Borta bra, men hemma bäst

118112-42        Hötorgshallen118112-41 Puben Kickis118112-40  Centralstationen - Förkväll118112-39  Granen inne på Gallerian118112-38 Belysningen på Åhlens city118112-43  Julmarknaden i gamla stan


Tisdagens schopping fortsatte i samma anda som måndagen...men denna dagen stannade jag lite och hämtade andan...var ner i Hötorgshallen och köpte lite solrosfrö, sesamfrön, fikon och naturgodis. Jag gick till gamla stan och var bara tvungen att gå till julmarknaden, där var jag ensam, konstigt, ja inte riktigt ensam förresten, det var ett tiotal japaner där med sina kameror...fotade allt, synd att det inte var snö bara för det skall det vara när man går på julmarknad. Sen satte jag mig på en fik inne i gamla stan och riktigt njöt av livet, kaffe och budapestbakelse, inte fy skam va....50 kr som hittat. Fortsatte sen min vandring in i Gallerian, där gick jag på denna gran, lite för modern för min smak, men den lyste iallafall fint, gissa vad som var där och fotade, jo en massa japaner...De är för söta som de springer omkring med kameran i hösta hugg. Jag hann med en öl på kickis pub, gick förbi vår favoritrestaurang Biffi, ja ingen kan säga att
jag inte rört mig dessa två dagar, höfterna värker och plånboken är tom...men jag har köpt en hel del julklappar. Peter och jag satt en timme på centralstationen och tittade på folk, precis nedanför Förkväll studion igen, vi såg Bert Karlsson, Jimmy Jansson och Mikael från bonde söker fru..Jag har fyllt min kändiskvot  mycket dessa dagar...Tåget var en timme försenat hem, men gissa vem som hamnade precis bakom mig på tåget, jo Jimmy förståss...
Men nu är vardagen ett faktum, skall städa och ställa fram ljusstakarna i fönstret, och faktiskt är det väldigt gott att vara hemma....

Stockholm i dagarna 2

118112-36118112-37

Det finns nog inte många affärer jag missat under mina 2 dagar i Stockholm, åtminstone i innerstan, har köpt en hel del julklappar.
Kom hit måndagmorgon vid halv nio så jag sheckade ?? in och Peter fortsatte till jobbet, jag hade ju över en timme till affärerna öppnade så jag slappade lite på rummet, kopplade upp mig på internet och läste tidningen...sen började handlandet...hann med en kanna kaffe på Nk och en kanna på Åhlens city...fick en hel del egentid som Lina skulle ha sagt.  Peter kom tillbaka vid halv sex, han var då snäll och följde med mig till centralstationen där inspelningen av förkväll på gick, gissa vilka som var gäster, jo Markus och Erik från Idol, stod som kletad och fick iallafall ett kort på förkväll skylten,,,och så såg jag dem....
Vi avslutade kvällen på vår favoritrestaurang som ligger nära konserhuset,  där vi åt och drack gott..
Tisdagmorgon uppe vid sju, var med Peter och åt frukost, vinkade av honom och sen dröp jag i säng igen, låg i sängen och gjorde detta inlägg och nu väntar fler affärer och idag tänkte jag göra gamla stan osäker...återkommer ikväll med  nytt inlägg och mer bilder.  På med skorna...mot nya mål...

Stockholm i 2 dagar - shopping



118112-35

Denna helg har varit underbar som vanligt, fått umgås med goda vänner, druckit gott, ätit gott och sovit gott. Fredagkväll kom våra vänner Eva och Sten-Åke hit, det var dem som vi var med till Budapest i sommar, vi tittade på lite bilder därifrån på storbild, åt gott, samt att vi firade Peter och Sten-Åke som båda fyllt år. Vi var och hämtade Sofie som skall vara här fram till måndag då Lina kör henne till bussen.
Lördagfm var Peter och Danne ute med Ville i skogen och jag sov ända till nio, skönt... Em. åkte vi till Karlstad då ungdommarna ville schoppa och vi ändå skulle handla lite. Sofie köpte sig en liten handväska som hon skall ha till sin bal, vinterbal, i Västerås har de så att de firar balen på vintern så Sofies mamma håller nu på att slutföra balklänningen, den blir ljusrosa så den lilla chicka väskan blev grå med sidenfoder i rosa, sen blev det ett par nya ballerinaskor i st 35 till detta. Blir säkert hur söt som helst.
Lördag kväll slutade med tacos och sen i säng vid tio. Hann skicka in en jobbansökan först, det börjar ju dra ihop sig för att mitt friår tar slut snart.
Söndag hade vi bjudit mamma och pappa på lunch, de kom vid tolv och jag hade stekt fläskfilé och hasselbackspotatis till det, samt en stor sallad...till kaffe lyxade vi till det med budapesttårta, oj va gott..
Nu väntar sängen för imorgon måndag åker Peter och jag med 06.18 tåget till Stockholm, jag skall följa med Peter dit ett par dagar då han skall jobba, jag skall bara schoppa, må gott, lyxa mig riktigt och titta på NK julskyltningen, på kvällen skall vi ut och äta och dricka gott..
Men som Jan Malmsjö sjunger....om jag hade pengar...då vore livet lättare.....

