Sticket


Hemma från jobbet, potthett....

Va skall vi äta då tro...jo något lätt och svalkande, det blev kräm igen....med skorpor i, det smakar gott.
Jag hade ikväll tänkt att måla de liggande stolparna på verandan som Peter satt upp igår, men ett hinder kom ivägen...och det får jag nog dras med länge ikväll och kanske hela natten....

Vi skulle hjälpas år att lägga ut papp på golvet...upp kom en jätte geting och var ettrig som ett bi, fundigt va... han satte kurs mot mej och stack till, rakt vid mitt öga...ja ni vill inte veta hur jag ser ut...jag snabbade mig fort in till sockerskålen, spottade på sockerbiten och smorde på sockret...men aj va ont det gör, stelt av socker och svullnad, och lite rädd som man blir över vad som skall hända, la jag ner hela projektet med målningen...alltså på med locket igen till burken och in till kaffet istället...
Ja här kunde man ju inte sitta och vänta på att få göra ngt utan vi plockade ihop det andra vi skulle göra innan kvällen var slut, plantera på kyrkogården och vattna där. det blev så fint, fuccsior som min svärmor älskade, med blå lobelior till.

Nu ligger jag här i soffan, huvudet värker lite men det har inte svällt upp ngt mer, hoppas det ger med sig innan jag skall sova. Slötittar med ett öga på fotbolllen och den andra här på datorn.Här slipar gubben den bräda som skall bli överliggaren till staketet, den är ju ganska flisig efter att den sågats men efter denna behanling är den slät som en barnrumpa.Överliggaren på plats och sen visar jag hur det kommer se ut med staketet i. Väldigt dåligt kort förresten...Inte så mycket bättre detta heller...men detta ser jag ut över trädgården från min stol på verandan...det kommer bli bra och bilder kommer när det är målat, en annan dag bara...
Oj nu gjorde Tyskland 1 mål....ja vem som helst får vinna, sverige spelar ju tyvärr inte. Blev vi trea eller skall vi spela om det, ngn som fattat detta...vi pratade om det på jobbet idag....

Ha det gott, nu skall jag försöka svullna ner lite med lite kallvatten på.
Sommarkvällen hos brorsan

Igår var det den årliga grillkvällen hos brorsan med familj, något som vi alla längtar efter varje år....vi är 4 syskon varav 3 av oss kunde komma detta året, vi har 9 barn tillsammans, de har respektive och även egna barn, så ni kan tro att vi är många, och alla tycker det är super kul...Här ser man verkligen vilka olika åldrar det är på oss.....
Vi börjar med en tipspromenad, alltid lika svår och knivig, han kan detta brorsan. Han delar upp oss i lag i olika åldrar.Frågorna sitter i en bana runt trädgården...de kan verkligen variera från mopedfrågor och om vad många bilar brorsan haft...till olika resemål och när huset var målat sist och vad för sorts färg som användes...ja kul har vi...Här sötaste lilla Mira på promenad, stapplandes fram till alla bollar, hon valde studsbollen och det såg nästan ut ett tag som hon förstod hur man skulle sätta sig på och hoppa iväg...Sofie och goa Irma i gungan, Irma valde verkligen ut Sofie för att leka med under kvällen, tillsammans med brorsans flicka Lovisa.Här sitter de samlade en del av kusinerna med sina respektive, detta var bara ett av tre bord som var dukade.Brorsan och min älskade gubbe står och förbereder grillarna...för mat måste man ju också ha.Nästa grej var att samla puckar så högt som möjligt på 1,5 min...detta fortfarande i våra lag, här står sonen Karl och kusin Linus fullt koncentrerade, de vann denna tävling med högst puckar.Sen skulle en person plåga en annan, här dottern Frida och hennes Jimmy där han sätter så många klypor han kan på 1 min i öronen...aj va ont det gjorde...de fick ihop 16 klypor men det vinnande laget satte 21 st...vi konstaterade då att kusin Sebastian har fått störst öron i släkten, hahaKöttet var klart på grillarna och det blev mat...i massor som vanligt när vi träffas...efter det kaffe och kaka.Underbar sommarbild på min systers barnbarn...ett riktigt charmtroll...Här sitter vi nästan alla och väntar på vad vi näst skall göra...jo det blev att sjunga en julsång och bli bedömda av dommare som i detta fall var min brors familj...gissa vilka som vann..
Jo mitt lag.. Vi framförde Rudolf med röda mulen, där Joakim sjöng slutfraserna i varje mening med djup röst, detta gav jubel och hejjarop och vi höll på att skratta ihjäl oss..Sista delen av detta årets tävling var att gissa flaggor från Europa, vi skulle försöka att slå brorsan på detta och vann vi över honom fick vi pluspoäng eller om vi förlorade så blev det minus. Man kunde stå över om man ville men det var just nu ganska jämt och vi valde att försöka. Givetvis går det inte att slå borsan för han är proffs, ja ett riktigt proffs på detta...så vi förlorade tre poäng och blev istället för vinnare på tredje plats. Benny han hade alla rätt på flaggorna och jag kan inte fatta hur i hela fridens man kan få in så många flaggor i sitt minne...
Avlsutar med ännu en ros ur värdfamiljens trädgård..denna gång en flammentanz, lukar även den helt sagolik...som parfym sa Anton...fast då äkta parfym...

