Mors Dag


Mors Dag och Pingstdagen, en underbar dag...sol, god mat, ungar och mammor....både min mamma och så jag förståss.



Morsdagstårta hos mamma och pappa. Mina älskade föräldrar. Mammas tårta med godis på, den är mums.

Vid 14.00 kom flickorna våra  hit, sonen kommer imorgon...vi åt färkpotatis och sill, sen fläskfile och god sås, och massor av grönsaker och morötter.



Hmmm va gott.



Oj här kom visst jag med på bild också...vi flyttade provisoriskt in på verandan, den är inte riktigt klar än, men det gick inte att sitta ute i solen och äta och ute måste man ju vara när solen skiner.



Mina två döttrar, den ena mågen, för den andra var hos sin mamma...å va jag älskar att ha dem hemma hos mej.
 
Efter maten tog vi med oss tårtan och åkte upp till stugan i Gräs...satt på verandan i solen och smaskade på min tårta...den var god den också. Gubben han passade på att klippa gräset. Herre gud vad det växer.



Här ligger de mina två pigor, i soffan ute i solen uppe i Gräs. Hemma igen framemot sex, ungarna åkte hem och gubben och jag tog vår kvällstur i bilen, för att titta efter vita älgen. Ingen älg denna kvällen heller men en väldigt fin kväll.



Acksjön. Här rakt över höjden bor vi. Denna äng ner mot sjön är full av blommor, inför stundande midsommarhelg. Man får hoppas att det finns några blommor kvar till den helgen.


Lupinerna kommer nog iallafall vara kvar, de kommer och går nu i säkert 2 månader. Just vid denna ängen är det lupiner i en massa olika färger. Väldigt vacker.




Den här huggormen var det enda djur vi såg ikväll, och den var död, överkörd....Huu jag ryser när jag ser en orm, bland det värsta jag vet...ja vi såg förståss 4 rådjur och en älg kalv också men det hör ju till vanligheterna när man bor så här som vi gör...och så satt vår igelkott på gården när vi kom hem, snart är det dax att föda ungarna, hon är så tjock och grann nu.



Hon har bott här i många år, under vår veranda, när det är dax att föda så går hon upp till grannen och får ungarna i stallet bland massor av fin halm.

Nu dax för snarklåda...imorgon jobb, sen kommer sonen Karl, Lina min dotter med kille och vi skall grilla...mys imorgon igen alltså. Ha det gott alla där ute.

Jo förresten, vet ni vad jag fick i morsdagspresent, jo ett stort olivträd, den skall få stå inne på vår nya veranda när den blir klar...tack goa ungar för den fina presenten, alldeles perfekt.


Pingst


Pingst, hänryckningens tid....för 25 år sedan gifte jag med på pingstafton med den underbaraste mannen som finns...jag är fortfarande kär i honom och blir både glad och pirrig när han tittar på mej, min Peter.
Det året vi gifte oss var pingst 9 juni, så vi har två dgara att fira...mysigt...både pingstafton och 9 juni.
Samtidigt döpte vi vår mellandotter Lina, och jag kommer ihåg att stora dottern Frida och jag var till frissan på morgonen och gjorde oss fina.
Bröllopet var i Nyeds kyrka och denna dagen var kall och blåsig, lite regn hängde i luften, men vem kände det en sådan dag. Festen hade vi här hemma hos oss ute i trädgården, vi hade ett jättetält som vi hade dukat i, så regnet gjorde inget.
Mamma och svärmor hade stått en hel vecka och gjort maten. Massor av släkt och vänner firade med oss.



9 juni 1984, unga lyckliga och vackra....



Hade kämpat hårt för att komma i klänningen då jag hade fött Lina 4 månader tidigare, men det gick och jag var den vackraste bruden som fanns, tyckte Peter.



Hela familjen, dessa kort  var  tagna tidigt på morgonen hos fotografen i Karlstad.



De sötaste brudnäbbar man kunde önska sig. Frida och Lina som också döptes i sin pappas dopklänning.



Min brudbukett bestod av röda rosor och liljekonvalj som hade importerats från Holland för att de var slut för säsongen här då...

3 år senare kom han lillebror Karl...den sötaste lilla pojk man kan önska sig...

Tack för att ni är mina...jag älskar er så otroligt mycket....

Nu skall jag åka ner till min mamma och pappa för att fira min lilla mamma på Mors dag. Imorgon kommer mina ungar hit. Vi åker även till kyrkogården med en blomma, där ligger min svärmor och svärfar. Det får bli en fin bukett av liljekonvaljer och syrener, min svärmor ölskade dessa blommor.

Ha en fin pingst alla...solen skiner över hela landet  så tänk på att smörja in era kroppar så inte solen bränner upp er.


Fredag, skönt...


Gubben och jag kom hem från resan igårkväll...syrran och svågern kom hit till oss vid halv sju och vi planerade lite inför vår Lugano resa i sommar, den kommer nu närmre och närmre...vi har tänkt att ta 3 nätter ner och vill då ha boendet klart så vi bara kan ställa in GPS och åka...vi brukar boka innan för det är fruktansvärt att komma sent fram och det inte finns något ställe att bo på, vi har varit med om detta en gång och det var en mardröm.

Vår resa till Götene och Skövde blev väldigt bra, vi har haft bra väder hela tiden om än storm så var det iallafall sol.
Gubben jobbade igår på kontoret i Skövde och jag hade egentid....underbart...vandrade runt lite i den fina parken som låg strax utanför hotellet.
Rododendron som blommade i massor, underbart röda..



Just denna röda färg tycker jag är den vackraste av färger.



Denna staty/fontän stod mitt i parken, strax bakom ser ni kyrkan.



Detta köpcentra låg mitt inne i Skövde, väldigt mycket bra affärer här inne...



Här sitter jag på det cafet som gubben och jag satt dagen innan, med en stor balja tea och en grov smörgås med skinka på, smakade så gott, egentid, hmmm...utanför fönstret såg jag hur folk handlade på torget.

