hemma igen för denna gång...nu väntar älgjakten snart...ja om 4 veckor smäller det...

Nu skall jag koka mej en kopp tea igen, med mycket honung i...halsen är inte rolig om man säger så...
istället för att ungarna tagit hand om mej så gör gubben det nu, han jobbar hemifrån resten av veckan...å va glad jag blev över det...nu skall jag bara bli bättre och bättre...


Patrick Swayze


Ja ingen har väl missat att Patrick har gått bort inatt...


http:/

/www.youtube.com/watch?v=WpmILPAcRQo

Denna film är väl någon som många kommer titta på idag, ja även jag... Dirty Dancing, hur många har inte stått och vickat på höfterna till denna film, och speciellt denna avslutningschen.




Mina vänner


Somnade vid 24 tiden inatt, sen har det varit så där med sömnen....Vid 05.15 åkte dotterns man på kurs. Då gick jag upp och kokade mej tea, är rosslig och snorig och fortfarande yr av och till. Kanske det är nacken som spökar. Ja gubben kommer hem idag så jag ligger kvar här i lägenheten tills han hämtar mig. Han skall få massera min nacke så får vi se om det blir något bättre, jag brukar ju bli så här ibland, är yr av och till och kan aldrig röra mig för snabbt och att åka karusell är otänkbart...ja avvaktar så får vi se om det ger med sig under dagen. Hoppas det....känner mig som en idiot som blir så här klen när detta händer. Törs inte vara ensam för man blir så olustig och vinglig. Ja nog om detta...

Har öppnat fönstret, det kom in frisk luft, skönt...men jag är ju van att ha tyst där jag bor, knäpptyst. Här är det en massa väsen, bilar som åker fram och tillbaka, tåg som kommer och går..utryckningsfordon och cigarettrök från någon granne bredvid...men det är skönt med detta nu när man inte vill vara ensam.
Detta ser jag när jag tittar ut genom fönstret hos dottern och mågen.



Jag är inte ensam här iallafall, dottern drog till skolan vid 08.00, men jag har ju alla dessa djur kvar hemma...dessa underhåller mej och de har fått lite pappbitar som de håller på och drar fram och tillbaka, det låter som det skulle vara ett helt flyttlass i lägenheten när de arbetar. De var så söta imorse till frukost när de fick varsin ostsmörgås...



Sally och Selma är två tamråttor...jag tycker egentligen inte om att ha råttor inne men dessa är riktigt söta.



Här tvättas det..oj vad de putsar och fejar sig själva...och sen blir det gymnastik, sträck och tenj...



Sen finns denna oranga skönhet i sin bur, hon sov fortfarande så det var mörkt i terrariet, kanske lite svårt att se men i mitten av bilden, det oranga är hon, liggandes bland grönt, skönt gräs.



Ja även två små gröna ödlor bor här, men det kunde jag inte se utan tog bara på deras glasburar.



Nej nu skall jag försöka sova lite, är så trött så det skall nog inte bli något problem...hoppas jag känner mig bättre när jag vaknar...


Yrsel och klen


Idag vaknade jag pigg, ja halvpigg, för jag har varit krasslig och hostig ett tag, men vid 10 tiden så blev jag så yr som jag blir ibland...det är lika bra då att packa ihop och försöka ta sig hem...kristallerna ligger fel på mig antagligen för så här blir jag ibland och i några dagar efter så är jag skör...någon som känner igen sig...man blir olustig och vill inte gärna vara ensam. Jag åkte till Frida och la mej, hon pysslade om mej...när mamma blir sjuk då blir hon liten, jag drabbas då av någon sorts halvdepprision...hon körde hem mej vid 15.00 för att hämta lite saker, sen for vi in till Lina och där skall jag vara inatt...som sagt jag blir deppig och nere när jag blir så här..
och givetvis rädd, så ensam vill jag inte vara.
Ni ligger jag här i soffan, blir ompysslad igen, gubben har ringt och han kommer hem imorgoneftermiddag. Då hämtar han mej här, jag ligger kvar tills jag känner mig rörlig igen.
På jobbet vet de hur jag har det när jag blir så här...det är inte första gången om man säger så...men denna gången är jag förkyld också. Och herre gud, varför skall man bli så här sjåpig varje gång.




