Gott Nytt År



Ja Då var det Nyårsafton ... sitter här och funderar på vad som Hänt Detta år, ja en hel massa konstaterar jag ... Både glädje och sorg ... Vi har vila, renoverat, flyttat ungar, vi har fått reda på Att VI Skall Få Ett barnbarn, ja listan blir lång .... Vi har fått Vara Friska ... umgåtts med vänner våra goda, har jobb vi tycker om Att gå till ... Våran Älskade lilla Villehund har lämnat oss ... (Trodde det mesta av sorgen gått över mannen nu sitter jag och gråter igen)
Vår lilla Sunekatt har lämnat jordelivet ... ja som sagt listan kan bli lång ... Men det Viktigaste av allt, vi Har varit Tillsammans ... Vi älskar varandra, vi älskar ungarna, vårt hem, våra vänner .....

I eftermiddag bär det av mot Stora Staden, vi Skall Fira nyår Tillsammans med Syjuntan som vi nu gjort de senaste 20 åren .. vi stannar kvar inatt.



Så här vackra var vi det sista nyårsfirandet Då vi var hos Marita och Stig, temat Då var maffia med Spelhåla ... Detta året är det Stjärnglans i silver .... ja vad Sätter man sig på ... Visar bild imorgon .. . spännande.
Jag Skall Göra efterrätten IAR ... Det blir fondant med exotiska frukter. För er som integ ver vad det är så här receptet kommer.

Fondant: 8 personer

3 ägg, 130 g socker, 100 g mörk blockchoklad, 100 g smör, 55 g mjöl
 



1.
Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät Smet.4. Smörj och pudra små formar med kakao.5. Fyll formarna till hälften med Smet. Lägg ner en kula choklad och Fyll den helt med Smet. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.6. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader.7. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på Serveringsfat. Fyllningen ska docka Vara lös inuti, sa Att det Rinner ut Når man Sätter skeden i den.

Dett är så gott, prova ...



Sen blir det bubbel till det och Tolvslag ...
Här kommer lite fakta om nyår, hämtat från Wikipedia ....

Nyår firas i svensk kultur natten Mellan Nyårsafton 31 december och Nyårsdagen 1 januari och tolvslaget betraktas som Övergången från det gamla året till det nya.

Medan julen är en högtid som firas med familjen är det vanligt Att man på Nyårsafton har en Nyårsfest eller middag Tillsammans med SINA vänner. Denna fest eller middag ska gärna Vara lite exklusivare Än vanligt och man är Ofta finklädd. Till middagen äter man gärna hummer. Strax Innan tolvslaget går festdeltagarna Ofta ut till Någon plats Där man kan avlossa egna Fyrverkerier eller Titta på andras, eller så Staller man sig vid fönstret eller på balkongen för Att se fyrverkerierna. Det är Också vanligt Att ha med sig champagne som ska öppnas och drickas precis på tolvslaget. Minuten Innan tolvslaget räknar man ned (på offentliga platser tittar man gärna på Någon för alla synlig klocka; i Stockholm är Till exempel klockan på Katarinahissen i blickfånget) och på tolvslaget ropar man "Gott nytt år!" Öppnar champagnen och skålar. Det är Också vanligt Att fartyg som ligger i hamn signalerar precis på tolvslaget. När fyrverkerierna ebbar ut och champagnen är slampa, Vilket Brukar ta 10-15 minuter Brukar man dra sig tillbaka till Festlokalen för Att Fortsätta Att Umgås Ytterligare ett par timmar.

En annan tradition är nyårspussen, jag oss med tolvslaget Pussar mannen De andra festdeltagarna på kinden eller munnen och Önskar varandra Ett gott nytt år. Om man som jag Något avseende vill bättra sig under det kommande året kan man avge Ett nyårslöfte. Ett nyårslöfte Brukar handla Om att man ska Börja Göra Något (Till exempel Börja träna eller Att Börja lära sig Ett nytt språk) eller sluta Göra Något (exempelvis sluta röka).

Gott Nytt År Alla mina bloggläsare ... jag vet Att ni är Många om min önskan inför nästa år är Att ni Skall skiva en kommentar När ni läst ... sånt Sporrar Att Fortsätta skrivandet ....
Mina privata önskningar de Håller jag för mej själv ...




Tillägg: Om ni tycker att texten ser konstig ut så rår jag inte för det, meningar och ord hoppar runt...jag är inte riktigt så vimsig i mitt skrivande...hoppas ni fattar vad jag menar, har försökt att ända och det ser bra ut på inlägget men när jag sen kollar på det färdiga så har det ändrat sig, stora och små bokstäver om vartannat...ja håll ändå till godo..