Gubben hade jobbat klart på eftermiddagen så då åkte vi sakta hemöver, stannade efter vägen och åt en bit mat.

Vid halv tolv somnade jag skönt i min egen säng....upp och jobba idag...hemma igen vid 18.00, åt en tallrik med gröt, läste tidningen och sen ut...i det sköna vädret, det har varit sol hela dagen....jag hade bestämt att innan jag fick ta kvällen idag så skulle stolparna till verandan iallafall grundmålas en gång.



Imorgon skall det grundas en gång till, sen skall den vita färgen på...ljust och fint...men aj va slut man blir i armen och axlarna. Pingstafton imorgon, för 25 år sedan gifte jag mej då med den underbaraste av gubbar...då var pingst 9 juni...så vi firar inte silverbröllop förrän då...



Slutar med en bild av den vackra röda rhododendron från Skövde. Trevlig pingst alla...

På resa...skönt


Vi kom iväg vid halv åtta imorse, resan gick mot Götene. Gubben skulle träffa folk på en fabrik...där de gör kåpor till tex motorsågar och de där små plastbitarna som sitter fast i säkerhetsbältet....han vill sälja delar till en robot åt dem..vi får se hur det går framledes.



GPS inställd på Götene och ni ser att vi skulle vara framme vid 09.18. Kom fram nästan på minuten. Ja GPS är verkligen bra att ha....fast kartboken ligger ju alltid i knät ändå förståss.



Ser du Gisan vad jag har runt halsen, ett av mina favorithalsband som du gjort...



Här sitter han älskade gubben och kör mig försiktigt fram. Vi var precis framme här vid Göta kanal. Väldigt vackert och solen sken så fint på oss hela tiden, men det blåste nästan storm.



Här vid Sjötorp stannade vi alltid när vi var på väg till Sommarland med ungarna när de var små.



Hit var det vi var påväg...Nolato Gota, det ligger i Götene. Gubben var klar vid 12.00 så vi åt lunch innan vi åkte vidare mot Skövde...vi åt på en Thai-kina restaurang, det var himla gott....



Vi åkte vidare mot Skövde och stannade vid Skara sommarland, en riktig nostalgitripp faktiskt, men så litet det var, inte en enda människa, jo 3 bilar på parkeringen till köpcentrat...men det kanske inte riktigt har öppnat ännu...



Framme i Skövde vid 14.00 och chekade in på Scandic Billingen...



Väldigt fint hotell, någon som bott här? Gammalt och genuint...men rummen frächa och moderna.



Skickade in väskorna på rummet och gick ut på en gång, i blåsten...stormvarning faktiskt, men solsken, och det är så skönt att få lite frisk luft när man sittit i bilen hela dagen. Vi var kaffesugna så stegen gick mot ett cafe...



Tog inte lång tid förrän vi fann ett...och givetvis något gott till kaffet.....vi valde att sitta ute, och vi fann en plats där det var lä..


Här står jag framför fontänen, Livets Källa...Skövde är en väldigt fin stad, och imorgon skall jag göra stan själv då gubben åker till kontoret de har här för att jobba...jag har sett en massa affärer och köpcentra jag skall besöka.
Vi fann en herrekipering som vi gick in i och köpte en ny kavaj till gubben, fick jätte bra hjälp och sånt är mycke värt.
Jag köpte mej också ett par läsglasögon med solglas i, har länge letat efter det då man ibland sitter ute och läser men måste ändå kisa för solen...nu slipper jag det i fortsättningen....
(Yeo, jag har rekat lite i Skövde, och det är verkligen en fin stad, du har tur som skall hit, massor av uteserveringar och affärer...)


Någon som vet vad detta träd heter, det stod 5 st på rad utanför vårt hotell....bland det vackraste träd jag sett...
Gubben sitter och jobbar på sin dator, skall skrivas ner allt som hänt under dagen på besöket i Götene, jag plockade med mej mina räkningar så jag skall betala in dem nu tänkte jag, tänk så bra det är med dator va....
Sen skall vi gå ut och ta en bit mat, vi har spanat in en mysig restaurang inför kvällen....återkommer imorgon med mer bilder....å jag är så glad att jag kom med gubben denna gång...jippi tjohooooo.....

Ha det gott alla och var rädda om er.....



 


Nu jäklar...


Idag i bilen hem från jobbet bestämde vi i all hast att jag skulle följa med gubben på jobb ett par dagar, det passade super för denna vecka jobbar jag inte förrän fredag nästa gång.

Så inatt får jag inte bli sjuk igen, för denna gång skall jag med...vi åker tidigt imorgon till Götene där han skall träffa kunder, åker vidare mot Skövde på eftermiddagen där vi bor under natten. Gubben skall sen till kontoret i Skövde och jobba under dagen. Jag skall göra stan, finns säker några bra affärer...

Nu vet ni vart jag håller hus, givetvis kommer datorn med, gubben sitter ju alltid och jobbar på kvällen så jag kan ju sitta och surfa istället...



Underbara syrener...doftar sagolikt gott...speciellt på kvällen när man kommer ut, hela naturen doftar så gott nu.

SM över för denna gång


Å va skönt...det är över för denna gång och allt gick bra. Man blir ju alltid lite orolig när man drar igång med ett så stort arrangeman som ett SM är. 760 tävlande i 2 dagar...ja det känns i benen kan jag lova.



Här nedan kommer ett litet potpurri på sonen och hans Sofie under SM dagarna...glädjen var stor då de klarade både uttagning 1,2,3 första dagen och gick vidare till dag 2...



Dag två var det kvart, semi....och där stannade de sen, mycket besvikna och ledsna...de hade ju räknat med att få dansa final...men men...jag tycker iallafall att de var bäst på dansgolvet...