Tack för en helt otroligt trevlig eftermiddag och kväll, ja som faktiskt blev natt innan vi var hemma...vi längtar reda till nästa års sommarfest..
Och vi hade ju verkligen tur med vädret....

Idag är det en slapp dag, vi skall försöka oss på lite målning och snickring idag...men först får det bli lite mat...uppstekt förskpotatis låter inte så illa va...Fredag-uppe med tuppen


Inatt har Lina, mellandottern sovit hos oss, hon skulle idag tidigt åka till Öland på dansbandsveckan och de som skulle med bor här i vår lilla by...husvagn och 5 tjejer...hujedanemej......men Lina har dragit husvagn förut så det skall gå bra.
Hon har varit iväg i många år både till Öland, Malung och Sunne...halva danssverige åker ju runt på dessa dansveckor.Så här såg det ut här tidigt imorse...nu blir hon borta till onsdag och husvagnen ställs upp på Lundegårds camping på Öland...det skall solas och badas på dagen sen blir det dans hela nätterna.
Iår åker hon utan lillebror Karl och hans Sofie, Karl måste jobba på Arvikafestivalen då han jobbar på vår lokaltidning VF med IT. Men det finns ju kvar både Malung och Sunne att åka till. Mina favoriter Blender släpper sin nya skiva under Ölandsveckan och har releasparty på måndag...gissa om jag är avundsjuk på Lina som får vara där...men kanske köper hon skivan till mej, hmmm...jag fyller ju snart år.

Ja idag är det ledig dag, stora städardagen men först tidningen och kaffekoppen på verandan. Det blir en lika strålande dag idag också.Sommarsverige är allt bra vacker, och givetvis älskar man sitt eget hem allra bäst.
I år kommer det bli väldigt mycket frukt, äppelträden dignar av frukt, jag har fått plocka bort massor av kart för träden kommer aldrig orka bära all frukt.Detta trädet hade endast 1 äpple i fjol och iår är det massor...vi klippte ur detta träd ganska ordentligt  och det gav nog verkligen skörd.Krusbär, hmmm...tänk er en krusbärskräm, det är så gott...sonen han älskar krusbär som kart. När han bodde hemma så var det en näve morgon, middag och kväll....Nyponrosen är inne för andra gångens blommning...den är vacker.

På första sidan av alla tidningar idag står det idag om Michael Jacksons död...jag sitter här och funderar på vad han betytt för mej...det är visst den stora nyheten idag för sätter man på tv så är det bara det som existerar idag...jag kommer ihåg att ungarna älskade honom och de dansade efter Thriller i många år. Jag tycker nog faktiskt bara mest synd om honom, han har levt ett hårt liv med att aldrig verka vara nöjd med sig själv. Men jag tycker om hans musik som den lät när han sjöng med sina syskon som liten...Han har varit en mystisk man som ju faktiskt efterlämnade 3 barn.

Hur känner ni för Michael Jackson?

Idag skulle gubben försöka att komma hem lite tidigare, vi åker upp till stugan och stannar över natten, kommer hem imorgon igen för att då ha sommarfest med mina syskon med familjer hemma hos brorsan i stan....detta har vi gjort i väldigt många år och det är något som vi alla längtar efter.

Ha en fin dag och helg....jag kommer garanterat tillbaka med mer kort och tankar som skrivs ner....so long


Onsdag, vilken härlig dag


Imorse vid 07.00 när gubben och jag åkte till jobbet så var det redan 14 grader ute...och denna dagen har det varit 32 grader utanför mitt jobb. Tur man har Ac....och nu vill man verkligen ha semester, lyckans alla som har det nu.
Men jag har ju mitt kvar och visst skall det även då bli fint och soligt, vi åker ju till Lugano.