Dessa doftande violer finns fortfarande kvar uppe i sommarstugan, de har nu slagit en massa små skott till mej tills nästa vår.

Nu skall jag få lite tea och rostat bröd av gumman här...jag är klen...


Söndag hela dagen...



Vaknade som vanligt väldigt tidigt...attans...jag  vill sova längre men det går inte...imorgon när jag skall till jobbet så är jag säkert trött som attans vid halv sju.




Så här såg det ut imorse vid halv sju, solen på väg upp, väldigt vackert.

Gick upp och rev ner gardinerna i matsalen, tvättade dem och hängde ut dem i solen...




Dessa gardiner har min svärmor vävt, de tvättas försiktigt sen brukar jag alltid stärka dem men denna gång så sprayade jag stärkelse på dem, vi får se hur det blir..




Passade på att putsa fönstrena här också...oj va fint det blev, nu har jag bara den andra delen kvar att göra...men den får jag ta på torsdag när jag är ledig, efter handlandet med mamma.




Sen har jag satt in en hel massa kort i album, tänk va mycket minnen man får när man sitter med kort...




Mamma och pappa kom en sväng och drack kaffe och jag passade på att busa med Nicko..han älskar när man bråkar med honom och kastar boll eller dummi...




Ikväll kom Lina hit och stannar över natten, oj va glad jag blev. Nu sitter vi här mätta och belåtna efter hemmagjord pizza och tittar på Kommisarien och Havet.

Imorgon jobb efter att jag kört Lina till sitt jobb på skolan...Nu är det bara 3 dagar kvar innan gubben kommer hem...pratat med honom idag och det har blivit en vildren och en massa ripor skjutna.


Symötet


Ja eller vad man kan kalla det...för 20 år sedan var det alltid symöten, nu är det mest prat, skratt och ätmöten...gud va roligt vi har tillsammans...vi blir äldre och bara roligare och roligare tillsammans...

Satt oss till bords nästan på en gång vi kom fram...vi fick gulachsoppa som Eva gjort, en jätte god soppa...mustig och väldigt smakrik...bröd som Lollo hade bakat med grovt salt och valnötter på...å himmel va gott det var.



Det hamnade en gubbe med på symötet också men han anpassar sej bra och låter oss babbla...




Min sopptallrik, ja det blev en till efter denna....goda brödet bredvid.




Efterrätten fick vi vara med och göra, det blev massor av frukter som man la vit choklad och kokos över, sen in med det i ugnen...serverades med glass och grädde...mums.




Har ni inte ätit detta tidigare så prova, verkligen smaskigt..
Vi planerade lite inför hösten, vi skall träffas om en månad igen och vi fick till en deg som vi alla kunde, ja kanske inte att tone kan komma hon åker ju ända från Norge, sen blir det ljusstöpning och bastu i slutet av november...
ja nu har man något att längta till i höst. Underbart.

Skjutsade hem syrran till sommarstugan i Paradiset. "Pardis", som vi säger...själv åkte jag hem och la mej raklång på soffan...kollade hockeymatchen över nätet mellan Färjestad och Leksand...där vann vi med 4-0...äntligen är hockeyn på gång...Färjestad i mitt hjärta...
Blir väl bara slappande resten av kvällen...önskar att gubben ringer ikväll...längtar...


Melodikrysset - lördagmorgon


Vaknade som vanligt tidigt, katten vill in och sitter och skriker...ja det är ju typiskt när det är helg och man skulle kunna få sova, för efter att jag varit uppe en kvart så kan jag absolut inte somna om...




Så här såg det ut utanför mitt köksfönster vid halv sju imorse...dimman låg tät och det såg nästan spöklikt ut...
den har för övrigt just nu vid 11.30 nästan nyss försvunnit. det kommer nog inte att bli en fullt så vacker dag som det varit nu under veckan...

Vid 10.00 börjar ju melodikrysset, som vanligt löser jag det tillsammans med vänner över nätet...kul när man kan språkas med varandra över msn. Svågern tittade in innan han skulle till stugan...han drack kaffe med mej och stannade också över krysset, idag var vi alltså fullt av folk...väldigt lätt omgång så nu är det inskickat och klart.




Så här ser det ut hos mej en lördagmorgon...

