Skogsfågel och kräftor...


Lördag morgon efter melodikrysset så packade vi ihop oss och drog till stugan, där skulle det bli kräftfest i Bygdegården och det är alltid roligt att vara med där.
Vi brukar för det mesta åka genom skogen till vår stuga, kanske en liten omväg men för oss är det en underbar tur med mycket djur och fin natur som vi älskar.
Kom inte så långt upp på skogen förrän denna skönhet uppenbarade sig, en tjäderhane i ett träd..han satt likosm och spanade efter något, så han hörde inte oss. Vi kom ganska nära honom.

Efter en stund sträckte han på halsen och flög iväg...väldigt stor och vacker. Vi for vidare genom skogen, efter denna väg har vi sett björnspår mitt i vägen förra året.

Då var här lera så man såg dem tydligt, nu har de lagt på grus här för vägen blev bortspolad senast den regnade så nu kan man inte se spår lika lätt....här uppe i skogarna jagar gubben älg.

Över denna breda bäck är det en hängbro...nu är vi nästan framme vid stugan.....här brukar vi vandra mycket då det finns många fina leder att följa här. 
Dessa godingar börjar nu komma i skogen, eller åtminstone på vår tomt vid stugan...vi hade tre fina karljohan svamp där i gräsmattan.

På väg till kräftfesten, här gubben tillsammans med våra närmsgrannar Gerd och Sven, de umgås vi mycket med trots att de är 20 år äldre än oss....helt underbara människor....

Kräftorna denna kväll, Pandalus super jumbo, väldigt goda och denna gång kokade jag inte ny lag....vi hade även med en paj....

Nu är vi hemma igen....dagen är tung för en del av oss,.....hmmm...han säger alltid att det måste vara fel på kräftorna....men han går duktigt nu och klipper gräsmattan men med lite tyngre steg än vanligt....skiten skall ut ur kroppen sa han och drog igång klipparen.  Jag skall börja med maten nu och idag blir det fisk...han fick bestämma gubben...imorgon jobb igen,  så det skall väl strykas lite skjortor inför gubbens jobbvecka på resande fot.

Återkommer...som vanligt, om ni orkar vill säga....


Kräftskivan


Årets kräftskiva hos oss är över för denna gång. Lika trevligt och mumsigt som vanligt.
Vi hade laddat upp med tre olika pajer också detta år, en skaldjurspaj, en sparrispaj och en kantarellpaj....
och så en massa kräftor och räkor.


Detta fat fyllde vi på ett antal gånger. Vi hade köpt pandalus jumpo och superjumpokräftor, de var helt ok. Nu
hade vi ju kokat ny lag så jag vet inte hur de smakar annars men det är säkert helt ok det också.
Här sitter vi hela högen, det var meningen att vi skulle ha suttit ute men det spöregnade och blåste så fruktansvärt så i all hast dukade vi inne med lyktor hängandes i renhornen, ja säkert en rolig syn.

Den minsta lilla skönheten, hon hade sin egen mat hon och sen slank ett och annat kex ner till det.


 

Bordsdekorationen, oranga rosor med dillkronor i...vackert och doftade så gott mitt i all kräft och räklukt.

Idag åker gubben och jag till stugan för där skall ätas kräftor i Bygdegården med grannar och vänner.
Nu börjar snart melodikrysset så det är dax att sätta på radion och ta fram pennan...skön helg alla.

 