Kallt, brrrr


Idag vaknade vi till -22 grader...fy så kallt. Katten han tvärvände i dörren, liksom i luften...sprang fort in igen och sprätte i tassarna. Man såg att han var kissnödig men hur skulle han göra nu då...jag funderade ett tag på att lära honom lite snabbt att gå på spoltoan men gubben höll på att skratta på sej när jag sa det så vi lät honom hållas.
Han satt sej i duschkabinen, snyggt över hålet..så lättvindigt va. Han har nu legat inne i sin säng och slöat hela dagen...nu behöver han ju inte gå ut för att kissa längre, funderar bara på vart de tyngre lasterna skall läggas...bara att vänta och se...

Vid 11 åkte vi mot stora staden, gubben skulle klippa sig och jag skulle försöka under den tiden att finna nyårsblåsan...ja det sket sig, inte finner man den på 20 min, det tar faktiskt inte längre för en man att bli klippt...
får väl försöka att piffa till ngt gammal blåsa.
Sen blev jag bjuden på middag, vi träffade sonen med tjej, de var på väg till Sunne SPA för en heldag där. Skönt när de unnar sig att må gott ibland...massage och ansiktsbehandling skulle det bli, äta gott och bada i bubblor.

Vi åkte vidare mot vår stuga i Gräs. Måste titta till musfällorna och se så allt inte fryser sönder. Inga möss i fällan men vattnet hade frusit. Efter nyår skall vi åka upp och bo där då det skall jagas igen.

Vackert var det iallafall, där var ännu kallare -24 grader. Vår goa granne som är närmre 80 år han hade skottat upp åt oss på gården, ja med traktorns hjälp förståss...de är 85 och 80 år våra grannar och helt enastående, vi tycker mycker om att vara med dem trots att de är 30 år äldre än oss.



Här skottar han in oss gubben...eller sopar kanske man skall säga.



Vacker utsikt utöver Grässjön. Helt orört och vackert ligger snön här.



Stängde dörren och åkte hem, men vi kommer tilllbaka om några dagar. Gubben skulle vara hos tandläkaren kl 16.15 så vi fick lite bråttom....visst ligger vår lilla stuga vackert här i björkdungen.

Nu håller jag på att koka en ny julskinka. Gott som smörgåspålägg. Och så brukar jag koka en ny till nyårshelgen.
Skall passa på att doppa i grytan ikväll också, smaskens......

Ikväll skall vi försöka att avverka lite filmer vi har liggandes...mysa lite med ett glas rött.
Ha det så bra alla.....


Kvällsturen


Vi åkte en sväng med bilen nu ikväll. Skulle ner till stora vägen för att möta bussen från Hagfors.  Hade med lite material från kontoret som skall sättas upp i bussarna i Hagfors.
Ja vi tog en sväng i månljuset när vi ändå startade upp bilen...det var så vackert, frostigt, kallt och vitt. Jag tycker ju inte om fullmånen som ni säkert hört tidigare...det edna som är fördel med den är att den gör det lite ljusare ute.



Visst ser det kallt ut, här är det 10 grader och under tiden vi var ute hann det bli både mörkt och 15 grader.



Vägen hemma ser ut så här nu, plogen har gått en gång och man lägger ingen sand på utan låter det vara vinterväg...det blir bra när man kört till det men nu är det bara kockligt...



Dålig bild, men denna måne visade oss vägen genom skogen ner till stora vägen.



Mörker, mörker, mörker...mycket spår i snön såg vi...det är spännande att vara ute och åka sent...

Nu är det väldigt kallt här, vi har 16 grader och det kommer säkert att vara över 20 grader inatt. Imorgon skall vi åka till stan, gubben skall klippa sej och jag skall försöka finna en nyårsblåsa...som vanligt har jag inget att ha på mej.


På med snökedjorna


Nu har det snöat konstant sedan juldagen...det har kommit så mycket snö och vi är insnöade..Tur man har traktor så man åtminstone kommer ut med jämna mellanrum. Igår var vi bjudna till Linas svärföräldrar på middag och mys, himla god portergryta som A hade gjort, den skall vara lätt att göra sa hon så nu skall jag, så fort receptet kommer göra den och prova. Där i Grums hade det kommit ännu mer snö och G han hade knäckt till sej i ryggen när han skottade, stackarn.



Här sitter vi i deras mysiga kök. G han har snart renoverat hela huset och det blir så fint.