Invigningstalare dag 1, Perra Jonsson, vår egen Färjestads coach...han talade om att han gått buggkurs och tom varit med på tävling. där han blev 4,a..men detta var för en herrans massa år sedan...







Invigningstalar dag 2...Stefan Holm...han kommer ju också från vårt kära Karlstad...eller rättare sagt  Forshaga. Stort jubel när han kom in med stående ovationer...



På kvällen igår var det SM bankett...god mat och tilll kaffet SM bakelse med vår egen logga på.



Efter banketten blev det dans till levande musik...jo då, vi dansade gubben och jag...konstigt att man bara orkar efter flera dagars arbete, med dans...och alla tävlande...jo då de dansade hela natten...

Ja helgen har varit bra, den har gått fort, men det känns sannerligen i kroppen idag, och imorse skulle vi träffas igen kl 11.00...pust efter denna sena bankett natt....men många kom och vi var färdigstädade runt 15.oo.

Hem och gjorde middag, idag blev det färskpotatis, fläskkotlett och hela kokta morötter...gott. Sen skulle jag klippa gräset och gubben lägga plåttaket på nya verandan, vi hann börja sen kom störtskuren...får väl se va länge det håller i sig.

Ikväll blir det sängen tidigt....gud va gott...jobb imorgon igen.

Förberedelser inför SM


Vi samlades i Lövbergslila Arena redan tidig eftermiddag på onsdag, det skulle förberedas inför SM som är den 22-23 maj...vi var en stor skara som ställde upp och alla arbetade så svetten lackade...
Jag har ju de senaste 15 åren hållt i nummerlapparna till de tävlande och inför ett SM är det ju så mycket mer, det skall i tränarpass, tävlingspass, program...ja påsarna var väldigt tjocka innan de var färdiga...Jag hade mycket hjälp med detta och Lina har ju varit här hemma också och hjälpt mig...



Har har dansgolvet lagts och det börjar komma upp en ramp för speaker att stå på, och här kommer även de tävlande in...



Lina och Anna grejade med nummerlapparna, ett tag var det fullt runt dem med folk som hjälpte till..



Här har man börjat plocka fram prispokaler, det är ju en massa som skall få priser i olika danser.  I bakgrunden tror jag bestämt att det är Färjestads planeringstavla som hänger kvarglömd.



Sonen står och pratar i telefon, mycket som skall planeras, press, tv...och här var det visst diskussion med en som skall ha fyrverkerier inomhus...samtidigt som hemlig gäst klipper snöret vid invigningen skall det ju smälla och blixtra lite...



Detta är hallen, här brukar det vara is i vanliga fall, kändes konstigt att gå där på cementgolvet och till och med köra in med bilen här.



Årets SM t-shirt...väldigt snygga tycker jag...vi var ett gäng som vek och la i högar till klubbarna, tror det blev ca 800 innan det var klart, en del skall även säljas av oss på tävlingen.



Här har sekretariatet tagit form, under SM trycker domarna in poäng själva på en dator som sen går till två som sitter och för in siffrorna och kollar...det finns några som sitter ifall det går galet med datorerna, då måste det räknas för hand.
En av dem är gubben här i huset.



Här sitter de som skall tävla från vår klubb...VF.s fotograf var och tog kort på dem så detta kort kommer också i tidningen imorgon...fotografen och jag stod bredvid varandra och tog kort...

Fredagmorgon skall jag vara inne i hallen vid halv sju på morgonen, de tävlande kommer vid 07.00 och själva tävlingen drar igång 09.30....direkt jag släppt in de tävlande och de fått sina nummer lappar försvinner jag till nästa jobb...då blir det kiosken några timmar....tillsammans med sonens svärmor och min dotter Frida...ja så här kommer det vara hela helgen...jag återkommer på söndag med nya kort och förhoppningsvis lite bra resultat, sonen skall ju vara med i Vuxna A, den högsta klassen i bugg....nu håller vi tummarna...

Nu skall jag ut i solen en stund...vattna i växthuset och grejja lite i trädgården...skönt med luft, det har regnat av och till under dagen men just nu skiner solen.

Söndag 17 maj


Vilken kväll det blev igår...Lina och jag  var färdiga med nummer lapparna redan vid 20.00, Daniel han satt och satte band på SM pass och satte sen ihop säkerhetsnålar ca 700 st i buntar med 4 nålar i varje. (Jag kommer drömma om nålar hela natten sa han när han var klar...) Allt gick jätte bra...mycket lättare att vara 2 när man skall plocka med dessa lappar...
Under tiden gubben plockade fram kvällsmat, ägg skulle kokas, vi skulle göra smarriga mackor...med massor av klet och godsaker på...ja jag åt en macka med 4 bitar avocado på, hur gottt som helt men visst hade det satt gott med lite kräftstjärtar och ägg på också, så gick vi andra ut. Vi skulle ta rabarber och få lite luft..



Lina hon skulle fota lite...här äppelblom...kvällen var kall och ruggig så vi var snart tillbaka inne igen med en kasse full av rabarber.

Sen var det melodifestivalen, mycket bra låtar och artister iår, men jag tror att nästan alla hejjade på Malena eller Norge.
Norge vann och idag går nog alla och sjunger på denna otroligt bra låten.

Söndag morgon kom vi upp vid 09.00, vi åt lite gröt sen bar det av mot stugan i Gräs, vi skulle klippa gräset, eller rättare sagt Peter skulle klippa gräset, jag skötte blommor och vattning, satte lite lök och potatis. Allt är väldigt mycket senare i Gräs och det är minst en zons skillnad mot här hemma hos oss.



Som han sliter gubben min...men han fick en kopp kaffe innan det bar hemåt igen...ingen rast och ro...
Vi åkte över skjutfältet som jag skrev om igår, denna gången tog vi vägen förbi Storbycken. Solen sken helt underbart hela dagen idag och det var bedårande ut över vattnet.