Klockan 13.00 skall jag hämta syrran på klädaffären, vi skall åka till Filipstad till en av tjejerna i syjuntan....ja, ja vi skall inte sy, utan bara äta gott och prata en hel massa...skit, ja kanske....det skall bli så himla skoj då vi alla kan denna gång, till och med Tone från Norge kommer....hon är ju lika ensam som mej då det är där min gubbe är och jagar. Återkommer ikväll med bilder när jag kommer hem igen...
Fin lördag så länge....

Fredag igen då....


Å va skönt...fredag igen, veckans mysdag....men denna fredag får det mysas själv...

Vaknade tidigt idag igen...tog in den skrikande katten som var så hungrig så man inte kan tro att den fått mat på flera veckor...han åt sista gången inne kl 22.00, men han är alldeles för lat att fånga råttor så nu höll han på att svälta ihjäl, stackarn...
Klockan nio var jag nere hos mor och far, vi skulle ju putsa fönster idag och sätta upp nya gardinerna. Det gick jättebra, det blev rent och fint och mycket ljusare än tidigare, skönt nu när det ändå är så mörkt på kvällarna. Sen blev det rotmos som mamma gjort, gott....jag sa igår att det var längesedan jag åt det och vips hade hon trollat fram det tilll oss...ja hon hade tydligen köpt rötter igår när vi handlade utan att visa mej det. Jätte gott var det iallafall. De uppskattar mycket att man stannar och äter...

Hemma igen vid 13.30...och då hade jag även köpt med mej denna film hem...gubben och jag håller på att lyssna på den på ljudbok, men den följde ju med honom på jaktresan och han lyssnade färdigt på den på vägen dit...jag höll ju på att storkna av nyfikenhet hur det gått men nu vet jag...så himla bra...längtar till nästa bok/film kommer.




Filmen var ju lite mer än två timmar men det försvann i ett nafs...har ni inte sett den så gör det genast, verkligen sevärd...men som sagt, boken talar om mer än filmen tycker jag...

Jag har varit ute och klippt ner lite gamla blommor...en del är fortfarande jättefina och inne på verandan blommar det väldigt fint.



Visst är det vackert...här inne kommer blommorna fortsätta växa fint för nu är det bara 2 veckor kvar till fönstrena kommer..



Jag är väldigt glad över min veranda. Snart skall golvet göras tätt och innertaket läggas in...och fönstrena då förståss...här skall jag sen sitta och mysa med levande ljus och gubben bredvid.



Hade lite ork kvar till att putsa några fönstre till, tog då mina egna köksfönster...bytte nu bort mina ljusa gardiner till dessa....känner du igen dem kära syster...nu sitter de hos mej istället.



Ja som jag började detta inlägg så är det ju mysfredag idag, jag myser själv och har tagit upp detta ur frysen...
skall smaska på dem med lite rostat bröd och en kall öl till...



Nu är det bara 5 dagar kvar tills gubben kommer hem...längtar...Fin fredagkväll alla.


Min eftermiddag



Spännande va...

Den har varit lugn och skön ända fram till 14.30...då gick jag ut och satt mej på verandan...himmel va skönt det var...

Fick trängas med lite nytvättade kläder men vad gör väl det.




Satt en stund sen gick jag ut i solen...gud va jag älskar mitt Duvnäs. Här skall jag bli gammal...




När jag sitter här på verandan har jag denna utsikt att skåda..vänder jag på huvudet så ser jag detta.




Är det inte sagolikt...och när det är sånt här väder så blir ju allt bara bättre....fick liksom lust till mycket när jag gick här i solen, men bestämde mej först för att baka bullarna jag tänkt...





Stora skall de vara så här i älgjaktstider...det skall vara mycket gott att ha till kaffet då.




Här är det baket...på 1 liter blir det bra många.




Ja här luktar det så gott både i köket och i rummet, för där har jag som bordsdekoration idag detta..




Vita liljor...jättevackert...




Ja detta var min torsdag...snart kvällen och idol...har kollat lite på damfotbollen, tyskland fick sin buckla, helt rättvist. De lekte på planen mot slutet med engelskorna.
Kommer nog sova gott inatt för idag har jag gjort massor av nyttigheter, imorgon väntar ju gardinuppsättning hos mamma och pappa.

Resten av kvällen kommer jag ligga här på soffan med datorn i knät...gud va gott....