Imorse sov vi länge, undrar om man kan få liggsår sa gubben imorse...och det är konstigt, ju mer man sover ju tröttare blir man, för vi är dötrötta när kvällen kommer.
Efter gröttallriken gick vi ut. Gubben skulle sätta på snökedjorna och jag skulle skotta lite framför trappan.




Det har kommit 1 dm till inatt. Nu får det verkligen räcka. det är vitt och fint och alla som vill åka skidor de har fått så det räcker.



Imorgon skall det ju bli 20 grader kallt och då orkar man inte vara ute och greja något. Gubben har tänkt sig till skogen och hugga lite och upp för våra höjder här i skogen måste man ha snökedjor på...och förresten det måste man även ha så han inte kör fast i denna snö när han skottar. Högarna börjar nu bli väldigt höga här utanför. När ungarna var små så älskade de dessa snöhögar, fram med kälken och stjärtlappen sen åkte de hela dagarna, varvat med skidor i spåren eller mellan äppelträden. Frida hon gjorde snirkliga banor i trädgården till sina småsyskon..."längtar"....sen åkte de runt runt och hade skidtävling...

Småfåglar det har vi i massor vid fågelbordet iår, försökte att få några fina bilder där men så fort jag kom fram så flög de iväg. Vi har talgoxar och domherrer och speciellt en talgoxe  är elak, han föser bort de andra så fort de kommer dit, man kan sitta i köksfönstret och titta på detta länge och hela tiden är han där och föser...han skall ha allt själv tydligen. Det är inte bara människan som krigar om mat tydligen.



Vackert vitt...



Vi har det gott gubben och jag...njuter av ledigheten och varandra. Skall försöka komma ut en sväng sen och gå. Frisk luft stärker sägs dej ju....sen blir det nog en tur till skogen också.

Sonen han var magsjuk igår men idag är han pigg igen så han och Sofie skall åka på Rea till IKEA, det kommer nog bli en prövning...Lina och Danne de skulle springa på annan rea idag...kanske blir det en barnvagn köpt, eller en ny dator.
Frida och Jimmy de är säkert i skogen med vovven, igår städade Frida ur den gamla lägenheten åt Karl så hon behöver säkert få lite lugn och ro i skogen.. Ni är underbara mina ungar...jag är lycklig som har er. Och jag är lycklig som har dej älskade gubbe.

Idag till middag skall gubben och jag äta lutfisk, tycker ni om det...vi älskar denna fisk. Med vit sås och ärtor till.
Ikväll kommer vi sitta bänkade framför tv apparaten, halv åtta börjar hockeymatchen alla pratar om. FBK mot Frölunda, utomhusmatchen på Ullevi...Det går faktiskt en buss här ifrån byn men vi hoppade över detta och sitter iställer här i värmen, vi skall försöka få upp lite stämning med varsin halsduk på...haha...Heja FBK...

Ha det gott alla där ute och var rädda om varandra.




Nej se det snöar


Ja det fullkomligt vräker ner och har så gjort sedan igårförmiddag. Här hos oss har vi fått 3 dm..



Nu får det räcka för denna gång tycker jag, vi bor ju som sagt inte direkt vid vägen så nu måste traktorn fram för vi är insnöade...

Gubben och jag har fått låna Leia några dagar, en vacker labradorfröken. Imorse när hon och jag var ute så fanns bara vi och all snö...å herre gud va hon hoppade och skuttade, glömde bort varför hon egentligen var ute...
ja behoven gjordes och vi gick in igen för frukost...
Nu har vi varit ute tillsammans alla tre och lekt. Busat och kastat boll, gud va vi har saknat detta...vår Ville har ju varit borta 8 månader så detta var så helmysigt..



Bollen nergrävd i snön, ingen konst för henne att finna...



Här är gubben och Leia på väg till skogen...skulle bara sätta i motorvärmaren till traktorn först...jag passade på att göra årets snöängel...



Detta tyckte Leia var roligt och fullkomligt överföll mej där i snön. "Herre gud skall människan lägga sej ner, då får man busa"...



Skönt var det att komma ut ett tag, jag drog in för att skala potatis och gubben och Leia de gick till skogen...



Man riktigt såg på Peter va han njöt när han gick iväg, han har saknat detta med hund väldigt mycket, speciellt när han går till skogen, en trogen kamrat vid sin sida.



Här kan man se va mycket snö som kommit. Nu ligger Leia vid mina fötter och sover, sliten efter skogspromenaden och ruchen efter 3 rådjur...gubben han är ute med traktorn och försöker göra väg så vi kommer ut...Jag skall steka kött till middan idag, gott efter all julmat.

