Snart nytt År


Ja nu är det snart slut på detta år 2007.
Sammanfattningsvis så har det varit ett bra år...lite småkrämpor men det hör väl till åldern...

Sitter just nu och tittar på Årets Eldsjäl, det blev Elsa Rosén, vilken kvinna...vilken lycka för alla dessa utvecklingsstörda ungdommar som har en sån kvinna som alltid stöttar dem i vått och torrt.

Nyårsfirandet iår är hos Eva och Håkan nere i Molkom, vi alltinerar mellan oss 6 par i syjuntan, Tone och Staffan kommer hem från Norge...vi ses inte så ofta så det är extra kul att de kan komma.
Vi har alltid ett tema och iår är det sporttema...vi skall ha med lätta träningskläder och festkläder, återkommer med bilder från detta.

image790

Mycket sånt här kommer säkert smällas. Hela Molkom kokar av fyrverkeri så det är bara att gå ut på trappan och titta.

image791

Skål och Gott Nytt År på er alla bloggvänner. Hoppas på ett fint År för oss Alla.










Min nya Nokia


Har köpt en ny mobiltelefon...den andra hade nu gjort sitt...
För några år sedan så skaffade jag ett 3 abonnemang, de sa att det skulle vara så bra täckning och de gick in och kollade de stället jag bad om...jo då det skulle gå så bra......jag blev jätteglad för uppe i vår sommarstuga har vi ingen telefon och när jag är där själv så vill man ju kunna nå någon om det skulle bli nåt...och på samma gång kunde jag ringa ungarna och sms dem för en billig penning.....men inte har den fungerat inte...inte en enda gång har vi lyckats ringa eller skicka sms där ifrån, inte heller här hemma, man får stå under en speciell björk för att ha täckning,,,,jag har stått ut i 24 månader...sen gick abonnemanget ut....
Jag har nu skaffat ett telia för det fungerar både i sommarstugan och här hemma, min gubbe har det så vi vet...
Så skaffar ni nytt abbonemang hos någon, kolla verkligen att ni har täckning....man har ju inte råd att köpa telefoner så där hela tiden för flera tusentals kronor, inte jag iallafall...

image789


Denna heter Nokia 5310 Xpress Music...inbyggd mp3 spelare, hörlursuttag upptill så man kan stoppa lätt i fickan.

Stora siffror i displayen så man ser ordentligt...lätt, väger endast 70 gr...

Nu skall man bara plocka över telnummer och annat man spart på den gamla telefonen...




Julen över för denna gång


Juldagen då fyller min systers dotter Sanna år, detta år var det 23...alla som var hos oss på julafton träffas igen då för att fira Sanna. Mat i massor, goda tårtor...

image783


Grattis Sanna till dina 23 år...


Vi hade också musikfrågesport, svågern Bosse hade gjort en del kluriga frågor som passade oss alla,,,


image784

Här sitter den som gjort frågorna och plirat ihop musik till det...han är specialist på detta och har ofta musikfrågesport med oss när vi träffas...

Vi var uppdelade i tre lag, tjejer, killar och vi äldre...

image785


image787


image786

image788

Lovisa och Irma...minst och nästminst i släkten just nu...



Julen 2007



Vi har haft det vitt, kallt och fint ända fram till julafton, julaftonsmorgonen vaknade vi till REGN...är det inte typiskt. Lite vitt var det kvar till alla gäster kom.

Uppesittarkvällen var mysig, vi satt och spelade bingolotto samtidigt som vi gjorde rim till paketen...vi hade två av ungarna hemma, Frida kom på julafton.

image772

Här sitter vi och rimmar med var sin god wiskey i handen...