Himlen trillade liksom ner i vattnet...spegelbilden man kunde liksom drunkna i bilden....här vill man bara sitta och njuta, hela dagen...



Bild åt andra hållet. Ja denna tiden är så vacker..



Hemma igen vid 13.00...Frida och hennes Jimmy skulle komma för att äta med oss...de passsade på att tvätta av lite trädgårdsmöbler som var helt gula av pollen, idag har jag nästan inte kunnat vara ute på eftermiddagen för jag har varit sjuk i kroppen av denna pollen, man får verkligen sjukdomskänsla.



Min portion idag,,,ja ni ser det blev fisk idag också, och nu är jag snart uppe i full portion igen...gud va skönt, hoppas nu att det skall vara över för denna gång...
Imorgon jobb, jag längtar verkligen efter det nu...kan man säga abstinens eller.....

Grattis alla norrmän till er dag idag, jag vet att ni fick en lika solig dag som vi.

Möte efter jobbet med SM kommiten, nu snart är det dax...spännande och kul....då måste alla vara friska och krya...
förresten idag har vi hört Göken....Nu blir det stora tekoppen sen snarklådan...so long...



Fredagkväll


Gubben och jag är mycket ute och åker på kvällarna...vi älskar att åka ut i skogen på småvägar, ungarna skrattar åt oss jämt, de var med när de var små...så många vägar har de sett och hit vi åkte igår har de varit med och här har vi dragit många stora gäddor....kommer ni ihåg?

Inte långt från oss ligger ett område som militären har, väldigt fina vägar att åka på då de alltid har sina vägar farbara.
Den kallas för ringvägen och den går runt med massor av småvägar, och här ligger massor av små tjärnar och även större sjöar. När sonen var liten så kampade han och gubben, en kompis och hans pappa vid en av tjärnarna som kallas Långtjärn. Här finns massor av mysiga minnen från. Vi har en tjärn som heter Aborrtjärn, och så denna sjö vi var till igår Horrsjön. Vi hade tänkt att få höra göken...



Det är så stllsamt och härligt så här på kvällskvisten, ja förresten hit är det nog inte många som åker för det ligger mycket ensligt.
Man vet om man inte kan åka på vägarna, om militären har övning, då stänger de av den vägen med bom....ja nästan jämt,,,,förra året kom gubben och jag åkandes på väg till sommarstugan. Man kan åka denna vägen över skogen till Sunnemo...då satt hela vägen i flera km med militären och dragna vapen, de hade glömt att stänga, gissa om det blev fart på deras kombradior...vi skrattade gubben och jag, herre gud vi kom in mitt i kriget, kanske inget att skratta åt men just detta var verkligen dråpligt.



Såna här pansarvagnar står det efter vägen på flera ställen, första gångerna man åkte här så var det rätt kusligt, men man vänjer sig.



Det har stått små torp lite överallt i skogen, detta Jontorpet stod precis bredvid Horrsjön, finns tom murstock kvar. Man kan undra vad som hänt här uppe i sjumilaskogen. Tror nästan att min bloggvän Ankis mormor härstammar från detta ställe, om du läser detta Anki, har du någon aning...jag har fler kort om du är intresserad.



Men det revs för väldigt många år sedan. Här finns bara ett röse kvar.



Eldstad, så här finns nog fiskare ibland fortfarande....ja här har ungarna dragit många gäddor, vi har tillbringat många timmar i solen här, sett solen gått ner i vattnet många kvällar....lungt och skönt...

Gubben och jag åkte hem igen...nöjda över kvällen...fått vårt lugn som vi behöver, vi fick rå om varandra, vi har haft vår egentid fast tillsammans.

Idag lördag ,melodikrysset som vanligt och idag åt jag 1 dl gröt. med 1 msk lakotsmjölk...mumma...

Middagen idag betod av....tråkigt för stackars gubben men gott för min mage, potatismos och fisk, med grönsaker...exklusivt...



Sen gick gubben upp på taket för att snickra, jag, Lina och Daniel tog tag i nummerlapparna inför SM nästa vecka...
Lovar att det kommer bilder från detta också...



Här är gubben och svågern på taket...tur att B kom och hjälpte till att hålla i plankorna, de flög väldigt ett tag...

Göken då....nej vi hörde inte honom igår kväll, men kanske att vi gör det ikväll istället...
Nu håller vi alla tummar för Sverige ikväll...ja jag håller nog på Norge också för den är ruskigt bra....

Små steg framåt


Idag känns det lite bättre, vaknade imorse och ville tom duscha...mycket svag på benen men med gubben på behörigt avstånd så kom jag igenom duschen, tvättade håret och, gud så gott det var...ja, jag har tvättat mej under vecka som gått men då har det gått fort...
Efter duschen kände jag, jaaa denna dagen kommer det nog att vända....och kanske kanske....
Fick i mej till frukost 3 msk havregrynsgröt, med lite stänk av lingonsylt och till det ett halvt glas vatten....oj oj...
Nu till lunch så gjorde min underbara gubbe,  fiskbullar i dillsås med konserverade grönsaker...har väl aldrig ätit något så gott. Jag avskyr fiskbullar, det är det vidrigaste jag vet men idag smakade de himmelskt, ja jag åt ju bara en då men den var god...ihopblandat med potatis och grönsaker. Han kan laga riktig lyxmat denna Peter...



Här ser ni min portion idag, hoppas nu att den inte kommer att värka hela vägen ner till magen utan att den landar där bara lite lätt...en liten klick smör fanns med också, det glömde jag.. syster på VC sa att det är bra med lite fett också, jag som trodde att jag var tvungen att passa mej för det.
Men det kommer gå väldigt lång tid innan jag äter pizza från en pizzeria, min egen den kommer jag att göra i fortsättningen....

I eftermiddag har gubben sagt att han skall snickra lite på verandan, då skall jag dra på mej mycket kläder och sitta ute och titta på, med näsan i solen...om nu magen klarar av fiskbullen, det återstår att se....