Utmaning


Har fått en utmaning av Lisbeth,,tre saker jag absolut inte sätter på mej...detta får ni aldrig se mej i, jag lovar...



Gräsligt.....



Fruktansvärt....




Högt....ja nu skickar jag denna utmaning vidare till.

Ulrika
Vindeln
Lina
Frida
Thebylunds


Min förmiddag


Ja eller mammas och min förmiddag...

Vaknade tidigt, vid halv sju, släppte in katten som satt utanför och jamade...stoppade i en tvätt i maskinen och hängde en.
Sen kom syrran upp, vi åt frukost i en timme....en timme, tänk va skönt och slappt va...satt och pratade och läste tidningen, åt gröt och drack tea...
Skjutsade henne till sitt jobb på klädaffären och sen åkte jag för att hämta mamma, vi skulle på den sedvanliga torsdagshandlingen till stan.
Vi hade inte åkt långt förrän det stod hela vägen av poliser....men nej, inte idag också tänkte jag då...när jag var ut till Ikea för jobbets räkning igår så kom jag till OBS rondellen, där stod det poliser...bara att blåsa och visa körkort, var borta ca 20 min på ikea, hann tillbaka till rondellen fast på andra sidan, stoppad av poliser...jag sa till dem att de kunnat spara min blåssrut eftersom jag fick blåsa igen...ja, jag var nykter...kollad två ggr på 20 min, rekord...och idag var det alltså dax igen....jo jag var nykter idag också...bältet hade jag på mej och körkortet var med...ja, jag är jätteglad att de kollar upp folk, för det finns alldeles för många som åker påverkade av sprit.

Första anhalten i stan var här...




Här hämtade mamma ut kort som hon lämnade in förra veckan vi handlade....hon är inte som mej för dessa kort var en del 2 år gamla...haha jag som tar ca 30 kort om dagen...




Sen parkerade jag här, vid Tingvallagymnasiet...mamma skulle till hund och kattshoppen och köpa nytt halsband till vovven. På detta gymnasium jobbar min mellandotter och jag slog en pling till henne, hon satt ute med sina elever och kom rusandes för att kramas lite...hmmm.




Nästa stopp blev här på Jysk...mamma skulle ha nya gardiner till rummet...men det blev som vanligt lite mer saker, vi är sådana vi kvinnor...lite lakan och örngott följde med gardinerna från affären. Nu skall vi sätta upp dem imorgon förmiddag...ja, jag sa vi för jag får hjälpa dem, de klarar inte det själva...jag har aldrig något problem att fylla mina lediga dagar inte...



Sen bara rakt över gatan, till Willys för att handla mat...vi brukar åka till lite olika ställen för att förnya oss lite, ibland slinker en kopp kaffe ner men idag bar det av hem för pappa skulle sätta på potatisen vid 12.00





Vi stannade till vid Alsters kyrkogård så att mamma fick komma till sina föräldrars grav, en blomma sattes och sen for vi vidare hem mot dagens höjdpunkt...maten...




Ungnötslever, på mammas vis, den enda jag kan äta för gör jag den själv så smakar den inte så alls...yammi...

Ja nu är jag hemma igen, skall sätta en bulldeg...imorgon blir det fm hos mamma och pappa sen skall jag försöka att baka matbröd, allt är slut i boxen...magen mår bäst av hembakat bröd med mycket smått och gott i...

Jag längtar efter gubben, men nu är det  bara 6 dagar kvar innan han kommer hem....skall försöka sätta mej ute menas degen jäser, så bäst att röra ihop den...återkommer....


Myskväll


Gubben han har åkt på sin årliga jaktresa...och här sitter jag, ensam allena..men vad gör det. Det går verkligen ingen nöd på mej. Hoppas han har en helt underbar resa, jag vet vad han uppskattar just denna vecka han är borta, han längtar hela året efter resan till Staffan i Norge.

Denna natten sover min syster hos mej...vi myser med dessa godsaker tillsammans med fotbollen på tv.
Man hade ju hoppats på en massa mål med icke heller, ja det blev ju 1 mål som vår värmlänning Markus Berg var med och bidrog till. Vi har även planerat för lite resande framöver, nu skall vi bara smörja våra äkta hälfter också.




Ser det inte gott ut va, varsin stor krabbklo och färska räkor till det. Rostat bröd, avocado och en stor kopp tea med honung, det kan inte bli annat än fest.