I hemmets lugna vrå


Ja då var vi hemma igen från vår miniresa till Göteborg. Jag har haft det super....handlat och mått gott menas gubben jobbat.Där uppe på kullen där ni ser flaggorna som vajar, håller han till, där har Åf sitt kontor i Göteborg. Väldigt nära ner till stan, perfekt promenad på morgonkvisten då han för det mesta har bilen kvar på konoret över natten, aldrig problem med parkering och trafik mitt i city.Här min goda mat som jag åt på restaurangen. Efter detta så gick vi på en pub tog en stor öl innan kvällspromenaden som verkligen behövdes efter detta. Vi var proppmätta.Här var det speglar över hela väggen upp mot Harry Hjörnes torg, tror detta ligger vid Brunnsparken....om någon som vet läser detta så rätta mej gärna. Gissa vad gubben har i påsen....jo popcorn förståss...och en tidning till mej...Här nere vid operan och vattnet är väldigt fint att gå..vi hade en väldigt varm och skön kväll då är det desto lättare att gå så vi fortsatte vår vandring en bit till innan vi gick hem till hotellet.
Gubben och jag uppe tidigt, och när han gick till jobbet så gick jag till rummet och vilade en stund till...sen ut i vimlet igen och denna dagen blev det bara affärer och fik för mej, jag hann med att äta också och det gjorde jag är i Nordstan på denna kinarestaurang, här äter jag för övrigt nästan alltid jag är med gubben, väldigt bra mat.
Här satt jag och vilade benen en stund....kändisar jag sett...hmmm....tokig, ja, jag vet.....jo Claes Malmberg satt bredvid mej på ett fik och bläddrade i papper...hejade på alla som kom förbi...lika glatt som vanligt...
Sen mötte jag Joacim Cans på gatan...och som sagt Laleh, jag tror att det var hon men har kollat lite vart hon skulle ha uppträtt men  finner inget, annars kanske det var en prinsessa från främmande land...

Åkte sakta hemöver när gubben slutat jobbet...
Idag fredag skall vi äta kräftor tillsammans med  våra ungar med respektive (alla utom Karl och Sofie som har utbildning i dans för ungdommar i Gävle just denna helg) och min syster med alla barn och deras respektive, vi blir en fasligt massa alltså...det regnar så vi får sitta inne, tur man har stort hus...tills nästa år kanske vi har kuvösen klar så vi kan sitta ute.....
Fin helg på er alla
...har ni ätit kräftor än förresten...vad hade ni för sorter...jag har köpt Pandalus jumpo och superjumpo, skall bli roligt att se vad de smakar....ge mej gärna förslag, vi skall äta i stugan med våra grannar imorgon så det vore kul med lite nya förslag.

Ut i vimlet


Efter att jag varit med gubben ner imorse och ätit frukost gick jag tillbaka till rummet och slaggade en stund till..gott...vid halv tio tog jag en sväng ner till restaurangen och fick mej påtår och tretår...där var ett väldigt hallåande och ett spring av en massa människor med klädpåsar och stora trunkar och väskor...i mitten av denna folksamling satt Laleh...
men man skulle tro att det var en prinsessa från en främmande land för herre gud va uppassad hon var.
Tänkte gå fram och fråga om jag fick borsta hennes svarta lockar på håret men istället så skickade jag ett sms till min mellandotter som jag vet är lika tokig i kändisar som mej...kameran har jag naturligtvis i min väska på rummet.

Jag hamnade sen här vid datorn....med den fjärde koppen kaffe med mej...
Nu är klockan halv elva så alla affärer har öppnat...bara att schecka ut och ge sig ut i vimlet, hålla hårt om väskan och försöka att komma ihåg att ta kort så jag har något att visa er ikväll..
Först skall jag bege mej till en bokhandel...alltid ett måste...sen blir det säkert några klädaffärer. Lunch och eftermiddagsfika skall jag nog också hinna med innan gubben slutat jobba för dagen.
Ha en fin dag alla, det skall jag ha....jag lovar...GöteborgJag följde med gubben till Göteborg efter jobbet idag, han skulle hit på jobb i morgon och då i all hast bestämde vi att jag följer med, jag är ju ändå ledig torsdag och fredag.  Jag har det verkligen jätte bra som kan göra så här, och jag gör det faktiskt ganska ofta. Han ligger ute mycket på jobb så de gånger jag kan följa med är han jätte glad ( ja faktiskt) det blir nog väldigt töligt att sitta ensam på hotellrum på kvällarna, visserligen sitter han och jobbar, men jag har också datorn med så det går ingen nöd på mej.

" Room, Double"

På detta rummet sitter vi nu...Vi har varit ute och tagit en promenad och ätit en god bit mat på restauran Palace. Tagit varsin öl på en pub...strosat runt och mått gott, det är helt underbart  väder ute.

Imorgon blir det strosande i affärer, tänkte mig till trädgårdsföreningen....hoppas  på att det finns blommor kvar att ta kort på...

Återkommer med mer  kort när vi kommer hem igen. Nu blir det en dusch och sen snarklåda, tänkte mig upp och äta samtidigt som gubben, jag kan ju sen gå och lägga mig igen när han går till kontoret...