Vitt vitt vitt


Igårkväll tog jag på mej och gick ut för att andas...frisk luft, skönt...gick till graven och stod en stund, när jag vände mej och gick därifrån upptäckte jag att allt i trädgården just nu nästan är vitt...



Körsbärsblommor..de blommar just nu överallt, snart är de klara för sej och blåser av, som snö..



Häggen, vi har avverkat som vi trodde allt, men icke heller, de blommar också överallt, jag är ju allergisk mot häggen så i höst får vi verkligen ta stortag igen med att få bort den.



Brudspirean, den brukar jag använda i buketter jag tar in nu, vacker och står sej ett tag om man byter vatten varje dag.
Himla söt tillsammans med löjtnantshjärtan i en bukett.



Vitsippan. Visst är det helt underbart med vitsippor, de växer verkligen överallt och det i massor, man kan se hela skogskanter med bara vitsippor...jag har massor av dem i min gräsmatta.



Sen snubblade jag på Ville älskade innebandyboll, vit den också...gick med den till graven så nu har han den hos sej, för alltid.



Har idag ringt till vårdcentralen, ställde mej på vågen imorse -6 kg, men herre gud på bara 5 dagar...ja nog för att jag vill banta men inte på detta vis...
De svarade mej att om jag blivit dålig av pizzan som jag tror det var eftersom jag även hade feber, då kan det ta tid...viktigast är att börja äta smått, potatis med smör...lite av varje alltså, och dricka...det har jag gjort alldeles för lite men jag har ju fått så ont av allt jag får imej. Magen skriker och knorrar hela tiden och så fort jag får i mej något så tycker jag att det kniper till och jag svullnar...
Idag peppar, peppar tycker jag att det känns lite bättre, har orkat lite mer idag...gubben är hemma och han umgås med mej så mycket han bara kan och har tid mellan sina telefonpratningar. Han åker snart på möte men kommer hem senare ikväll, kanske lagom till semifinal2 i melodifestivalen. Har ätit till frukost 2 msk havrediet med lite lingonsylt till...1 msk potatismos med smör. Redan druckit 1,5 glas vatten,,,storslaget. Kanske blir 2 msk gröt ikväll igen...man får va nöjd med det lilla...Men fy va detta var långdraget...jag längtar till jobbet, mina goa arbetskamrater som jag har så roligt tillsammans med, de sitter där och har det tråkigt utan mej...Kolla gärna vår nya hemsida på jobbet. www.Larssonbuss.se där kan ni se vad jag håller på med...

Ha det gott alla, skall försöka mej på lite luft sen också...man blir så dötrött på att bara ligga på ryggen hela tiden...luft, luft...

SM i dans i LLA


  

Snart är det dax för det årliga SM att gå av stapeln, detta året är det vår dansklubb Rocksulan som skall ha detta och vi skall vara i Lövbergs lila arena...bara det är väldigt stort...i ordets bemärkelse....

Alla mina barn har ju dansat..men nu är det bara Karl kvar som tävlar...och han dansar med sin Sofie, de dansar bugg och är 5:e bäst i sverige på rankinglistan...(hoppas nu jag säger rätt för det ändras från helg till helg) sen dansar de boogie wogie också.








Lite kort på dem och det sista på Karl när han verkligen njuter av det han gör...nu hjälper ni mej att hålla alla tummar ni har ute i landet...22-23 maj och har ni vägarna förbi Karlstad så kom och titta på dans...


Heja Malena


Ikväll håller vi alla tummar vi har för vår  Malena, sveriges primadonna...det är den första semifinalen av två...till
melodifestivalen.

.

Idag håller jag på att äta småportioner av havrediet...det kniper hela tiden men bara att hålla på...och sen blev jag påmind av min goa vän Ulrika igår att drick, drick om så bara i små duttar...har gjort så hela natten, men attans va fort det går neråt...jag är svag och det kniper, inte lika tätt som första dagarna utan kanske en gång i timmen...

Ikväll kommer gubben hem igen, gud så underbart att få krypa in i hans goa famn och vara lite liten...
Det har varit så mycket skit nu ett tag...en del saker som man inte skriver om och en del  andra som man kan delge andra..som Villes plötsliga död som tog mej så fruktansvärt hårt så jag inte ens kan skriva om det utan att gråta.
Som sagt jag är totalt slut av allt....då kanske man är extra mottaglig för all skit som finns, vad vet jag...och när man ligger så här så inbillar man sej ju att man är dödens sjuk....men jag var så här för många år sedan kommer jag ihåg, totalt utkörd av allt, för mycket kaffe, inre stress....då pajjade magen och det tog tid innan jag var bra...

Är det någon som har några bra förslag på vad man kan börja att försöka få i sig i småportioner...som sagt jag har idag börjat med lite havrediet...men viktigast är nog ändå drickandet i småportioner...

Hoppas snart jag kan sluta att klaga hela tiden, vet att ni inte vill läsa bara sånt här trams....så jag hoppas att ni håller ut tills dess....

Nu håller vi tummarna för Sverige och Malena ikväll.....Sjung med vet jag....


Här har du texten till vinnarlåten "La Voix"

Can you keep a secret
Can you keep a secret
I'm in love with you
Can you make a promise
Can you make a promise
stay forever true
OOOOO
Then I'm forever yours

Je'taime, amour, quand
J'entends la voix ...
Je'taime, ma vie
C'est jamais sans toi
je vis ma vie pour toi
c'est l' universe pour moi
Je'taime, amour, quand
J'entends la voix ...
D'amour!