Tack Bylunds för att vi får låna er goding...hon är världens mysigaste hund....och hon älskar katter....haha


Juldagen


Sitter här i soffan och njuter, det är tyst i huset alla sover, jag har en stor kopp te med honung i då halsen än en gång är skit....den är besvärlig av och till  och det rinner ur näsan, det är säkert granens fel.. ja att näsan rinner.
Det har börjat snöa ute och det har utlovats trafiksvårigheter. Vi som skall in på 25 årskalas vid lunch. Ja vi får ta det försiktigt.
Tittade på Julottan i sängen imorse. Gubben snusade så gott bredvid och säkert blev han lugn av alla fina psalmer som sjöngs. Efter det var det mässa med ännu mer musik. Somnade om en stund men sen smög jag upp och sitter som sagt här och tindrar i ögonen bredvid granen nu.
Vi hade en fin dag och kväll igår. Vi var många samlade som åt gott och umgicks. Detta år hade gjort så att alla som kom skulle köpa med sig något för 100 kr, vi hade rimmat på paketen och sen delade årets tomte Lovisa ut dem. Alla blev glada över det de fick, jag fick biocheck, helt perfekt...gubben fick ett likadant så nu kan vi gå på bio i mellandagarna. Vid Kalle Anka somnade en del som brukligt...alla slappnar av och man är mätt efter maten...klart man somnar gott då.



En del av det kallskurna på julbordet.



Kön ringlar sig lång till maten....



Här tittar vi på Kalle Anka...de som vill....en del håller till med annat....killarna de har varje år pilturnering, det har de haft i en hel massa år. En kul tradition med mycket skratt från övervåningen.



L räknar ihop sina poäng...



När alla hade åkt hem plockades det fram ett stort pussel. Här satt de ungarna och skrattade och plockade med pusselbitar, någon fick göra ramen, en annan den blå himlen och sen den tredje började med slottet...



Gubben och jag satt och njöt av dem....man får vara glad över varje år de fortfarande kommer hem...nästa år har ju Lina och Daniel en egen liten parvel så då får vi se hur det blir. En liten stunde kommer de säkert hit också.

Paket delade vi ju också ut förståss, vi väntade till Daniel kom från sina föräldrar...



Det blev mycket presentkort detta år...alltid svårt att köpa då de har det mesta redan..



Frida delar ut paketen...


 
J hade önskat sig böcker...

Natten blev lång och vi kom inte i säng förrän efter midnatt..
Nu börjar det röra på sig på övervåningen, då skall jag avsluta inlägget och gå och plocka fram lite frukost.
Snön yr som sagt utanför fönstret och det lägger sig mer och mer...

Avlsutar med att säga grattis till Sanna som fyller 25 idag....


God Jul alla....



http://elfyourself.jibjab.com/view/8FOz6ewXi63ilTvb


Öppna länken och se....God Jul på er alla där ute. Nu har alla åkt hem till sitt, ungarna med respektive och gubben och jag sitter nu och slappar...ungarna med ett pussel och gubben och jag vid tv med Karl bertil Jonsson...Vi har det skönt. Jag har börjat att få ont i halsen och känner mig inte helt på topp. Imorgon skall vi till syrran i stan och fira Sanna som fyller 25 år. Där blir det god mat igen...ingen julmat för det fick vi nog av idag. Sen skall vi få låna Leia några dagar, Leia är en labradortik och tillhör egentligen min kollega på jobbet, de skall till Sälen och åka skidor...det skall bli så mysigt. Nu blir det paketöppning här sen skall vi väl äta lite matrester...skinka,dopp, sill ja allt som blev kvar från dagens julbord. Ha en fin julkväll alla där ute.