Mina älsklingar....djuren

118112-33118112-31118112-34


Detta är mina älsklingar...mina kompisar om dagarna, dessa skall ha mat och kärlek, fullt upp alltså.

Den tiger randiga katten heter Sune han är 13 år gammal och kom hit som 1 åring. Frida fick honom av en kompis i 15 års present..han blev kvar hos oss... han är den kärvänligaste katt som finns, nästan mänsklig.

Sen har vi Ville, hunden, min goding, han och jag går promenader om dagarna, han är snart 9 månader och är en wachtelhund...han skall bli en eftersökshund, en sån som letar reda på skadade djur som blir tex påkörda och går och lägger sig i sårlega.

Sist men inte minst..Stisse, han kom hit en sommar från Karlstad, Fridas katt detta också, han ville komma till oss på sommarkollo som hon sa, han blev kvar...jag är tacksam över detta, har blivit en storjägare, Stisse är också 13 år och var en riktig tjockis när han kom, nu är han smal och fin, Frida övertog Stisse av en frisör som skulle flytta till Göteborg.

Detta är mina 4 fota vänner....sen har jag ju  2 benta också, men de känner ni ju redan....

Julmarknad i Gräs

118112-29118112-30

Fam Lettenströms helg...
Denna helgen har Peter och jag  varit i Gräs från fredag till söndag, vi åkte upp på fredag kväll, vi var ju ensamma ändå. Lina åkte tidigt på fredag morgon till Göteborg med Bryggan på en föreläsning, hon tog sen bussen till Dingle där Karl och de andra från Rocksulan redan var, det var danstävling i Tanumshede
och de äldre dansarna skulle bo hemma hos Marielle i Dingle, det gick jätte bra för dem alla och Lina och Karl hamnade på 4 plats i vuxna A...Grattis mina duktiga ungar..
Lördag fm kom Bettan, Bosse, Frida, Kalle och Oskar till oss i Gräs, vi gick på julmarknaden tillsammans
som var i bygdegården, Kalle och Oskar köpte lite julklappar, vi tog lotter och drack kaffe med lussebröd och drack glögg, man fick faktiskt lite julstämning trots att inte snön kommit än. Bettan och jag hann med en tur till Lidgården och jag köpte ett överkast som jag velat ha ett längre tag.
På kvällen ställde vi fram ljusstakarna i fönstret, kokade oss lite glögg och satt framför brasan och mös...bättre kan man inte ha det.
Vi åkte hem på söndag fm, gjorde oss iordning för att sen åka hem till Frida i Kil på kalas, både Peter, Frida, Kalle och Fridas svärmor Ingmari har fyllt år så vi firade dem alla fyra och hade en mycket trevlig eftermiddag/kväll.
Ja detta var vår helg, ny tar vi nya tag för en ny vecka och på torsdag skall jag på ishockey.

saffransbak

118112-28


Idag har jag bakat, saffranslängder...det luktar jul i huset. Gott...
Frida ringde igår, mamma...kan du inte baka saffranslängder och ta med till mej på söndag...och va gör man inte för dessa ungar, nej faktiskt skulle jag baka Frida, vi skall vara i stugan under fredag och lördag, det är julmarknad i Gräs på lördag, och då måste man ju bara ha saffransbröd till kaffet..det är ju snart 1:a advent, vi får väl se om det finns något bröd kvar till dess...men jag har ju friår, så jag bakar väl igen...