Tänk va tiden går
Idag är det 4 månader sedan vår älskade Ville försvann från oss....det går inte en enda dag utan att jag saknar honom. 
Jag har suttit hos honom vid graven och gråtit och snörvlat en skvätt,  pratat med honom och berättat en del hemligheter...
man är allt bra tokig...Ville fick lite nya blommor i sin vas, han tyckte om blommor och gick ofta och nosade på dem. Ville vi saknar dej så mycket.
 
Nu skall jag städa lite för vi skall ha kräftkalas här på fredag, då kommer ungarna och min syster med stor familj. En del skall sova över så det är bäst att röja lite.  Vi åker bort mellan onsdag och torsdag så det är inte så många dagar att välja mellan.

Ja, jag bad om det...


När vi kom hem från stugan i eftermiddag så sa jag till gubben. menas jag gör middan, kan inte du gå och ta de sista svamparna då...snäll som han är så gick han, trots att marken inte är den roligaste att gå på. man skall nämligen bestiga vår högsta höjd...Duvnäshöjden...
Lämnade lite sist vi var där uppe och tänkte att det är nog lagom att ta vara på ikväll...men herre gud, när han kom hem tre timmar senare...så hade han ju massor med sig. Fattar inte vad mycket svamp det finns just nu. han hade bara gått på en liten sträcka på vår mark.  den jätte stora korgen till brädden full.Kantareller i massor...de börjar nu att bli stora. Trattisarna är även på gång sa han...ja vi behöver nog inga såna iår tror jag, vi har fulla boxen av det gula guldet, man kanske skall prova på att lägga in i burkar också.Här rensar jag på det bra sättet...och nu vet jag vad jag har att göra resten av kvällen...

Jobbardag imorgon igen, slut på en underbar helg...solen har varit framme hela helgen och vi har gottat oss i stugan.
Nej nu tillbaka till rensningen...ha det gott.....

Nu tre timmar senare är det klart, jag rensade tolv liter åt mig själv, 5 liter åkte jag ner med till mamma och pappa sen har jag en korg med kanske 5 l till som jag skall ta med till jobbet imorgon, säkert är det någon som vill ha där.
Jag får faktiskt inte plats med mer i min frys nu..så nu får det bli många goda såser och smörgåsar framöver...för det finns ju ännu mer i skogen att plocka.

En sväng till Hagfors


Denna helgen är vi i stugan i Gräs hela helgen, kom upp hit redan igårkväll i spöregn. Vi tog oss nästan inte in till stugan för allt regn.
Vaknade imorse till strålande sol...gjorde en smarrig frukost som vi satt länge med och sen var det melodikrysset...tillsammans med gubben och Ulrika. (över nätet) hon satt i Karlstad och vi här ute i skogen.Efter att krysset var inskickat, över nätet, så klädde vi oss och åkte till Hagfors. Där är eldfesten denna helg och vi trodde i vår enfald att det säkert var festligheter med torgförsäljning och roligheter, men icke heller. Det höll till vid parken och öppnade bara ikväll igen. Igår var Poets där och spelade i regnet, och ikväll spelar Torgny Melins och kanske åker vi tillbaka då och svänger våra lurviga.
Vi for till Järnbolaget och gubben köpte sej en jaktradio. Nu är lyckan gjord och jag vet vad han gör resten av eftermiddagen.Det blev en Lafayette och herre gud va små de är nu för tiden, den försvann i gubbens hand och hur i hela fridens han skall hålla reda på den nu det är en gåta, men det är hans bekymmer, jag fick iallafall behålla den stora.

Nu är middagen avklarad och det har infunnit sej en paltkoma hos oss så vi sitter här som två paddor och pustar. Har  tänkt att gå till sjön och bada, kallt kanske men detta är nog en av de sista dagarna som man orkar bada så det är lika bra att passa på. Men vi väntar nog ett tag för nu sjunker vi om vi skulle ge oss i badet.Stekt fläskfilé som jag gjorde en sås till av peppar och chiliost...oj så gott det blev men hott....till det sallad och potatis som jag gjorde i ugnen...fick ingen bild på detta...

Ha en fin eftermiddag alla.....återkommer....
 