Julstök

Bara ett snabbt inlägg innan jag skall fortsätta i röran...dan före dan, den stora julstöksdagen. Då allt skall göras och man far fram som en virvelvind. Mitt i allt så upptäckte vi att granen läcker, det är hål i foten. Va skall man göra åt det då...plocka ur granen och köpa ny fot, nej aldrig. Vi får sätta en skål under. snyggt... Startade idag med att följa med mamma ner till affären, ja vi var inte ensamma...sen åkte vi till kyrkogården och tände ljus. Hemma igen så började jag med all mat som skall göras, koka skinka, janssons ja ni vet ...allt...jag älskar julen så här skall finnas allt..vi blir som vanligt väldigt många runt 25 st.Är glad varje år som mamma och pappa kan vara med, de är ju inte så pigga längre. Gubben han dammsuger som en gud, det är han som gör det här i huset, jag dammar.. Han fick lov att gå och vila en stund men nu har hans siesta tagit slut och allvaret börjar igen, skall gå upp och pussa på honom och väcka honom nu. Ingen jäkt i detta hus, hmmmmm...julen kommer ändå. Ikväll när lugnet lagt sig blir det uppesittarkväll med bingolott, Ungarna kommer och vi skall prova skinkan. Vi flyttade sonen igår till den nya lägenheten som han och Sofie skall bo i...på 3,5 timmar hade vi flyttat ur en lägenhet och flyttat in i en ny...där kommer de att få det fint. God Jul nu alla..ät och må gott. Var snälla mot varandra och framförallt, stressa inte. Skickar en stor julkram till er där ute.

Granen tagen

Uppe tidigt imorse för att åka till skogen och ta gran, snön vräkte ner så det var bara att klä på sig massor och ge sig ut. Vi åkte till Bortskogen som ligger vid Björntjärn, men där var granarna så stora så det var bara att vända hem och gå till skogen som ligger här vid vårt hus. Här bild tagen från höjden hemma...ja idag har jag fått veckans motion, det kan jag lova, hit upp tar man sig inte i en handvändning...ni ser utsikten va. Granen blev iallafall tagen här uppe...och ikväll skall den kläs.

Säröhus konferensanläggning

Där är vi just nu gubben och jag...och vi skall stanna inatt också. Vi är här med kolleger till gubben och givetvis de andra fruarna ..vi skall äta och dricka gott. Tänker just nu på alla i Trollhättan som blivit av med sina jobb. GM lägger ner SAAB...va konstigt det känns att skriva detta, SAAB har ju funnits i evighet och man trodde väl aldrig att det skulle gå så här långt. Nej nu skall jag väcka gubben som kröp ner mellan lakanen. Han behöver vakna så han får gå in i duschen. Jag har förresten köpt färdigt julklapparna idag, en hel dag i Göteborg menas gubben jobbade och sen var det klarrtt. Ha en fin fredagkväll alla, det skall jag ha.

Götet here i come

Vi åker till Göteborg ett par dagar gubben och jag...mysigt. Vi skall bo på Säröhus och innan vi åker hem skall vi passa på att gå på julmarknaden på Liseberg...Återkommer...

Nej se det snöar



Idag har det snöat nästan hela dagen...



Inte för att det kommit några mängder, inte tillräckligt kallt för att det skall ligga kvar, det smälter med jämna mellanrum och snöar på igen, men inatt skall det visst komma 1 dm. Ja det blir iallafall lite ljusare och det får gärna komma snö men jag tycker inte om det när det ligger på vägarna och blir trafikkaos.  Så här såg det ut hos oss nu ikväll.

Gubben han har legat en stund på denna yantramatta....han för ett fasligt oväsen när han lägger sej ner men efter en stund så blir han tyst...gissa vad han gör då, jo han sover....tala om att slappna av.



Så här ser ryggen ut efter behandlingen...röd och grann...



Han hamnade visst lite snett på mattan....detta kommer nog alldeles säkert bli årets julklapp.

Igår på lucia var vi inne i stan för att följa med sonen och hans flickvän för att titta på nya lägenheten. Vi passade på att äta tillsammans....så mysigt.



Avslutar med min nya favorit...Erik, Njut....det gör jag.

http://www.youtube.com/watch?v=uZl4GfVbhps

Lucia


Lucia firas den 13 december och markerar tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Det förekommer två huvudsakliga traditioner av att fira luciadagen, en har sin grund i Sverige, en annan på Sicilien.

Den svenska traditionen har sitt ursprung i både hedniska och kristna seder. Enligt folktron var det en farlig natt eftersom många övernaturliga makter var i rörelse då. Man trodde även att djuren kunde tala under lucianatten. Alla julförberedelser skulle vara klara till luciadagen och det firade man med att äta och dricka litet extra. Även husdjuren fick extra foder. Under den sista tiden med julianska kalenderräkningen, det vill säga innan den nuvarande gregorianska kalendern infördes under 1700-talet, inföll luciadagen samtidigt som vintersolståndet på norra halvklot.

Lucia är en av de få högtider i de skandinaviska protestantiska länderna som kan kopplas till ett helgon: Sankta Lucia, skyddshelgonet för Syrakusa och som dog på 300-talet.