Så kom då julafton, vi var uppe tidigt och påbörjade maten, vi skulle ju bli många till middan, men jag har alltid god hjälp av ungarna, Frida är ju kock så för henne går allt som en dans, och hon har ju satt julbord ända sedan första advent.

image773

Här är full gång på matbestyren, Karl med ryggen mot kameran, Lina, jag och Frida...

image774

En del av julbordet, det kallskurna...

image775

Mamma, pappa min brors fru Ingela och Lina, de tittar på film från när Lina och Daniel var i Thailand.

image776

Här är det elektronisk dart turnering, det görs alltid på julafton bland grabbkusinerna. Mycket skratt från övervåningen, här är det Karl sin omgång.

image777

Här spelar jag och Lovisa (min bors dotter) Vem Där...detta spel fick Lovisa i julklapp..

image778


Här sitten en del av kusinerna och tittar på Kalle Anka..Linus, Karl, Sanna och Joakim..

image779

Här sitter Frida med kusin Linus dotter Irma...alla drog i lilla Irma denna kvällen, godingen...

image780

Här är Irma i armarna på Karl med min pappa bredvid..

image781

Här är tomten Lina, men vad har hon i handen...jo en irish koffee...

image782

Här sitter Karl med julklappsmorgonrocket på och skrapar sina lotter...

Ja vi hade en jättebra julafton trots det usla vädret...idag juldagen fyller kusin Sanna år och då begär sig hela släkten ner till syster Bettan istället, där väntar massor av mat och trevligt sällskap...
Tack alla för denna jul, vi har alltid så trevligt tillsammans...
God fortsättning..

Långpromenad och julgransklädning


Idag har det varit en strålande solskensdag igen med 15 grader kallt, helt underbart. Kanske det är lite i kallaste laget men klär man sig så kan man gå hur långt som helst...

Ville och jag drog iväg genom skogen och kom fram på gärdena en bit bort...

image768


Underbara vyer, tänk va fint det är...jag njuter av detta.


image769

image770

Ville tog sej tid att njuta även han, annars var det mest nosande efter hare och älg som hade gått förbi under morgonen.
Vi var ute ett par timmar i solen och det sved gott på kinderna när vi kom in i värmen....

Ikväll kommer det vänner till oss hit och vi skall ha lilla julafton, då ville jag även ha granen klädd, den sprang jag efter i skogen igår i ca 2 timmar...fann inte den rätta men denna får duga ändå, den skall snart ut igen. Jag vill ha en tät, hög....denna är hög men inte tät.

image771

Nu skall jag steka köttbullar och göra en janssons som vi skall ha till ikväll, sen får jag väl dra över med damsugaren också.
Imorgon blir det handlande av julmat och det sista av klappköpena...får inte glömma att köpa en bingolott till uppesittarkvällen, då sitter vi här och njuter av friden och hoppas på miljonen...med en skinkmacka och en kopp kakao framför oss.
Ha det gott och stressa inte ihjäl er, ta en långpromenad då blir man pigg och kroppen mår gott.


Förmiddagspromenaden


Vilken underbar dag vi fick idag också...strålande solsken, 15 grader kallt och alldeles gnistrande frost...det är så vackert ute, man vill bara stå och njuta i solen, men det vill Inte hunden...han vill ut och nosa efter nåt gott som passerat före oss i skogen, idag såg vi att vi haft ett rådjur  före oss i spåret, Ville drog som en tok...tur man är stark.

image764

Dåligt med snö  har vi men härlig frost som lagt sig på marken och träden så det blir så vackert...vi skall fortsätta att ha så här kallt fram emot jul så vi kanske kan få vitt på marken ändå fast vi ingen snö har...

image765

Visst blir man lycklig över såna här vyer...jag spritter i hela kroppen och får verkligen arbetslust efter en promenad i detta väder.

image766

Frostklädda nypon...

image767

En kvarglömd leksakslastbil. Denna stod vid eldstaden på vår samlingsplats i byn, Duvslaget...

Nu är det dax att sätta fart på dagens sysslor, jag skall göra jansson idag och mera godis...sen skall jag ut och ta gran.
Ha det gott alla och ta vara på dagen, den kommer inte igen....