Trummor och minirace


Sonen kom hem till mej en kväll och ville stanna hos mej över natten, han skulle till tandläkaren tidigt på morgonen. Jag blev glad för gubben låg ute på jobb, och det är alltid trevligt att ha någon hemma hos sej, och när ungarna kommer ibland och man får "låna" dem en hel natt då är det bara så mysigt...Vi passade på att åka ner till min mamma och pappa som väldigt sällan träffar dem nu för tiden då de bor en bit bort. Det var uppskattat och det ställdes tusen frågor, hihi...
Jag gjorde en god kycklinggryta till sonen och mej och det blev en burk med till matlåda också, ja till sonen förståss...mammas mat, ja ni vet.....

Sonen han spelade trummor som ung, och har fortfarande kvar dessa hos oss, de tar plats vill jag lova och nu har han kommit på att han nog skall sälja dem...vi släpade ner dem på nedervåningen och ställde upp dem för fotografering...han skulle lägga in dem på blocket för försäljning...
Men först skulle han bara provspela lite, ja herre gud, jag säger då det, man har blivit gammal. Mina öron de ville inte höra detta, så högt...oj....såg när han satt där vid trummorna vad mycket han tyckte om det, men som sagt, han har inte tid längre...Här sitter han sonen och spelar..

Måste visa er min ena måg i full aktion med sin stora hobby, minirace med bil...igår var jag och mellandottern ut till kalvholmen och kollade på banan och när de tränade...Här står han Daniel och kör, uppe på en ramp och ser ni den lilla bilen nere i hörnet, det är hans...Här tankas det för fullt... det var en väldigt fin bana som ligger precis bredvid speedwaibanan på Kalvholmen i karlstad...där solkatterna kör sina race.

Tromben


Det var under kvällen eller natten mellan torsdag och fredag den sista juli som tromben slog till. Skogsområdet som skadades är 14 hektar vilket motsvarar 28 fotbollsplaner.
Detta område ligger strax ovanför här där vi bor, där vi brukar åka på kvällarna för att leta efter vita älgen,  helt plötsligt en kväll så kom vi inte fram på vägen, det låg söndertrasade träd överallt, som om jätten bara kommit och dragit upp träden och kastat iväg i en salig röra...otäckt och vi tackar gudarna att vi inte kom där just när tromben drog förbi.
Nu har det gått fram skogsmaskiner där och rensat fram vägarna igen...ja man kan inte fatta vilka krafter det är i dessa virvlar.Lite svårt att visa på kort, men tromben har kommit genom skogen fram efter vägen och bara rammat ner allt i dess väg.
Vi åkte här i gårkväll för att se vad långt de kommit och de har kommit fram uppe på skjutfältet som militären har nu...där ligger fortfarande allt kvar. Vill ni läsa mer om tromben så kolla på www.vf.se det är ju faktiskt inte så ofta som vi har sån här i sverige.Där såg det fortfarande ut så här...helt otroligt hur det ser ut, som en väg rakt genom skogen...och så helt plötsligt bara har den gett sej. Vart tog tromben vägen då?Här är kortet taget ut ur bilen...här hade vi flera älgpass som bara är bortblåsta...Ser ni rådjursgeten i mitten av kortet.Den utlovade middagen som jag gjorde igår, med de stekta svamparna till.

Nu skall jag röja lite här...sonen kommer imorgon och skall bo kvar här tills onsdag då han skall till tandläkaren här i byn. Mysigt, och då slipper jag ju vara ensam när gubben åker på resa.