Julpyssel

118112-27

Tisdagkväll hade vi pysselkväll hemma hos Ulrika på Rud, det var jag, Lina, Ulrika och Ulle, på kortet kan ni se vad som blev gjort, lite julkort och en del paketadresser, Lina var ju inte riktigt på hugget för hon får ju inte prata, Ulrika och jag sprang fram och åter till tv för att se hur det gick för FBK, (det gick skit). Ulle pyssla så gott hon kunde trots att hon inte kan som hon säger...men det kan hon visst det, (mamma kan vara stolt Ulle). Stackars Torbjörn han fick lyssna på vårt babblande och sjungande av julsånger som han hatar, trots det var han snäll och gick för att hämta mat åt oss på thairestaurangen. Tack snälla springpojken vår. Men som sagt, vi hade en mycket trevlig kväll och fram mot nio så halkade Lina och jag hemåt Molkom igen...

Hemma igen...från Ålandshav

118112-26

Ja då var vi hemma igen då från vår resa...tänk va tiden går fort när man har kul, vi hade det mycket trevligt trots att Lina inte var pigg, (hon skulle väl egentligen ha legat hemma i varm säng istället), men nu är det gjort.
Vi dansade en hel del jag och Karl, stackars Lina fick sitta och titta på..det hamnade ett gäng gubbar från Stora Skog bredvid oss i dansrestaurangen, de höll igång mej och de andra damerna som var med på resan...de skulle förhandla priser på morgonen efter, jag undrar vad det blev för pris efter den kvällen..haha...Karl han hade tur att det fanns åtminstone en till i hans ålder som kunde dansa, så han fick sitt lystmäte han också..och Lina fick ju iallafall lyssna på Blender, stackarn tappade rösten totalt också, fick inte fram ett ljud. Vi köpte skiva av Blender och så fick vi stora kramen av Maria.
På morgonen gick ungarna och jag på styling och skönhetsråd med Rick Petrini och Johan Wiklund,  kul att sitta och titta på hur folk som kan styla kan få människor så fina. Karl fick lite råd av Rick om vad han skall ha till sitt ansikte, det blev ansiktsbalsam och krämer, Lina fick hjälp med lite förslag på ögonskuggor till fest..bra jag fick ju en hel del julklappstips där...själv kostade jag på mig en ny foundation.
Helgen är slut och det har varit Fars dag, Lina och jag var ensamma på lördag kväll så vi förberedde lite mat, klyftpotatis och kyckling, sen åkte vi ner till min mamma och pappa och överraskade dem, det var en lite annorlunda farsdagspresent, men mycket uppskattad..Söndagkväll hade vi Bettan med familj och Tomas och Virpi här på mat...tittade på kort sen Spanienresan vi var på tillsammans, sen åkte Lina med Daniel hem för att försöka att gå till skolan på måndagmorgon igen, Peter och jag dröp i säng vid halv elva och så var denna helgen slut också. Nu tar vi nya tag inför nästa...på återseende......

Min härliga helg

118112-24118112-25

Skall försöka få ner min underbara helg i text...
Peter kom hem till lunch på fredag, vi åt en god lunch  tillsammans sen bar det av till vårt kära Gräs. Peter skulle jaga älg denna helgen. Han åkte tidigt på lördag till älgskogen och Ville och jag låg och gottade oss till nio. Efter en lång frukost så väntade Melodikrysset, det löser jag så ofta jag kan på lördagarna..är jag gammal eller....denna gången var det en del jag inte klarade av men med ungarnas hjälp blev det till slut löst, Lina och Karl var denna helgen i Göteborg på tävling  ( det gick väldigt bra för dem, de vann i dubbelbugg och blev 6 i bugg)..Frida hade en familjedag med ungarna på eftermiddagsbio..men de var snälla och hjälpte mig ändå fast jag störde dem hela tiden, tack älskade barn utan er hjälp så hade inte krysset blivit löst.
Mitt älskade FBK spelade mot Brynäs och VANN med 6-3, min "kompis" Jonas gjorde en assist och blev sen utsedd till matchens lirare..duktigt Jonas.
Bettan och Bosse kom till oss och hälsade på lördag kväll, alltid trevligt..
Söndag morgon vaknade vi tidigt, Peter skulle till älgskogen igen men jag ville fira honom lite först för han fyllde år, 49 st...Grattis älskade gubben min.  Ville och jag tog en långpromenad i den sköna solen, sen halkade vi hem för att baka till söndagsdansen på Holken, där spelade ikväll Blender som är min favvogrupp, Peter och jag dansade lite mellan försäljningen i kafet.
På torsdag bär det av ut på Ålandshav med ett kompisgäng från Åsbacka och på båten spelar Blender. Jippi...Lina och Karl skall med också, det skall bli mycket trevligt...
Ja detta var min underbara helg och lite till...

RSS 2.0