Hemma igen vid 18.00 och hoppade direkt i maten...ikväll blev det jordgubbskräm med jordgubbar i. Somrigt och gott.Jordgubbarna kostade endast idag 30 kr litern. De var söta stora och väldigt goda.

Mätt och belåten tog jag fram gräsklipparen, det skulle klippas klart idag. Jag startade igårkväll men  gräsmattorna är så stora så jag delar gärna upp dem på två dagar. Gubben han började med fönstren på verandan han. Men herre gud va varmt det var, det ena plagget efter det andra åkte av mej och till slut gick jag i trosor och bh, ja det är som sagt tur att man bor på landet.Det är så grönt och fint ute nu, man vill bara sitta och titta på all grannlåt som finns...det är allt bra fint att bo så här på landet.Det gamla fönstret på plats. det blev väldigt bra. Nu är det staketes tur och sen de andra fönstrena. De blir ju såna som man kan dra bort.Här sitter han min grodkung...vid det gamla soluret sitter han och passar. Jag köpte honom i Goslar för några år sedan.

Igårkväll när vi åkte hem från jobbet så fick vi se dottern på väg ut med båt ur Karlstad....det såg så mysigt ut...ni kan kolla hennes blogg www.lhlettenstrom.blogspot.com  så får ni se mer från den resan...Ha det gott alla, nu skall jag vattna växthus och alla mina blommor som står ute. Det tar sin lilla tid, sen skall jag försöka mig på nyheterna på tv för en gång skull..

Ledig måndag


Idag var jag ledig, skönt att få ta igen sig efter Norgeresan som sätter sina spår i kroppen, tröttheten kommer efteråt.
Gubben han fick snällt pallra sig upp vid halv sju, han skulle på kundbesök halv nio...

Jag slappade fram till åtta sen gick jag upp till gröttallriken. Kokade kaffe och satt faktiskt ute och njöt av den.
Vid halv tio åkte jag ner till mamma och pappa för att följa med och handla. Jag hade med en bananstubbe som vi gottade oss med till kaffet, pappas favorittårta...sliskig smörkräm i men vad gör man inte för sina föräldrar för att de skall bli glada...ja pappa kan äta av den hela dagen imorgon då mamma skall ut på bussresa...

Hemma igen vid halv tolv, skalade potatis och åt detta med sill till, oj va gott...satt ute även nu...idag har verkligen sommaren kommit, det har varit så skönt ute...har planterat om mina utepelargoner i större krukor så nu skall de nog sätta riktig fart ute i värmen.
Jag har även satt de liljorna som jag fick med mej från Tone i Norge...passade på att gräva upp lite fina blommor ur rabatterna där eftersom de skall flytta.

Mamma och pappa kom hit på eftermiddagen, då jag glömt mina glasögon där och så skulle de passa på att lufta hunden...jag kastade lite med dummisen som var kvar efter Ville...han behöver verkligen all motion han kan få då de inte orkar gå med honom så långt längre.

Sen vid sex kom älskade gubben hem, vi åt lite uppstekt sen plockade vi in gräsklipparen i bilen och stack till stugan i Gräs för att klippa och vattna...Denna fina liljekonvaljbukett stod på bordet när vi kom upp, Frida och Jimmy bodde här under midsommar och överraskade med detta.Här är lappen som låg bredvid blommorna.Älskade gubben han klippte och gjorde så fint, jag vattnade blommor både ute och inne.Potatisen kommer så fint i sina baljor.När allt var klart så blev det kaffe i solen...Alltid lika svårt att lämna detta ställe men vi kommer tillbaka på fredag igen då vi tänkte sova över till lördag.

Nu är vi hemma igen, gubben sitter och jobbar lite med morgondagens möten, jag slappar med min laptop
i knät...kollar med ett öga på Allsången med Lotta.

Ha det så bra alla, snart sängen sen jobbet tidigt imorgonbitti...