Söndag - vilodag...nja


Nej inte är det någon vilodag inte...inte här iallafall. Gubben han var uppe vid 09.30 tiden trots att vi inte var hemma förrän vid halv två inatt från festen...jag såg till att ta oss hem men gubben drack desto starkare....seg, ja det var han imorse men han bet ihop och knallade ut, till väggen där han skulle fortsätta med murandet. Han ligger ute på jobb hela veckan som kommer så det var tvungen att grundas klart idag.Här står hon 40 åringen och öppnar ett av sina paket...ett renoveringskit...tapeter och klister...och i botten ett kompendium om alla hennes och gubbens år tillsammans, kul att se och läsa då vi inte kännt dem så väldigt länge.Här har även jag kommit framför kameran.  Vi var uppdelade i fem lag och hade många trevliga frågor om vad som hände 1969 och tiden runt omkring. Mycket kul...Djupa diskussioner grabbarna mellan...här hade vi i vårt lag lite problem med att få ihop hur många av oss som var gifta...den ene trodde 7 den andre 8...ja det var även lite frågor om oss alla som var där...mycket knivigt...
Här skulle lagen få ihop den finaste tårtan...herre gud vilket slafsande och kletande det blev med en hel massa människor som drog i burkar och slevar...och gud va vi skrattade...ja vårt lag vann inte tårttävlingen men god blev den.Här ett av resultaten...godis, choklad, charon, vindruva...ja man tog vad som låg på bordet....de flesta bodde grannar så i mörkret försvann de och hämtade egna saker, som chokladbokstäver och annat, fusk va...?
Ja,kul hade vi och tårta lär de få äta i flera dagar...kanske det kommer en bit med till jobbet imorgon också...Här den andre 40 åringen, han röjer efter tårtkalaset....

Tack för en himla trevlig fest, vi har lärt känna en hel hög med nya människor...kul att Yeo och Thomas slog ihop sina 40 års kalas..Här är gubben på väggen...efter några timmars arbete tog bruket slut, inget att göra åt utan bara knalla ner och gilla läget. Vi tog svampkorgen och gick till skogen istället.Här kommer han gubben med stora steg...svamp till såsen, som är alldeles färska, kan det bli bättre...Ja det finns mer än svamp i skogen. Här en potta, hel och jätte fin, den har nog legat där i en fasligt massa år men nu i regnandet när marken sjunker som kom den fram.Nu har jag bara rensandet kvar, men det går i ett nafs för vi plockade bara det som går åt till såsen...

Så nu skall potatisen på, köttbiten stekas sen kommer säkert resultatet på ett kort.

Mura-loppis-80 års kalas


Denna dagen är fullspikad....
Frukost tidigt....ja relativt tidigt...09.00.....vi är så sega nu för tiden. Förr hade vi aldrig något problem med att komma upp, nu är vi så trötta trots att vi lägger oss i skaplig tid.
Ja efter frukosten så skulle gubben börja mura eller åtminstone börja planera för murande, det är ju mycket som skall förberedas och grundas innan man kommer så långt som till murandet. Han har ju rivit ner gamla traktorgaraget som var fastsatt med lagården. Upptäckte då att ena hörnet var alldleels uppmurket, så det var bara att börja riva och plocka ner de sten som var trasiga, väggen hade tagit stryk och en del av sidan, det skall nu snickras och sedan muras sten igen, men som sagt först grundas under...Här har han rört ihop sin deg i baljan menas grannen sitter bredvid och kollar så det går rätt till..Sen upp hit och börja. Ja ni ser hur det ser ut, mycket arbete innan det kan börjas snickras nytt garage här. Traktorn får stå inne på logen så länge.
Det blir inte så många timmar han kan hålla på här för kl 14.oo skall vi jobba på loppis, ända fram till 17.oo.
Klockan 18.oo skall vi sen vara borta på 40 årskalas, ja eller rättare sagt 2X40 års kalas...två vänner till oss som är gifta fyller båda 40 år och sammanslår sina kalas till 80 årsfest...kul. Så denna dag är fullspikad, skall försöka hinna med lite lunch också innan loppis...(och här sitter jag och bloggar).

Rönnbären nu är så vackra, det finns massor av dem och skall man då tro på gamla skrönor så blir det massor av snö i vinter...hoppas inte det stämmer för jag tycker inte om snö.Kommer ihåg när ungarna var små, då gjorde vi halsband av rönnbären.Den här skylten har jag fått av syrran...den är målad på en skifferplatta...och den stämmer väldigt bra här.Denna bild är tagen uppe vid vår stuga igårkväll, vi var upp och vattnade lite och stod et tag nere vid sjön och njöt, innan myggen  höll på att ta kål på oss, vackert, eller hur?
Nu skall jag dra igång med lite mat...sen stryka och planera kläderna tills ikväll, när vi kommer hem från loppis så är det bara att dyka i kläderna och ge sig av till nästa kalas...so long.....
Vildsvinet