Tell me what you're feeling
Tell me what you're feeling
I just wanna know
Tell me what you're dreamin'
Tell me what you're dreamin'
Let your feelings show
OOOOO

Stay and don't let go







Sol


Peter fick åka själv till Helsingborg...jag blev hemma, fortfarande kramp i magen och kan inte äta, då gör man inget med...vi hade ju tänkt ha det lite mysigt ikväll, gå på restaurang, ta en öl eller två...men det blir väl fler gånger.
Han åker så mycket ensam så det var även ett sällskap för honom jag skulle vara. Ja det är skit. Har försökt mej på lite blåbärssoppa idag med en skorpa, genast blev det knip...
Nu får jag längta tills han kommer hem imorgonkväll sent istället.



Häggen blommar nu för fullt, vackert men förrädiska för oss allergiker. Idag skiner solen men det blåser ordentligt.
Kravlade mej förut iväg för att hämta tidningen och jag trodde jag skulle blåsa bort.



Nån som vet vad detta är för blomma, en perenn, ser ut som förgätmigej  men lite större. Väldigt söt och näpen.




Mina Österrikiska älsklingar, edelweisen och min rosenkogel, lyckokula, min är röd och står för kärlek. Såna här kulor står i varje trädgård i österrike och inte bara en utan många i olika färger...alla färger har olika teman. Ibland har de vackra band runt om foten.



Edelweiss i full blom, så här ser den ut i augusti och denna planta kommer med från Österrike för många år sedan.
Den kommer lika fin varje år...

Nu skall jag försöka mej på en kopp tea och en skorpa och läsa tidningen till...i ryggläge....





Min helg


Började på fredag kväll då vi var bjudna ner till syrran på födelsedagskalas...God mat och trevliga vänner som alltid, hela syjuntan fanns där. (Inte Tone och Staffan då för de bor ju i Norge)



Vi blev bjudna på Papayapanna med räkor och till det en sallad med ärtor, tomat och mosarella.



Visst ser det gott ut....efter maten var det hockey och till det kaffe med tårta.



Här sitter vi hela syjuntan...detta var kanske den sista festen vi hade i detta huset för på tisdag kommer huset ut på Hemnet...syrran och svågern skall flytta till Karlstad...fy va tomt det kommer bli här....

Lördag löste jag melodikrysset som alltid, gubben han hade migrän så han låg ända till eftermiddagen, men då satte vi fart sen med verandan.


Jag laminerade färdigt alla Sm passen, det blev 1200 st...nu är det bara nummerlapparna kvar att ta tag i. Vår dansklubb Rocksulan skall ha SM i dans 22-23 maj i Lövbergs lila arena.



Gubben lägger först masonit innan plåttaket kommer på plats.
Slitna efter dagen så vi bestämde att det skulle bli pizza till kvällsmat, som jag nu ångrar bittert, strax efter jag svalt den sista biten så kände jag mej dålig i magen...under natten fick jag feber och hade världens magknip/kolik...

Söndagen nu har bara gått i ett jädrans töcken...feber nu 38.9 och då är jag verkligen sjuk för jag har bara runt 36 grader annars...har legat hela dagen, slumrat och sovit, fruktansvärt ont i huvudet, men det är väl pga att jag brukar dricka mycket kaffe och idag inget, kombination med febern...
Jag skulle ju med gubben på resa imorgon...ja som vanligt när vi skall göra något ilag så blir det skit av det.
Man kan undra vad jag åkt på...det kom ju så fort...gubben sitter här och fryser också med både jacka och fleeströja på sig. Tur det är så mycket hockey och fotboll idag....vilodag alltså....eller sjukdag...ja jag är ynklig och vill inte vara sjuk igen. Har ju inte varit annat under hela detta året tycker jag.
Och någon mer pizza från vår pizzeria blir det inte för mej...jag gör den själv i fortsättningen....



Körsbärsblomman, den slår snart ut nu.

Ha det så bra alla....hoppas er söndag varit bättre än min.

Men herre gud


Ja kan inte säga annat, jag är så klen igen med feber och knip/kolik i magen..
Gubben och jag åt varsin pizza igår kväll...efter en timme fick jag så ont i magen som knip...och när jag tänkte på pizzan så blev jag illamående...har sprungit på toan hela natten...frågan är om jag blev matförgiftad...eller är det gallan?

Jag är iallafall sjuk och fryser under filten här i soffan...är det inte typiskt, tror knappast inte jag är frisk till imorgon när jag skall med gubben på resa.

Huvudet spränger för jag har ju i vanliga fall druckit många koppar kaffe vid denna tiden. Har fått i mej en halv kopp tea som nu gör ont i magen...

Skit

Regn regn regn....


Himlen är öppen, regnet vräker ner, inget fint vår regn utan det öser ner, kallt och ruggit. Tur man har tak över huvudet och värme i huset.

Ledig dag,,,då skall man städa, måste man det, jo det måste man....dammade av det viktigaste och drog dammsugaren över golven. Ja, jag drog faktiskt moppen efter också...Nu är det gjort för denna gång.

Jag satte på lite Larz Kristerz till, måste komma i dansbandsstämmning...för nu skall det fortsättas med SM passen, har nu 400 kvar och de tänkte jag klämma idag...det går lättare med bra musik till när något är långtråkigt...man kan liksom dansa till stansningen av korten....ja skulle någon se mej så trodde de att jag var totalt tokig...ja värre än vanligt då.

Idag känns livet lite lättare...inte så ont i axlarna idag...de sitter lite längre ner, nästan mellan öronen nu. Det är fredag och gubben är hemma hela helgen. Bara det gör en ju på gott humör. Till veckan så åker jag med honom på tjänsteresa några dagar till Helsingborg.  Jobbar inte hela veckan så det går ju bra och så är det skönt för honom att ha mej med ibland, ja han säger det själv.....haha.....kanske det finns något bra shoppingcenter där att fördriva tiden i menas han jobbar. Är det någon som har något att rekommendera. Vi skall bo på Scandic nära centrum. Ikväll skall vi till min kära syster som fyller år idag...(Grattis min älskade lillasyster....om du visste vad jag tycker om dej)....
där blir det säkert något gott att äta. Hon kan detta med mat hon....alltid något nytt och spännande.