Hemma igen


Nu har vi nyss anlänt hemmet igen, efter  6 timmar i bilen...vi har varit i Norge hos våra vänner sedan torsdag.Här står de samlade och hälsar alla 68 välkomna som var hos dem, vi var 28 som bodde kvar i huset och resten åkte hem till sitt...grannar och vänner i Opdalen. De forar ju som sagt inte midsommar här utan det är både spännande och exotiskt varje år det firas, alla kommer med förväntan och en hel massa god mat...ja vi åt hela natten av allt, både mat och tårtor.Här står jag och bakar, det blev Römme förstörd (cremefraich) den frös och hela 2,5 l blev till matbröd då jag hastigt och lustigt slängde ihop en massa limpor. Perfekt med färskt bröd till pastasalladen vi åt under dagen då vi alla grejade inför festligheterna på kvällen....Tone och jag vilar oss med ett glas vin..gottHär är en del samlade innan stången restes...Vi hade verkligen tur med vädret, men precis då vi skulle börja äta så kom regnet...en del satt kvar ute och en del satt sig i tältet som var rest...regnet gick över och vi kunde fortsätta ute igen med maten.Mat....mera mat...Och min tallrik...ja, jag orkade faktiskt en omgång till...hmmm...Vi satt uppe vid brasan länge och sjöng, det dröp av folk lite efter hand och vid halv tre låg vi alla i säng...

Vaknade vid 10 tiden på midsommardagen, en god lång frukost väntade, sen tog vi oss alla som ville till fam Klassons nya hus de håller på att bygga....och efter det till vänner som har ett cafe. Vi bestämde att det fick bli förmiddagskaffet där...med våfflor till.
Efter lite middagsslummer av nästan alla som blev det grillat, Staffan som är yrkesjägare han kan verkligen detta med kött, han hade det möraste kött jag någon gång smakat...oj va gott det var....Kolla vilken tallrik va, älgkött, färkpotatis, massor av goda såser, sallader...Huset som de skall lämna till jul, för att flytta in i sitt nybyggda istället...det är underbart vackert i denna dalen och utsikten är bedårande.Nu var detta årets midsommar över, vi har haft det helt underbart, för att ha varit så många människor tillsammans sedan torsdag så har allt fungerat så jätte bra. Bra planering som vanligt av Tone och Staffan....
Tack snälla ni för dessa dagar...Här sitter de våra goa vänner....tack ni alla som tillbringade helgen med mej...jag är glad över att just jag får vara er vän.

Nu skall det bli skönt att lägga sig i egen säng, imorgon är jag ledig...skall ägna mig åt mamma och pappa imorgon...vi skall handla lite tillsammans...ha en fin vecka alla....Midsommar i Norge


Vill bara tala om atta vi har det underbart här i Norge...Solen sken på oss igår men lite skurar kom under kvällen.
Vi var in och kollade på Yr.nu under hela kvällen och de lovade oss att det skulle bli en halv timmes regn vid 15.00 men det kom inget regn då utan regnet kom istället precis när vi satt oss för att äta vid 19.30...ute....68 personer, vart skulle  alla ta vägen. En del satt kvar ute med regnkläder på, norrmännen är ju vana att vara ute i alla väder. Alltid lika kul att fira midsommar här i Norge hos våra vänner, här firar man ju inte denna högtid som oss utan norrmännen tycker ju detta är riktigt exotiskt.Här är det kransarna som får sina blommor..Eva och Birgitta är så duktiga på detta.Här reser vi stången efter konstens alla regler. Alla var med och alla hade så roligt tillsammans.


Här dansar vi små grodorna...massor av danser och skratt runt stången.

Som sagt vi har det bra, kommer hem igen till Sverige på söndag, nu skall vi ut. Solen skiner av och till, kanske går vi på tur...eller också blir det shopping.


Midsommar

Midsommarstång som är gjord helt i klippta tygbitar, denna har jag haft i väldigt många år...Midsommar 2009.....
den kommer gubben och jag tillbringa i Norge tillsammans med våra vänner där. Vi är 4 st från vår syjunta som åker dit iår.

Resan bär av till Siljan och vi åker tidigt imorgon bitti då gubben skall ha ett möte på filialen i Moss på förmiddagen.Kvällsbild på alla fina blommor, iår är det ovanligt mycket sommarblommor kvar till midsommar. jag hade sällskap av Stisse katten, han följde mej i hasorna och höll på att bli kvar i växthuset när jag vattnade där...inatt förresten har mina gurkor frusit i växthuset, jag har haft kupevärmaren på men stängde av den igårkväll, trodde det skulle gå bra, men tji fick jag...Stisse känner nog på sig att vi skall åka bort, grannarna skall sköta om honom så det kommer inte vara något synd om honom....
Har ni sett så fin den gamla rosen är nu...full av blomm och otroligt stor....

Ha en fin midsommar alla där ute, var rädda om er....njut av den finaste tiden på året.