Som ni alla säkert vet vid det här laget så är ju gubben och jag ute mycket på kvällarna och åker i naturen och skogen. Vi tittar efter vilda djur och njuter av tystnaden som skogen ger oss. Vi älskar båda att gå i skogen, sitta på ett pass och bara titta ut över vidderna.
Vi har åkt många kvällar och tittat efter vit älg som går omkring här. Alla ser dem, men inte vi  som verkligen är ute överallt och åker.
Igårkväll stack vi ut som vanligt vid halv nio, man märker nu va fort vi närmar oss hösten, det blir fort mörkt ute.
Vi hann inte komma så långt förrän jag såg två stora djur, älg, vanlig älg....vi drog ner rutan i tid, fram med kamera och kikare och stannade, min kamera är inget vidare att zooma med på så långt håll men när vi tittade i kikaren så såg vi att det var 4 st stora djur. 2 pinntjurar med damer....de hade nog laddat upp för lite älgskog, hmmmm....och hade tänkt slå sig ihop kanske...3 såg vi först men sen såg vi även 2 öron från en som låg.Strax nedanför den älgen som står vid skogen låg den 4:e.Här fick de nog av oss och gav sej av mot skogen...gubben började locka på dem och då vände en av tjurarna ut igen...men kom nog sen på att den som han redan börjat fria med var nog den bästa, för han frustade till och vände tvärt av mot de andra igen. Himla spännande och detta får man ju aldrig se om man sitter inne i fotöljen....

Ja vi fortsatte vår resa genom skogen och efter ett par km så höll vi på att köra av vägen då en gris, svart raggig och väldigt stor kom farandes över vägen precis framför oss, ett vidsvin skrek vi båda...Men va f....sa gubben har vi såna här, vi har aldrig tidigare sett dem här. Ringde till skogsägaren  där och han sa att han har sått fodermärgskål till sina djur och där är helt upprivet nu av säkert flera vildsvin. Jag hann inte få fram kameran sorgligt nog, men vi skall nu sitta på pass där så kanske vi får se dem igen, har precis där vid gärdeskanten ett älgpass placerat så nu blir det myggspray på ikväll. (Va tror ni ungar, skall ni med på nästa kvällstur, nu börjar det ju hända saker ute i skogen.)

Men....


Idag är jag ledig....skulle plocka av mina bär idag för att göra saft...uppe med gubben när han åkte till jobbet, drack mitt kaffe och klädde mej...då började det spöregna. Va kul är det då att stå ute i vinbärsbusken...nej.
Tog en påtår och inväntade regnets slut, men icke heller. Tvätten jag hängde ut tidigare fick jag plocka in. Den kommer ju aldrig att torka ute idag, bara få en sån där äckligt sur lukt som aldrig försvinner sen.
Jag ringde till mamma och pappa istället, ja kom ner sa mamma...hon ville handla och var glad att slippa gå i regnet.Dessa fina gula hallon plockades igår då Karl, Sofie, Sofies mamma, Lina kom på besök. Vi åt kladdkaka med gula hallon och grädde till kaffet. Sen drog vi ner till loppis där det handlades kläder.Nu skall jag sticka ner till mina föräldrar, mamma står säkert ute i regnet och väntar på mej. Nu får vi hoppas på eftermiddagen att det slutar regna annars provar jag väl imorgon igen.

Potatisupptagning


Igår tog vi upp potatisen i stugan, vi hade satt 2 potatisar i drivbänken...den hade mer eller mindre regnat bort men skörden blev iallafall ganska bra...den räckte till vår middag idag.Tänk va gott det är med alldeles egen potatis, jag höll helt på att glömma bort grytan på spisen, gick ut i rabatterna och rensade lite och vips kom jag på att jag hade potatis på spisen, det höll nästan på att bli bränd potatis.Denna lättvindiga mat blev det idag, skinka på burk och grönsaker tillsammans med vår potatis...vi har varit i stugan sedan igår förmiddag, kvällen igår var så himla skön, efter att vi klippt gräsmattan och grejat lite ute så stack vi till sjön, det är alldeles ljummet i vattnet.Här slänger han sig i gubben, strax efter kommer jag...med tvålen i högsta hugg...ja det är verkligen skönt med ett kvällsdopp, man blir lite sval efteråt.
Satt länge ute igårkväll, tills myggen kom och höll på att äta upp oss fullständigt. Det var en himla fin kväll.Imorse var vi uppe tidigt, gubben skulle på jaktstig på Horrsjöns skjutfält, jag sov gott vidare en stund till, gick upp och kokade kaffe, sen satt jag mej med melodikrysset...idag var det lätt. Vi löser det alltid tillsammans min kompis Ulrika och jag, en mysig stund tillsammans på lördagsmorgonen.  Skickade in det så nu är det bara att vänta på vinsten...nej det är ingen risk, jag har kryssat i många år men aldrig sett röken av varken klocka eller krysslexikon...men vad gör väl det, jag har en mysig timma där framför radion iallafall.
Nu väntar duschen och sedan 50 års kalaset.