Min helg


På fredag morgon åkte vi till Göteborg gubben och jag, han skulle dit på möte och jag pasade på att köpa julklappar..
Nordstan var pyntad med kransar och granar..

image758

På em åkte vi till Marstrand där vi skulle bo och äta julbord på kvällen. Vi fick etg jättefint rum på Grand hotel, en svit...maten var underbar och vi sov som stockar, knäpptyst eftersom inga bilar finns på ön.

image759

image760

Grand hotell på Marstrand uppfördes 1892 för att erbjuda den svenska sociteten ett bekvämt och ståndsmässigt sommarboende i Marstrand. Oskar den 11:e bodde under ett flertal somrar här på hotellet. Idag är det vackert renoverat och mycket smakfullt.
Enligt gammal tradition på Grand dukar de upp julläckerheterna inne i köket, där går man och plockar till sej maten från deras spis, och sill det fanns det säkert 20 sorter av i alla olika inläggningar...

Ta er en tur till Marstrand om ni inte varit där...ni blir inte besvikna, jag lovar..

image761

Frukosten...ser du Gisan vad jag har runt halsen...just nu mitt älsklingshalsband.

Hemvägen tog vi över Grebbestad...där stannade vi på en fiskerestauran och åt en smarrig halstrad lax...

image762

Även västkusten var köldslagen och kall, jag föredrar Grebbestad på sommaren....brrr va surt och kallt det var här och inte mycket folk heller, vi var ensamma på restaurangen, det är man minsann inte på sommaren.

Hemma igen lördag kväll. Vi åkte direkt till syjuntejänget,,vi skulle äta julmat tillsammans hemma hos Marita och Stig.
Herre gud va kul vi har tillsammans, vi åt gott, drack gott, hade paketleken och musikfrågesport, dröp i säng efter en väldigt lång dag, men med ett leende på läpparna....

image763

god mat och dryck..

Nu är det bara en vecka kvar till jul...denna veckan skall allt göras och lite till...

Ha det så bra alla och ta vara på er...

Dagens bak


Ja då har jag äntligen invigt ugnen för bakning...äntligen har saffransbrödet blivit bakat.
Lite svårt med  att veta värmen i ny ugn men det funkde bra tycker jag...i min gamla ugn hade jag 6 plåtar...alldeles perfekt för så många brukar gå åt, till den här nya ugnen var det med 2 plåtar...fick ju baka ut och ha löst på bakplåtspapper i inväntan på plåt, det funkar ju det också men jag skall nog försöka att få tag på plåtar, inte så lätt att flytta ogräddat bröd på papper till plåt...

Hyvlade ner mandelmassa i en del av degen som sötningsmedel istället för socker, det blev gott, mycket gott...gjorde några längder med vanligt socker i också för de som är allergiska.

image757


Imorgon är det lucia, då skall jag koka mig en stor kopp choklad  med en klick grädde i, ta en bit saffransbröd och sätta mig framför tv och titta på luciamorgon...sen kanske man får lite julstämmning. Vi har 10 grader kallt så det ligger ett lager av rimfrost på marken, solen har skinit hela dagen och det har varit underbart ute, och så vackert.

Hur skall ni fira er lucia...


Bortskogen


Idag har vi varit i skogen, i bortskogen  och bla. hämtat lummer...jag brukar klä min kökslampa med lummer till jul.

Det var iallafall kallgrader idag men annars är det inte speciellt jullikt...vi har bara lite fjun av snö som ligger, tråkigt med julafton om 2 veckor. Men det hinner väl att komma hoppas jag.

image755

Men det gör en gott med lite frisk luft och Ville behövde verkligen få springa av sej lite. Igår var han ute en långpromenad med vår underbare granne, han och hans familj skall ha Ville till helgen då Peter och jag skall till Marstrand med Peters jobb....

image756

Den här lilla tjärnen ligger vid vår bortskog...där finns ädelfisk och är väldigt populär av fiskare på sommaren.