Här sitter hon min goding till syster. Nu skall vi titta på idol sen blir det snarklåda. Imorgon ledig dag och den skall tillbringas tillsammans med kära mor, vi skall som vanligt in till stan och handla. Sen har jag blivit lovad mat hos dem, ungnötslever, jag äter bara det om mamma gjort den....
Tack älskade syster för att du tillbringade kvällen och natten hos mej.


Kvällsturen


Som vanligt tog vi en kvällstur, för att leta efter älgen...nej då inte bara därför...vi håller på att lyssna på Stig Larssons, Män som hatar kvinnor på cd skiva i bilen, det blir inte samma sak att lyssna inomhus utan vi sitter som ljus i bilen fram och tillbaka till jobbet..vi sitter ju ca 1.45 i bilen varje dag till jobbet, men idag var det så spännande så vi tog en tur till.



Ingen vit älg men väl denna hemska fullmåne...här var klockan 20.30 och det är inte lätt att få ett bra kort då, med blixt blev det kolsvart och utan blev det suddigt...men man ser vad det är iaf.



Min pappa fyller år idag, vi var där igår och som vanligt hade mamma gjort en jättetårta...vi var 9 st som var där och fikade med dem igår och som ni ser så var vi duktiga på att äta tårta...mamma har alltid haft godis på tårtor som hon gör, gelehallon och choklad, ända sedan jag var liten för 50 år sedan så har de sett ut så här...mammas tårta är ngt alldeles extra.

Imorgon åker gubben på jaktresa till Hardangervidda....det packas och grejas här kan jag lova...


Familjen blogg


Ja det blir vi nog kallade snart, nästan alla i denna familjen bloggar nu utom gubben och han får vi nog inte till att blogga...



Frida... http://fridolins.bloggproffs.se   skriver om mitt liv, med diagnosen ADHD
Lina...lhlettenstrom.blogspot.com    skriver om mat, recept, dans, livet...
Karl...dansarn.se    är en dans och dansbandsälskande 22 åring..skriver om allt.

Gå in och besök deras bloggar....


Filipstadsmarken - Oxhälja


Den första helgen i september är det marknad i Filipstad, tror faktiskt att det är sveriges största marknad, rätta mej om någon vet...

Vi begav oss dit igår, då det hade varit uppehåll i regnandet en timme tänkte i att du är det dax...jo visst, hela vägen till Filipstad regnade det, men när vi kom upp så höll det faktiskt upp, i 30 min...ja vi trotsade regnet och gick ändå och uträttade alla ärenden vi hade...





Ganska mycket barn med föräldrar var det vid karusellerna, men hur i hela fridens kan någon sätta sej i denna...




Denna karusell eller vad man kallar den för, den roterar runt hela tiden, folk sitter i korgen och skriker...
varför utsätter man sig för något liknande. Jag har aldrig förstått det. Yr är jag i vanliga fall men efter en sån här omgång i denna karusell så skulle inte jag kunna gå upprätt mer.



Mitt bland alla marknadsstånd kom denna fina regnbåge fram, här var det just då uppehåll och tom solen kom fram 20 sekunder.



Hit måste man...ett av mina viktiga mål under marknaden.




Här skall jag alltid ha, fikonkulor, nougat, nougat med nötter...bara en gång om året man köper 1/2 kg av detta så längtan är stor innan påsen är i hamn.



Skillerälven rinner genom Filipstad, är en väldigt fin älv men mycket ström på sina ställen..

Ja vi fick vår korv av Vildhasse, vår nougat av Ingalill och Kennet, strumpor till pappa med lös resår, Wasa hårdbröd och givetvis cocosbullar. Vi stannade i Brattfors och köpte honung, där kan man bara stanna till hos en honungsförsäljare och ta en burk i ett skåp och sen lägga pengarna i en burk, väldigt bra. Hemma igen skyblöta med hår som låg slickat efter huvudet gjorde vi oss en stor kopp kaffe, vi fick besök av Frida,  Jimmy och hans lillebror med flickvän, cocosbollarna smakade gott kan jag lova.