Vår danskväll


Gubben kom hem vid 21.30 från sitt jaktmöte...jag satt klar så vi stack på en gång.
Resan gick till Blomsterhult, en gammal loge som har startat upp igen de senaste två åren. Logen ligger så fint mitt inne i skogen strax utanför Karlstad.
Igår spelade mina absoluta favoriter Blender där, jag har dansat til dem massor av gånger och så fort de spelar här i närheten eller på Ålandsbåten så sticker jag...vill du läsa om dem eller lyssna på deras musik så gå in på.
www.blender.se
Igår när jag åkte hem från stan, vad hamnade jag inte bakom då....jo BlenderHär åker turnebussen in mot kyrkan i Ulvsby, strax är de framme vid Blomsterhultslogen.

Vi dansade hela kvällen lång tillsammans med massor av folk, men jag hoppas verkligen att det kommer fler de resterande tre kvällarna denna vecka för annars går detta inte ihop sej för arrangörerna...och skall vi få fortsätta dansa här på logen så måste vi ställa upp. Vi träffade på våra ungar på dansen, de är ju lika tokiga i dans som oss.
Idag är vi lite sega i benen...men gräsmattan skall klippas sen sticker vi upp till stugan för att bara må gott, detta är gubbens sista semesterdag så då skall vi bara va....och må gott...
Imorgonkväll skall vi på 50 års kalas, det skall bli kul, man får träffa en massa vänner man inte sett på länge...Dagen idag....grattis Bosse


Svågern fyller år idag...grattis till dej Bosse....

Idag har jag ledig dag, då skall massor göras, som vanligt, har röjt upp lite här i röran, plockat av lite hallon idag igen, det blir ca 1 l varje dag, helt otroligt va bär det finns...fryser sen ner dem i påsar och tar upp efter behov...en rikedom som ligger i min frysbox tillsammans med alla kantareller vi plockat.

Dotter var ju hemma häromdagen, hon och gubben skulle ut och plocka skogens guld så hon kom och stannade över natten. Sov i sitt gamla flickrum.
Hon följde med gubben och mej ut på vår kvällstur...duktig tjej, bet ihop och följde med, haha...vi vet vad ungarna tycker om våra resor, som ibland blir längre än vad vi tänkt oss...
Vi hamnade vid en av tjärnarna här i skogen, hit upp åker vi ofta och bara är...man blir fylld av ro när man står här och blickar ut över den lilla tjärnen, det lyfter fåglar, ibland kan man se en älg som går ner och badar...vi sitter ibland här på varsin stol, har kaffe med oss och bara njuter av kvällen och att få vara tillsammans. Känner när lugnet bara lägger sig..dottern sa när hon stod här, "ja man kan känna stillheten här"...Man går på en liten smal landgång ut över mossen, den börjar nu bli trasig och det gör mig ledsen...kanske det är sista året vi kommer ända ner till vattnet för jag tror knappast inte att någon bryr sigom att renovera upp dessa.Här tror jag säkert gubben sa till dotter, "titta, rakt över på den sidan stod det en älg sist och drack vatten"..eller också sa han, " kommer du ihåg när vi satt där på vintern 90 och grillade korv, tänk va snö det var då" .Hon lyssnar andäktigt....
Ja härifrån har vi mycket fina minnen, tillsammans bara gubben och jag och även tillsammans med ungarna då de var med oss lite överallt i skogarna som små. De är ju uppväxta med oss här i skogen, och jag vet att de uppskattar detta mycket, man ser vad de njuter när de kommer hem.

