Våren i Duvenäs

image148Blåsipporimage149Tussilagoimage150Inne i vår skogimage151Årets ved är hemmaimage152Vårbild över gården


Ville och jag har varit i skogen idag och letat vårtecken, vi fann dem...underbara blåsippor och tussilago.
Äntligen, hur man blir i kroppen, alldeles sprittig...nu väntar man bara på att det skall bli grönt också, våren är väl för underbar, vet inte hur många gånger jag sagt det, jag älskar VÅREN.
Men vi har ett tag kvar till det grönskar, vi är ju än så länge bara i slutet av mars, det är väldigt blött i marken.
Snön ligger kvar i skogskanten. Men myrorna har vaknat i stacken på östsidan.
Idag har Karl och jag varit och inhandlat all ny jord som skall bytas i rabatterna, och barkmullen. 5 säckar fortfarande för 100 kr.

Mitt älskade Färjestad har nu förlorat 3 matcher mot Linköping i semin, nu måste vi ta de återstående 3 matcherna. Om jag ändå hade några mer tummar att hålla...
På återseende....ut i naturen gott folk....

Semifinalen igång

image145 Jonas Frögrenimage146Kåberg med sitt skäggimage147Färjestad i hetluften


Ja då var den första semifinalen gjord, den vann vi med 4-3 i sudden...ledde efter andra perioden med 1-3 men i sista gjorde linköping 2 mål trots att vi var det bättre laget. men vi gick segrande ur striden, målet gjordes av Crippe Söderström.
Nu väntar en ny spännande omgång hemma på fredag, då sitter jag på plats och hejar fram mitt älskade färjestad.
Vad vore livet utan ishockey och Färjestad....

Våren är här

image143image144


Dessa bilder skiljer det bara några dagar på, våren kom och den kom fort....hoppas bara nu att vi får njuta av den ett tag, för våren är verkligen helt enkelt underbar. Jag älskar våren. Man får lust till allt, arbetslusten till trädgården bara spritter i kroppen..har nu försått mina tomater (har i år, rysk jättetomat, tigrella, gul biff och vanlig röd tomat). Har även sått växthusgurka, tagetes, luktärtorna och  krassen.
I källaren står mina pelargoner, som jag nu har klippt och ansat inför våren, samma procedur år från år, mina rosa Mårbacka har jag haft i över 25 år, de är kvar sen min svärmor satte dem strax innan hon avled. Det ni..
Skall nu ta hunden med ut i skogen för att leta vårtecken, det skall finnas både tussilago och blåsippor nu. Jag återkommer med dessa skönheter. Ut och må gott, njut av denna underbara tid gott folk.

Utmaning: egendomlig fakta

Jag har fått en utmaning av ANKI. Så här går det till.

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blivit "tagna" ska skriva sex  saker om sig själva i sin blogg samt ange reglerna för spelet.
Tillslut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista på deras namn. Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de blivit "tagna" och att de skall läsa ens egna blogg för mer information.

Underliga saker om mej

1.  Jag älskar att gå och titta på ishockey, kanske inte så underligt men jag är iallafall alltid ensam i klubblokalen som kvinna...Heja FBK

2.  När jag skalar räkor så måste jag alltid äta upp rommen i huvudet, äckligt va...

3.  När jag är ute och reser så tar största platsen i  resväskan, min nackkudde, kan inte sova annars...

4.  Älskar wiskey, ganska egendomligt för att vara kvinna, har gått på några kursen, då som ensam kvinna, varför...

5.  Längtar varje år till älgjakten.

6.  Jag har som Anki också dragningskraft på alkisar och byfånar, de kommer alltid till mej och vill prata...Jag skickar detta vidare till


Ulle


Lina


Marie


Fatima


Nille


Tre tjejer i köket


Kvartsfinal 2

image138image139    Ikväll är det kvartsfinal 2, vi spelar mot Mora och den förra matchen vann vi borta med 0-4....hoppas nu på fin vinst ikväll igen, så nu grabbar ger ni järnet igen....jag vill så gärna uppleva torget detta året också....Heja färjestad....jag skall skrika mej hes.

Månförmörkelse

Natten mellan lördag och söndag var det total månförmörkelse.

image135

Vi var på väg hem från Bettan och Bosse då vi såg lite av detta fenomen. Det blev alldeles kolsvart på himlen, inga stjärnor eller nåt annat på himlen, totalt svart med ett rött skimmer där månen tidigare varit. Vackert...nu väntar en fullmåne nästan en vecka, och det tycker jag inte om, jag är mångalen....

RSS 2.0