Luciafirande och besläktade traditioner har genomgått en utveckling genom århundradena; omkring sekelskiftet 1900 etablerades en gemensam och allmänt spridd luciatradition i Sverige. Den moderna svenska luciatraditionen (se även Sveriges Lucia) har troligen ett starkare ursprung i Västsverige, i Västergötland och Värmland. Därifrån har den spritt sig över hela Sverige.

Under 1900-talet har luciafirandet spritts till andra områden och delar av världen såsom finlandssvenska områden i Finland, delvis i Danmark och Norge samt bland svenskättade i USA.

På Sicilien, där helgonet Sankta Lucia föddes, firas en luciatradition där barnen lämnar över mat till helgonet samt till en ”flygande åsna” som hjälper Lucia att ge presenter. Om barnen råkar se henne kommer hon enligt sägnen att kasta aska i deras ögon, så att de blir tillfälligt blinda.
Texten lånad från Wikipedia.



Här är Värmlandslucia 2009...

Idag är det segt, vi är fortfarande krassliga i halsen både gubben och jag, har ont i ben och kropp...men vid lunch träffade vi sonen och hans tjej inne i stan, vi skulle få följa med och titta på nya lägenheten...vi passade på att luncha tillsammans, jättemysigt....lägenheten var så himla fin...där kommer de att få det fint.
Köpte lite julklappar...nu hemma igen och sitter med te och honung....och en wiskey...en ny sort idag eftersom de tidigare inte hjälpt...tar en något rökigare idag...
Vi har nog fått någon skit nu för äldsta dottern och hennes kille är dåliga med feber...och krassliga i halsen som oss. Jag är inte färdig med lönen än på jobbet och den skall vara klar denna vecka för att hinnas betalas ut tills den 23....så det gäller att bita ihop och så länge jag inte har feber så får det gå.
Ha nu en fortsatt fin lucia alla...


Pust va mätt jag är....


Idag vid 10 tiden åkte mellandottern och jag ner till mamma och pappa, det skulle förberedas inför julmiddan med alla mina syskon, deras barn och barnbarn...vi blev 28 st.
Alla skulle komma vid 13.00 och då skulle det vara klart med duktning och matlagning...lilla mamma hade gjort mat hela veckan som vi nu värmde och plockade fram. Det finns en väldigt fin samlingssal där de bor som vi kunde använda.



Här har vi börjat avnjuta den goda maten.



Lilla mamma och pappa...finast...



Roligt att vi kunde träffas alla, det är så lång emellan som vi alla fyra syskon kan träffas nu för tiden. Vi har en gång varit 5 syskon men vår storasyster gick bort för några år sedan.



Som vanligt ville alla se Karl och Sofie dansa, de ställde snällt upp men det är inte lätt att få dem på bild när de dansar..

Ja det blev en väldigt lyckad dag, alla rullade från festen och vi var hemma igen vid 17.00..efter att vi städat och gjort klart. Nu är det jul nästa gång vi träffas alla, ja nästan alla....

Imorgon tredje advent har vi tänkt gubben och jag att åka til stan och handla lite julklappar...får se hur det blir för vi är båda lite halvkrassliga...börjar få ont i halsen igen och rossliga i bröstet....det får nog bli en wiskey nu tror jag, till tekoppen...

Fin lördagskväll på er alla, jag skall titta på Dansbandskampen, ringa massor av gånger på mina favoriter Blender...gör det ni också....klart de skall till final.


Å herre gud va godis......


Idag slutade jag vid 14.00, åkte raka vägen och hämtade mina flickor som skulle med hem för att göra julgodis..
Vi var hemma runt 15.00 och drog igång omgående.
Frida hade med sig vovven för att gå till skogen och plocka granris, hon hade som mål att göra kransar, men det blev mörkt så det gick inte att se.



Här står de mina prinsessor.....ja vi arbetade så flitigt så rätt vad det var så gick strömmen....eller proppen menar jag, och inte hade vi några hemma utan var tvugna att köpa hem.



Lite komiskt såg det ut när Frida var tvungen att sätta på sig pannlampan för att se, tur var att kolasmeten hade kokat färdigt så det bara var att hälla upp i formarna.



Lina i ljusets sken...ja fick lite mysfaktor över denna arbetsdag.



Shawn ligger uttråkad och bara väntar på att få gå ut....det blev en långpromenad  med vovven när Peter kom hem....skönt för både hunden och gubben som suttit i bil i många timmar då han jobbat i oslo några dagar.



Risgodis, kola, knäck, wienernougat, mozartkulor. Vad säger ni om det....nu gäller det att gömma, för annars har vi inget kvar innan jul....jag är säker...



