Vildsvinet


Som ni alla säkert vet vid det här laget så är ju gubben och jag ute mycket på kvällarna och åker i naturen och skogen. Vi tittar efter vilda djur och njuter av tystnaden som skogen ger oss. Vi älskar båda att gå i skogen, sitta på ett pass och bara titta ut över vidderna.
Vi har åkt många kvällar och tittat efter vit älg som går omkring här. Alla ser dem, men inte vi  som verkligen är ute överallt och åker.
Igårkväll stack vi ut som vanligt vid halv nio, man märker nu va fort vi närmar oss hösten, det blir fort mörkt ute.
Vi hann inte komma så långt förrän jag såg två stora djur, älg, vanlig älg....vi drog ner rutan i tid, fram med kamera och kikare och stannade, min kamera är inget vidare att zooma med på så långt håll men när vi tittade i kikaren så såg vi att det var 4 st stora djur. 2 pinntjurar med damer....de hade nog laddat upp för lite älgskog, hmmmm....och hade tänkt slå sig ihop kanske...3 såg vi först men sen såg vi även 2 öron från en som låg.



Strax nedanför den älgen som står vid skogen låg den 4:e.



Här fick de nog av oss och gav sej av mot skogen...gubben började locka på dem och då vände en av tjurarna ut igen...men kom nog sen på att den som han redan börjat fria med var nog den bästa, för han frustade till och vände tvärt av mot de andra igen. Himla spännande och detta får man ju aldrig se om man sitter inne i fotöljen....

Ja vi fortsatte vår resa genom skogen och efter ett par km så höll vi på att köra av vägen då en gris, svart raggig och väldigt stor kom farandes över vägen precis framför oss, ett vidsvin skrek vi båda...Men va f....sa gubben har vi såna här, vi har aldrig tidigare sett dem här. Ringde till skogsägaren  där och han sa att han har sått fodermärgskål till sina djur och där är helt upprivet nu av säkert flera vildsvin. Jag hann inte få fram kameran sorgligt nog, men vi skall nu sitta på pass där så kanske vi får se dem igen, har precis där vid gärdeskanten ett älgpass placerat så nu blir det myggspray på ikväll. (Va tror ni ungar, skall ni med på nästa kvällstur, nu börjar det ju hända saker ute i skogen.)

Kommentarer
Postat av: Ninni

Mäktigt...va vildsvin här, usch dom är läskiga!



Ha en fin lördag.kramen

2009-08-15 @ 11:00:30
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Lina

...Nja...vet inte om vildsvin lockar på mig inte ;) hihi

2009-08-15 @ 14:51:15
URL: http://lhlettenstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0