Igårkväll städade vi ut det sista ur syrran och svågerns hus...Jag tog hand om köket...idag har jag sån träningsvärk i högerhanden efter allt torkande...Här står M och putsar fönster , ja hon putsade alla fönster i huset, undrar hur hon är i sin högerarm idag...Syrran med alla element och fönsterbläck...ja hon har säkert också väldigt ont i sin hand...svågern har höll till på övervåningen med toaletterna han, stackarn...nu är det nästan klart, kanske bara en kväll till sen lämnar de över nycklarna till de glada nya ägarna. Ett mycket fint hus.

Nu skall jag äta lite mat, sen skall jag hämta lilla mamma för att åka in till stan, skall klippa mej och köpa lite presenter...mamma skall passa på att handla lite hon också.
Ikväll blir det ev dans, Blender spelar här i närheten och vi skall åka hela familjen, tror att alla ungar skall med då de är danstokiga de också...men först skall gubben på jaktmöte innan vi kommer iväg...
Jobb igen


Då var det slut på semestern då...jogg igen.
Det var inte kul imorse när klockan ringde...men när man väl kom iväg så kändes det som man inte varit ledig alls...
ja så är det varje år tycker jag.

Hela skrivbordet var fullt av lönelappar från mina chaufförer...jag ligger ju efter tre veckor så nu har jag att göra några dagar.När jag kom hem idag från jobbet så hade gubben och mellandottern varit till skogen, tre stora korgar fulla med kantareller kom de hem med. Herre gud va svamp.

Nu är det dax att krypa i säng, snart ringer klockan igen...so long...

Hoppsan...sol igen


Kan det vara sant, solen skiner...man tror inte att det är riktigt sant..allt flyter, inget växer på åkrarna, konstigt att gräsmattan växer när inget annat gör det. Jo svamp och bär finns det gott om. Min trädgård är överfull av bär, grenarna bågnar under bären. krusbären är ju så tunga så man får plocka upp grenarna från marken. Skall försöka att plocka av dem idag.Kanske skall det bli krusbärsmarmelad av dessa...gott att ha till teakoppen i höstmörkret.

Här runtomkring brukar det inte hända speciellt mycket men idag finns flera saker att välja mellan...boulturnering i Tidafors, dans på Torskedslogen eller grillfest i Acksjön...ja vad skall man välja....skulle tro att vi packar ihop oss i eftermiddag och drar till stugan istället..till vårt paradis....på måndag börjar jag jobba igen efter 3 veckors semester.
Ja vad säger man, jo, nog skulle jag vilja vara hemma tre veckor till.. men är den slut så är den. Gubben han är ledig en vecka till han och då blir det desto svårare att komma upp ur bingen på morgonen.

Nej ut till krusbären om det skall bli något gjort här idag....solen skiner ju, upp med hakan....

Vill bara visa er vad som kom in till bryggan i Strömstad den dagen vi var där...folk flockades runt den stora bryggan, han var tvungen att gå in där de stora Kosterbåtarna la till...jo denna farkost.Ser ni den lilla pricken där man går ut på däck...det var en människa.

Den ser inte så stor ut men jag googlade på den och priset var endast 5.5 miljoner euro...alltså nästan 60 miljoner...hur i hela fridens har folk råd...de körde inte ens båten sjäjva utan de hade en chaufför med eller vad man kan säga i båtlivet...
Den backade in och släppte av familjen sen stack den igen ut och låg och väntade tills de kom tillbaka, upphandlade och klara, ja gissa vart de varit, jo kassarna var lila...och klirrade...
Fick fram lite bilder på hur båten såg ut inuti..Samlings/relaxrum på övre däckEtt av sovrummen...se fanns det rum för enkelsängar också...Köksdelen, vad många av oss har ett sådant fint kök i vårt eget hem.

Båten heter Mangusta 103 om ni vill googla på den...ja det måste ha varit något extra för det stod folk i drivor och tittade på den...den kunde inte ens lägga till bland de andra båtarna, det fanns inte plats...båten hade Norsk/engelsk flagg och det stod London på den...lång väg att åka alltså...
Ja som sagt vad har man denna farkost till...och hur kan kan slänga ut så mycket pengar på en båt...när det finns så mycket annat man kan kosta på sej...men det är klart, har man råd till en sån här sak då har man kanske redan skänkt en hel massa till välgörenhet också, eller vad tror ni...
RSS 2.0