En vacker kvällsbild över vår sjö Örten....

Det enda som är bra med dåligt väder, det är att man slipper se den förbaskade fullmånen som nu är här, jag känner av den i hela kroppen men jag slipper se den...den förföljer mig annars, jag dras till den hela tiden...kanske därför jag varit så gråtmild några dagar.....

Nej tillbaka till Larz kristerz så jag blir klar någon gång....efter det skall det helghandlas...och en tur till mamma och pappa. Skön fredagkväll på er där ute....

Gissa vad jag gör...


Detta var min förmiddag...förutom att sitta i kö till vårdcentralen, (jag gav upp får fortsätta kl 08.00 imorgonbitti igen)
skall ha en hälsokontroll gjord...

Jo jag har ägnat min förmiddag till att laminera SM pass till vår stora danstävling som går av stapeln i Karlstad 22-23 maj...jag har stansat, vet exakt eftersom det ligger 100 i varje kartong, har öppnat det 5:e paketet...



Då har jag bara 700 kvar då....sen är det nummerlapparnas tur....kanske någon som vill hjälpa mig...hmmmm

Min sorg


Kan ni fatta....det blir bara värre och värre...min längtan efter Ville hunden är så stor och svår....Varje kväll jag kommer hem är det bara gråt och gråt.  Idag är det ledig dag, gissa vad jag gör, jo jag bara sitter här och gråter, får inte för mej något alls. Sen är jag alldeles slut i kroppen, ont i axlar som ständigt spänns uppåt. Gubben mitt allt, han masserar mig på kvällen, men jag får ju istället träningsvärk...Tänk vad denna lilla parvel sätter spår överallt...jag vet sedan föregående djur att det är svårt att mista dem, men Ville han var något alldeles extra.
Vi skaffade honom under det året jag gick hemma med friår, han och jag varje dag, ett team liksom, vi gjorde allt tillsammans, han låg vid mina fötter så fort jag satte mig ner. Sen började jag att jobba igen inne i Karlstad och Ville kom till sitt älskade hunddagis...där trivdes han så himla bra och vi var trygga. Han fick vara där i 11 mån. Vi trodde han skulle få bli gammal med oss och få bli pensionerad på dagis...men han blev 3 år och 2 månader.
Man vet vad man ger sig in i när man skaffar ett djur men man tror aldrig att det skall sluta så fort som det gjorde med Ville. Ungarna flyttade hemifrån en efter en och då kom Ville in istället. han fick allt av oss, ja vi har det fruktansvärt jobbigt just nu. Vi gråter och pratar....sen sätter man igång med olika projekt för att döva smärtan. Som nu med verandan.

Igår efter jobbet blev jag kvar i stan, gubben skulle ut på kvällen och jag ville att han skulle få ta sig några öl...stannade för att köra honom hem.
Blev bjuden på mat av Lina och Daniel, stuvade makaroner och hemgjorda pannbiffar, det var jätte gott...



Här står de och hjälps åt i köket...tack för maten.....

Jag stannade till vid Stadsträdgården för att njuta av de underbara Magnoliorna som blommar för fullt nu. Vi har en jätte fin trädgård här i stan som är välbesökt och den är mycket fin att strosa i om man vill njuta av vackra blommor.



Här börjar min vandring in mot det vackra.



En del var i knopp men de flesta blommade för fullt.



En underbart rosa....



Denna vackra vita, det är helt otroligt att det blommar på bar kvist. Ser ibland lite konstigt ut...



Ja lite grönt växer det till blomman också.



Denna rosa är min absoluta favorit. Va tycker ni om detta underliga träd. Har ni någon i er trädgård. I vår stad Karlstad skall det nu göras vid Museet, en magnoliapark.



Lite andra blommor som växer i stadsparken också....




Här en azalearododendron...pytte små blommor...vacker och lite annorlunda...

Ja i denna park kommer jag tillbringa många timmar i sommar, det kommer ju hela tiden nya blommor, den ena vackrare än den andra.

Åkte en sväng till Ikea och köpte två lampor till rummet, lite mörkt på kvällen när vi sitter i slapparstolen och läser.

Sen hämtade jag gubben vid 21.00, solen sken länge denna kväll.



Stadshotellet i bakgrunden och klarälven i förgrunden...vår stad är vacker...
Sen for vi hem till vårt paradis  i lilla byn, här är också grönt och blommande.

Som sagt, jag sitter här och gråter...tittar ut mot graven...känner hur Ville säger till mig...Matte, ryck upp dej, jag har det bra nu...jaja...bara att gilla läget....sorgen tar tid, jag vet...men herre gud va jobbig den kan vara, den gör mej ju sjuk....
Jag älskar denna tiden, våren...vill njuta av den trots min allergi...men det är så svårt.

Skall ta mej ner till mamma och pappa nu, mammas syster har gått bort och det är en del som skall ordnas med innan begravningen...

Ikväll ishockey, kvartsfinal mellan Trekronor och Tjeckien, kan bli en svår match men håller vi alla tummar vi har så går det vägen....

Hockey för hela slanten


Gubben och jag njuter...vi älskar ishockey....idag har Tre kronor spelat mot Frankrike....ingen bra match egentligen men vi vann och blev nu grupp 2:a...klara för kvartsfinal...

Nu ikväll hade vi att välja på Canada-Finland eller Schveitz-Usa...vi valde den första matchen...det var en riktigt bra match.
Tänk det är vår och man kan fortfarande titta på det bästa som finns, hockey....

Skulle förresten hälsa från gubben....han blir inte utsliten...av mej.....vi arbetar när vi vill och det ville vi inte idag, idag var det hockey för hela slanten.


Sverige hade inga problem att besegra Frankrike.

Onsdag spelar vi mot Tjeckien i kvarten, kanske får vår egen målis från Färjestad stå då, Jonas Gustavsson....