Risgodis, det är mina favoriter...

Nu skall vi äta lite mat, flickorna har gjort en Flygande Jakop...sen blir det lite frågesport på Tv2 och klockan 20.00 final i Idol.....jag hoppas på Erik ikväll...



Vad tror ni???
Ha en fin fredagkväll alla där ute.......


Min fredag


Sitter på jobbet, bokföringskurs blandat med löner....ja vi skall försöka klämma in lite glögg och lussekatter också emellanåt...hem vid 14.00, idag skall det bakas tillsammans med ev två döttrar...det skall bli mysigt.

Återkommer

Torsdag 10 dec


Torsdag och ledig dag, skall åka med mamma för att handla som vanligt den lediga dagen...hon skall nu handla det sista inför den stundande julfesten med oss alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn på lördag, det skulle inte bli så mycket mat, men herre gud va hon bullar upp....ja du lilla mamma....(och förresten pappa kommer på hela tiden på nya saker), kanske skulle det vara revbensspjäll, omelett med svamp (när det redan finnns med räkor och sparris)...jag har gudskelov lyckats stoppa en del av maten, herre gud vi skall väl inte rulla därifrån...eller somna pågrund av paltkoma.
Ja mysigt skall det bli att få träffa alla, det är så långt emelan vi kan samlas nu för tiden...vi blir 28 eller 30 st så vi är en stor samling.

Idag är det Nobeldagen, så ikväll sitter man klistrad framför tv för att titta på alla vackra människor..Hörde just att Barack har landat på Norsk mark med sina 170 anställda...Oslo är avstängt inne i city och polispådraget har inte varit så stort på väldigt många år, det kostar en hel massa Nkr, hörde summan men är inte säker så jag törs inte skriva det...en fruktansvärd summa var det.
Min gubbe är där och jobbar denna vecka och förra veckan han var där så såg han hur det klistrades fast brunnslock för att inget skall hända.




Nu skall jag resa, har druckit ur min stora balja kaffe....dax för Konsum....tanka pappas bil och sen en balja kaffe till nere hos föräldrarna. Återkommer.....


Ölme Prästgård



Igårkväll var jag på julbord med jobbet...vi var på Ölme prästgård...väldigt gott och alldeles perfekt julbord...Ölme prästgård har funnits sedan början av 1700 talet, ligger vackert intill E18 några mil precis mellan Karlstad och Kristinehamn..Vi var ca 40 st som var där från jobbet och det var andra året i rad vi var här.


JoomlaWorks AJAX Header Rotator

Upplyst fasad, väldigt vacker på kvällen..


Image













JoomlaWorks AJAX Header Rotator


Delar av julbordet....bilderna har jag lånat från Ölme Prästgårds egen hemsida....

Har suttit här på jobbet sedan strax innan sju idag, inte kunnat sova inatt, herre gud jag var ju så mätt hela natten, hjärtklappning av 2 koppar kaffe vid halv tio. Nu till arbetssysslorna istället, so long


Jag har sett den...


Filmen, luftslottet som sprängdes.....

Poster Luftslottet som sprängdes (2009)

Har inte riktigt bestämt mej än för vilken av filmerna jag tyckte bäst om, tror faktiskt att den andra filmen var bäst...men, nja, jag vet inte....tar ett tag innan det lägger sig, vi skall faktiskt se filmerna i ett sträck när vi får tid nu under julen...ja iallafall de två första för denna film kanske man ännu får vänta på ett tag.

Men ni som är sugna på att se den...kul med lite diskussion efteråt...

Denna helg har vi bott i stan hos syster och svåger, de hade fest igår för bla syjuntan och en del andra...vi var fullt hus, eller lägenhet kanske man skulle säga.



Här står hon kära syster i sitt fina kök, dukat och klart inför kvällens kalas.



I detta rum har vi sovit inatt...fina, varma färger...



Mysigt rum va...högt i tak, stora pampiga fönster....här skall vi även vara på nyår i år...



Syrrans goda buffe. Hon har alltid så mycket spännande mat som man får smaka på...



Här spelar vi spel...uppdelade i två lag, kvinnor mot män...sen de tre bästa kvinnorna mot de tre bästa männen...svågern tog hem segern till slut....ja gud va vi skrattade denna kväll...

Innan vi gick på bio idag så passade vi på att gå till mariebergsskogen på julmarknad...ja vi har sägert gått 5 km idag, jag känner det i mina fötter och knän.



Ja inte får man någon julstämmning av denna bild va...kladdigt och blött...