Gardinerna uppe


Fredag kväll, snart idolfinal, ja vem skall vinna, för mej kvittar det, de är två helt olika personer och har två helt olika stilar, en liten fördel kanske till Amanda för hon har en sån skön stil...
Jag sitter här i ensamheten med ett glas glögg framför mej, gubben är ner till sin personal i Trollhättan,
det är julbordsdax...sen har han ju en bit att åka innan han är hemma....

Jag har fixat det sista i köket, nu var det gardinernas tur att komma på plats...fläkten är inte riktigt klar ännu men jag har blivit lovad att imorgon kan jag steka julköttbullarna...undras om man kan tro på det, ja vi får se.

image753

Man får en varm och skön känsla när man kommer in i köket nu...
Här nedan kan ni se hur köket så ut före renoveringen...visst har jag väl ett finare kök nu, eller...

image754

Så nerslitet efter 25 år med tre barns uppväxt, det känns nu helt underbart med det nya köket...lycklig varje morgon jag kommer ner...

Lunch


Mamma ringde och sa, vill du äta  lunch med pappa och mej idag, vi skall äta palt och fläsk...min älsklingsmat.
Gissa vad jag sa....OOOOO jaaaaaa, kommer på en gång...

image752

Detta är bland det bästa som finns, min egen familj äter det inte så för mig blir det fest när mamma har det och det vet hon om...

På väggen



Ja då hänger vi där då, på väggen som ifjol....det luktar pepparkaka på hela nedervåningen pga dessa.
Ja det luktar jul, precis som det skall..

image751


Så klart att även husdjuren får en plats på väggen..




Uppvisning i dans


Igårkväll var det avslutning på kurserna som Karl och Lina har haft i dans.  Mycket folk kom det för att dansa och titta på uppvisningen som Rocksulan hade.

Jag har sett mina ungar dansa så många gånger men varje gång är lika underbart...vi sa när vi åkte hem Peter och jag att man njuter ännu mer nu för man vet aldrig va länge de fortsätter, de är ju vuxna nu och har dansat sedan de var 6 och 7 år. 

image747

Här står Lina och Karl i mitten, svart skjorta och grönt linne....

image748

Karl dansar Boogie woogie med Martina..

image749

Karl dansar dubbelbugg med Lina och Martina..

image750

Karl dansar bugg med sin syster Lina...

Den här helgen som kommer så skall de på Lag SM i Enköping....Karl skall vara med i dubbelbugg med sina tjejer, sen skall han dansa BW med sin tjej Sofie....heja heja....

Julgodis


Idag slutade Lina kl 10.00 på sitt jobb så hon tog en buss hem till mej. Vi hade bestämt att vi skulle göra julgodis.
Lina har gjort mozartkulor och risgodis..jag har bakat de sedvanliga pepparkakorna som jag brukar hänga på väggen, jag gör ju gubbar och kärringar med våra namn på.

image745

Vi har provat nu när de är klara och gud va gott det är...

image746

Här ligger de gubbarna innan de blir spritsade med namn och kläder....

1:a advent


Idag är det 1:a advent, jag har ställt fram vår ljusstake som vi haft sen barnen var små. Den är så fin och absolut inte brandfarlig, den är gjord i cernitlera....

image743

Visst är den fin, eller hur mina goa ungar....iår fick vi tända det 1:a ljuset utan ett enda barn hemma. Men vi fick tända det i det nya köket som nu är nästan klart, fattas bara lite golvlist, taklist och list runt fönstren....

image744

Vi har ätit mat i köket idag, kyckling och potatis med en god sås till och så förstås grönsaker till.

Där ni ser en svart konsoll på väggen vid fönstret, där skall det upp hyllor...men borret tog slut så det får bli imorgon.




RSS 2.0