Idag söndag är det än så länge uppehåll, vi har tänkt oss till stugan i Gräs på fm för att klippa gräs...sen vid 15.00 skall vi vara nere hos mamma och pappa och gratta pappa, vi får väl se vad många vi är som kommer dit, annars har vi en fasligt stor tårta att hugga tänderna i...
Gubben han packar för fullt för sin årliga resa till Norge, jakt på hardangervidda med sin vän Staffan som bor och jobbar där. Så nu blir jag ensam i 10 dagar eller vad det kan bli denna gång. man vet aldrig...hoppas jag också kommer någonstans framöver.

Nog om detta, nu är det gräsklippning som gäller...innan regnet kommer igen...ha en fin söndag alla.




Utmaningen...





Jag utmanar följande

Helga
Anki
Ingela
Inga
Wiskey och champagne




Nu måste ni rösta


Nu vill jag att ni alla som är här inne röstar på min sons buss....gå in på varmlandstrafik.se/gladabussen
och rösta på karl Lettenström, zoola i värmland..




Visst är den fin...skynda er in nu och rösta.....




Regnet det bara öser ner....



Och jag blir så blöt om både skor och strumpor....

Hela natten har det vräkt ner, det har varit så mulet och regnigt så inte ens fullmånen har stirrat på mej...skönt ioch för sej men herre gud, hur kan det finnas så mycket regn.
Denna helg är det Oxhälja, som vanligt första helgen i september, de senaste åren har det vräkt ner regn...man ser inget mer än paraply och dränkta hundar...inte blir man köpsugen av detta vädret. men som vanligt skall man dit, trängas med paraply och ha sina korvar och godis från Inga lill och kennet....en ny svampkorg och plastpåsar, strumpor och påsklämmor...ja ni andra som läser detta känner säkert igen er också...man skall dit, det hör liksom till.

Har nyss kommit hem från mamma och pappa, affären idag också...mamma hade beställt en smörgåstårta som hon inte skulle få förrän idag och vad gör ma inte för dem.
De är ett jäng med pensionärer som brukar träffas och gå till varandra, på sommaren sitter de ute i en berså och pratar och ljuger för varandra. "ironisk"..de har en väldigt fin gård med mycket gröna ytor, de sätter potatis ihop och grönsaker, potatisen skördar de sen och gör fest tillsammans. Nåväl idag skall mamma och pappa ha några hos sej på smörgåstårta och öl, ja det blir säker kaffe och kaka om jag känner mamma rätt. De har de så trevligt tillsammans och detta är heligt för dem, det livar upp dem liksom...sorgligt är ju att en efter en försvinner ur jänget. Livets gång liksom.

Pappa fyller år på måndag så vi skall försöka hinna åka ner till dem på söndag en sväng. Mamma gör väl en hejdundrande stor tårta för att vi alla skall komma. Mamma köpte en ny rakapparat åt pappa igår när hon och jag var till stan, han fick den idag när jag var där, jag satt den på laddning så han kan göra sig riktigt fin till grannarna kommer i eftermiddag, bra är att han kan skölja av bladena under rinnande vatten istället för att blåsa skäggstubb över hela toaletten, det yr omkring honom och mamma har ett fasligt shjå???? att städa skäggstubb...haha...


Philips Rakapparat HQ7320/17
Så här ser den ut.
Efter användning sköljer du enkelt rakapparaten under rinnande vatten. Åtta timmars laddning ger 10 dagars rakning. Om batteriet är urladdat kan du ändå raka dig genom att ansluta rakapparaten till elnätet.
Tror den kommer passa pappa bra.

Nu skall jag ut i regnet, skall sätta mej på bussen in till stan. Skall möta gubben för att sen åka och handla, han skall åka på sin årliga ren och ripjakt till veckan och behöver storhandla till det...vi passar även på att handla hem till mej också på en gång.
Ha nu en fin helg...jag återkommer om inlägg från oxhälja, om jag inte regnade bort förståss.











Fullmånen är här


Å herre gud, jag mår så himla dåligt varje månad som månen är full...




Jag sover dåligt, kroppen är alldeles nervig, jag blir grinig och lättirriterad, gråtmild....ja helt enkelt mångalen. Vill helst bara dra något gammalt över mej och inte gå upp ur sängen dessa dagar. Det blir bara värre och värre varje månad.
Är det någon som känner igen sig...skönt om man inte behöver vara ensam om detta...väntar bara på att jag skall börja yla som vargen snart också. Tur att gubben är borta annars skulle han nog få ett bett i halsen...nej fy va illa det låter. Men jag mår verkligen skit dessa dagar.
Dagen går bra men så fort det blir kväll och mörkt, då kommer det, oron i kroppen...