Tittar ni på ishockey eller vad gör ni på kvällarna...ha det gott alla....

Pensionärskuvösen


Idag har hänt en hel del på verandabygget.  Snickaren kom runt lunch och var kvar några timmar. När proffs kommer då händer det saker. Nu klarar gubben sig själv och imorgon kommer det att köpas plåt till tak och det andra som nu fattas, sen är det mitt arbete kvar, målningen. Hade ju varit bra om det var gjort före kanske men som vanligt så ligger jag efter...



Först skulle det gamla taket av...det skall höjas lite och då lägger vi på nytt på en gång, på andra verandan kommer det ju vara samma sort och det är bra om det stämmer i färg.



Här ser ni hur det ser ut idag, takplanken också på plats, jag tror detta kommer bli super bra. Sen skall samma staket på som på den andra verandan men med hård plast på insidan för att det skall vara lite värme.

Middag blev det också idag...klyftpotatis med morötter och broccoli i ugnen. Till det hemgjorda hamburgare. mums va gott det var.



Färggrant och gott....



Biffar gjorda på älg/nötfärs...Inga köpebiffar här så länge jag själv har färs i boxen.

Nu ikväll har jag varit till kyrkogården och planterat penseer på gravarna. Brukar annars göra detta till Valborg men hade inte fått tag på blommor förrän idag...bättre sent än aldrig heter det väl.

Nu har jag blivit utlovad massage av gubben, det tackar jag och tar emot...skall väl vara snäll och ge hans onda axlar en duvning också sen. Ha det gott....

Långhelg


Nu är snart denna helg över också, och denna helgen har varit en skön långhelg. Solen har skinit och vi har hunnit med massor.
Söndagar då har jag alltid svårt att sova, vill sova länge för det är ju snart en arbetsvecka men det går inte, jag har sovit för mycket under helgen...och denna helg var det ju en hel sovmorgon extra...ja ja då hinner man ju ännu mer bara...satt igång strykjärner nu kl sju...strök gubben skjortor...en kopp kaffe hann jag med också innan, nu sitter jag här och försöker lägga in ett nytt inlägg med den andra koppen framför mig. Hade det varit som vanligt så hade ju Ville viljat ut nu...men nu är det inte som vanligt längre...

Valborgsmässoaftonskväll kom Frida med kille hem, vi åt tillsammans och Frida och gubben bytte däck på hennes bil.
Skruvade ner markisen över verandan eftersom den nu skall byggas om...



När de hade åkt så skulle gubben och jag åka till brasan nere i Tidafors...då fick han migrän...han hamnade i sängen och jag blev sittandes framför tv, en lugn kväll alltså...
På fredagmorgon stack vi upp till Gräs (sommarstugan) vid 11 tiden...det var inte roligt att komma dit, där minner allt om Ville...han älskade detta ställe liksom vi gör. Ja bara att plocka bort allt som var hans och gilla läget. Vi satt och mös i varsin solstol ett tag innan middagen var klar.


 
Krattade lite löv, satt dahlior, sen kom mamma och pappa en sväng...
På kvällen kom min kollega på jobbet med familj och hälsade på. När de hade åkt så hann vi  med en tur till Stjärnfors som ligger mellan Uddeholm och Hagfors...där ligger ett gammalt bruk som gubben bara var tvungen att se...ungarna skrattar åt oss för vi är ofta ute och åker...köpte glass i Hagfors innan vi åkte hem och nattade..(Gräs och Hagfors ligger bara 2 mil mellan varandra så det var ju ingen långresa)



Här gamla stationen, nu var det bara uthyrning av dressiner..får nog ta en tur på dem vid tillfälle.



Strax bredvid här låg det gamla bruket, en företrädare till Skoghallsbruk. Här la batteriet på min kamera av så det blev inga mer kort den kvällen.

Lördagen fortlöpte som vanligt, sov länge, sen melodikryss.  Gubben han jobbade och jag kryssade...kvittar vart jag tar med honom så jobbar han ändå...



Kratta löv hann vi ju också med och högen på komposten blev jättestor...är det vindstilla nästa helg så kanske vi eldar dem istället.



På eftermiddagen åkte vi hem hit till oss igen, det skulle börjas med ställning till verandan, vi eller rättare sagt jag vill ha tak över verandan denna gång istället, är trött på att hela tiden behöva plocka in allt för det regnar sönder, nu skall det tom bli glas runt...kanske inte i år men vi försöker så lång det går att bli klara...



Ställningen uppe, nu är det bara att dra igång...ja bor man i hus så har man alltid ett projekt på gång...och har man sommarstuga så han man två projekt på gång samtidigt....eller, hur har ni det...
Jo då, vi hinner att slappna av också, det finns ledig tid...

Jag har grejjat med mina rabatter under helgen, där växer nu så det knakar. Just nu vill man att tiden skall stanna av lite, det går för fort, man vill njuta av det gröna och se alla blommor växa upp för nu går det så fort så de är utblommade nästan innan de blommar... man hinner inte med...



Visst är de vacka de små solarna i rabatten...
Ja innan vi kom i säng på lördagkvällen hann vi med en biltur..hihi...vi åkte upp mot skogen här och hamnade vid Övvatjärnen, där är så stilla och rogivande, här stod vi länge och njöt, luktade och bara var...



Hit åkte vi ofta när jag var liten, mamma jobbade ofta helgerna och pappa tog oss hit, nu är denna vägen avstängd med bom så det är inte ofta någon åker här längre...man är verkligen ensam här med sina tankar.



Älskade gubben..undrar vad han tänker på?..jo jag vet....


Idag söndag kommer en kompis hit och hjälper oss igång med snickrandet av verandan, han skulle komma runt lunch.

Om jag kanske skulle krypa bakom ryggen på gubben en stund till....en timme kanske vore skönt...ha det gott.....hörs..hmmm.....




RSS 2.0