Nu skall vi koka den sedvanliga kvällskoppen te...sen skall jag packa inför morgondagen, vi skall iväg och äta julbord med jobbet imorgonkväll, vill ju svida om lite...


Vad väljer man


Fredagkväll, lugnet har lagt sig....ledig dag idag och som vanligt är det handlande med mamma den dagen.
Ja idag tog det nästan hela dagen för oss så det var mörkt när vi kom hem, ja det har det kanske varit hela dagen förresten. Det var iallafall väldigt halt när vi åkte vid halv tio...på nollan och blött, det kan inte bli så mycket annat då.
Har köpt en del julklappar, present till Sofie (sonens flickvän) som fyller åt på måndag, vi har handlat och vi fikade...mamma och pappa skall ha oss alla 4 syskon med barn och barnbarn med respektive hos sej nästa lördag så det var en massa att handla då vi blir en stor skara...bilen var full av matvaror. Städade lite när jag kom hem, hängde en tvätt..slappade med en kopp kaffe och Fridas nybakade saffransbullar, mums va gott det var.

Gubben kom hem och vi gjorde nachos...



Så himla gott, ja undrar va många i vårt avlånga land som äter detta på fredagkvällen...

Ja sen kom frågan, vad skall vi titta på ikväll, skall vi välja detta...



Eller skall vi välja detta...



Om jag får bestämma så väljer vi Idol...men vi får se...

Imorgon till lunch åker vi in till stan för att umgås med min syster och svåger...förresten imorgonkväll blir vi nästan hela syjuntan där och några till...det blir gott att äta och dricka och säkert lite spel...
Vi sover över där för på söndag skall vi på julmarknad och på em på nya Stig Larsson filmen. Längtar...

Sonen med flickvän skall dansa på Lag SM denna helg, de skall dansa både i Bugg och Boggie då boggieparet blivit sjuka...håller tummarna...

Återkommer med kort om hur min helg varit...ha det fint alla.


Dansavslutningen


Igårkväll hade Rocksulan danskursavslutning, höstens kurser i bugg, afrikansk dans och boggie avslutades.
Tävlingsdansarna fick visa uipp sej, mina minsta barn som är 25 och 22 år gamla, varav 25 åringen också är gravid, de dansar ju fortfarande och har kurser i bugg...de var med och visade upp sej. Dottern dansade även afrikansk dans....det ser så himla kul ut, men gisses va arbetssamt...



Här står hon dottern och tränar innan vi gav oss iväg. Med sin gravidmage...hon är så vacker...förlåt gumman för detta kort...



Sally sitter och tittar på matte när hon dansar...Lina och Daniel har två tamråttor men de flyttar snart så jag tog farväl av dem igår också....ja de kommer tilll ett superställe, jag vet att de kommer må gott där....de flyttar till ett hem strax utanför Säffle.



Här är uppvisningen i afrikansk dans...de andra tävlande står bakom och klappar takten..



Gamblers spelade livemusiken under kvällen. Vädigt bra att dansa till...

Fullmånen den lyser för fullt just nu, som alla vet så tycker jag inte om den...jag är mångalen...blir orolig, spänd...månen hyptnotiserar mig liksom. Svårt att förklara men alla som är mångalna som mej förstår..



Så här såg det ut ikväll när jag åkte hem från jobbet.....ser ut som 3 månar men det är bara en.

Pratade just med stora dottern, hon har bakat pepparkakor efter min systers recept, gjort knäck och kola och nu hade hon satt en saffransdeg...så gott det skall lukta hemma hos dem nu...

Nu har snart min timma här i fotöljen gått. Skall börja röja lite, imorgon är det ledig dag men jag skall med mamma till stan för att handla så det går nästa hela dagen på det...sen kommer kvällen och då måste det städas...trots att vi aldrig är hemma mer än kvällstid så blir det skräpigt.
Lika för alla...eller va tycker ni, bättre lite skit i hörnen än ett rent h......vete....so long.

Dansuppvisning


Ikväll har Rocksulan sin danskursavslutning. Som vanligt blir det bra dans till bra orkester och som vanligt kommer våra tävlingsdansare att visa upp sig. Mina två minsta ungar har ju haft kurserna så de kommer även att vara med och dansa. Det blir både gammeldans, bugg, boggie, lindy, rock och afrikanskt....Ja våra duktiga ungdomar kan mycket.

http://www.youtube.com/watch?v=LeHqOHpkMNQ

HEMMA IKVÄLL SENT...MEN ÅTERKOMMER IMORGON MED DANSINLÄGG..

RSS 2.0