Har inte ens orkat ta mig för att gå till skogen idag, när jag kom hem från stan med mamma så gick luften ur mig...gjorde lite mat och sen la jag mig, på soffa....och här ligger jag än...nej fy vilken skit....bort med fullmånen...






Vägen hem...eller till...


Vägen hem eller till jobbet åker jag förbi tre sjöar...
Jag har ca 4 mil till jobbet, en alldeles lagom tur på morgonen, iallafall när gubben och jag samåker till jobbet...alltid mycket roligare att ha någon att prata med och på vintern när inte jag tycker om att köra så har jag honom som chaufför...om han nu inte ligger ute på jobb då...
När vi åker till jobbet så åker vi först förbi Molkomssjön, då har vi åkt ca 1 mil...




Vi fortsätter ca 1 mil till så kommer vi till Gapern...den sjön är väldigt långt.




Den sträcker sig ända från Norum till Killstad, och på bredden ända till Flatvik...denna sjö är en av mina favoriter...




Sen kommer den tredje sjön, Alstern, även den väldigt lång...och vacker. Ibland undrar jag om inte den sitter ihop med Gapern för det går en bred älv förbi Ulvsby som alldleles säkert kan hålla dem samman....får ta reda på detta tror jag.

Gubben han håller på att slutföra den trasiga väggen vid traktorgaraget, han har nu övergått från murande till snickrande...det blir bra när det blir klart och nu känner han ju press på sig för om tre eller fyra veckor kommer kuvösfönstrena...och som sagt han är inte hemma många kvällar i veckan.
Jag har varit ut en sväng i skogen för att kolla efter djur...och idag orkade jag motstå alla kantareller...men tar mej säkert en sväng tillbaka imorgon och plockar. Försöker att komma ut varje dag en sväng i skogen för att röra på mej..man sitter ju hela dagen framför datorn så när kvällen kommer är det underbart att komma ut i naturen.

Imorgon skall jag med mamma som vanligt till affären, det är torsdag och min lediga dag...vi åker till stora stan då hon skall till banken. Här i vår lilla by har banken lagts ner, vi har ingen post och bara en affär kvar...men vi har fått en bankomat, som för det mesta fungerar....




Vackert eller hur?....


Glöm nu inte kolla mina barns bloggar.. www.lhlettenstrom.blogspot.com  och  www.dansarn.se




Skogen


Tänk va underbart vi har det som bor i skogen...ja, kanske inte mitt i men det tar inte många minuter så är man i storskogen, bara gå över den lilla vägen, sen över gärden, förbi tjurarna....ja sen är vi där




Har ni sett på tokarna, de har klivit upp på foderbordet...ja det var kanske lätt att ta sig dit men nog inte fullt så lätt att komma ner igen...




Här var vi inne i skogen, och genast gick vi på kantareller...stora, torra och fina...man kan inte låta bli dem och genast var korgen full, igen...som varje kväll...fast igår blev det trattisar...som nu ligger på tork.




Fina och granna sitter de där under mossan...vi var inte ensamma denna kväll i skogen, vi hörde herr älg bredvid oss hela tiden och spår efter honom i den blöta mossan.





Vi vände hemåt igen, skönt med en kvällstur i skogen, det var ju helt underbart ute ikväll, om bara vi sluppit alla mygg..





Snart är vi hemma, här passerar vi gubbens projekt som nu snart är klart, han skulle lägga de sista stenarna nu när vi kom hem från skogen.





Japp då var man hemma igen då...bara över den gamla vägen så är man inne på gården...mitt älskade hem, mitt Duvnäs.






Idag har vi beställt fönstrena till kuvösen, om 4 veckor skall vi få dem...å vad jag längar...sitta där med en kall öl och levande ljus...och en bok...snart går det i uppfyllelse.





Dagens skörd...4 liter....




Gårdagens trattisar på tork...blir gott till såsen det i vinter...

Förresten lite reklam för mina barns bloggar...lhlettenstrom.blogspot.com och dansarn.se...besök dem...

Nu lite tea och smörgås, sen dusch och snarklåda...so long.




RSS 2.0