Nu skall jag plocka ihop alla muffins jag gjort att ta med mej till Norge, det blev jordgubbsmuffins, recept ur den senaste HJ...blev väldigt goda, gubben har provsmakat.
Nu har jag bara kvar att göra en janssonsfrestelse, det hände en olycka med en av formerna i morse. Bara att göra en ny alltså.


Lina och Camilla 25 år


Fredagkväll stekte jag köttfärs på 10 kg som skulle bli till lördagens tacobuffe...Lina och hennes kompis Camilla hade slagit ihop sina 25 årskalas och det skulle komma en massa gamla kompisar och givetvis deras syskon med familjer...vi mammor och pappor fick också vara med, för att sköta markservisen.
Festen var i Torsked som ligger en bit här från oss, ett helt underbart ställe där det tills för några år sedan var logdans varje lördag under sommarhalvåret. Nu hyrs det ut till fester.Här står de båda skönheterna, 25 åringarna.
Titta så vackert Torskedslogen ligger. Vi hade skapligt tur med vädret, det höll upp under lekarna men sen öppnade sig himlen igen.Här var det kylda drycker...en båt på torra land....Här kastar Sofie  (sonhustrun) stövel, det är en konst att få den mellan benen och sen över huvudet och framåt, de flesta svingar iväg den bakåt..Här tejpades 3 personer fast vid varandra och skulle på snabbaste tid ta sig fram runt en sträcka...Här sitter laget ihop vid varandra och man fick springa en slinga...oj oj va de kämpade, över stock och sten och här även över ett bord. Linas kille Daniel han längst till vänster på bilden.Tipspromenad var det också och frågorna handlade om Lina och Camilla...dom tur var så hade vi mammor bäst vetskap om våra döttrar..hade varit förargligt annars.

Sen fortsatte det med säck över huvudet och brännbol med kvast, men då hade vi börjat med maten...vi hackade lök, sallad, paprika, gjorde såser, värmde skal och bröd, de stora grytorna med köttfärs skulle värmas på...vid sju kom alla in frusna och hungriga...det smakade med mat och det blev nästan tabras på maten...Efteråt blev det kaffe med rulltårtebakelser som Lina och jag gjorde tidigt på lördagmorgon...vi bakade på löpande band 5 rulltårtor....(missade tom melodikrysset på lördagmorgon)... Fridas  Jimmy med tummen i luften...

Det dukades av och fram kom snacks och musik, och till det givetvis dans...när man är bland dansare då kommer man inte från det...Karl och Sofie i en bugg...även Peter och jag var uppe och stuffade lite...kul.Här fick mamma en underbart go kram av sonen,,,sånt lever man länge på....Mina fina flickor, Lina, Sofie (karls tjej) och Frida...finare flickor finns inte....

Gubben och jag åkte hem vid halv elva, då hade festen hållit på från kl 15.00...vi var möra och då klarade de sej själva...flickorna hade ordnat så att alla kom därifrån med buss kl halv ett inatt...bra initiativ och då visste ju alla att de kom både dit och hem.
Denna bild var den sista vi tog innan vi lämnade Torsked, sonen som kramar om dottern, ser det inte gott ut, en riktigt stor bamsekram som kom direkt från hjärtat. Jag sov gott inatt, hade ju alla mina ungar med respektive på samma ställe och det gör en så lycklig...
Tack för att vi fick vara med på festen, det var super mysigt....


Resan till Stockholm


Tisdagmorgon gick tåget kl 06.00, vi startade här ifrån Duvnäs strax efter 05.00. Pust...jag är verkligen inte morgonpigg...
men när man skall på något skoj, då går det.
Gubben han skulle jobba under dagen så jag hade hela dagen för egentid...och mysshopping.
Vi firade även silverbröllop denna dagen, 25 år, tänk va tiden går när man har det trevligt. Jag knallade in på bolaget för att köpa champagne och gick sedan till Hötorget för jordubbsköp.Här är rummet vi fick...väldigt stort och fint, det stod klart redan när vi kom halv tio, så jag kunde sträcka ut mej på sängen en stund innan shoppingen började, gubben han åkte ju till kontoret på en gång.Jordgubbar och champagne, fick tag på en söt och bubblig champagne som passade alldeles perfekt till jordgubbarna.Denna vecka tod stockholmarna studenten och det var ett fasligt väsen i city, alla lastbilar gick runt sergelstorg och tom Barbara fick vara med denna dagen...nästan alla hoppade av och badade vid fontänen...musiken dånade i högtalarna på flaken...Här hade gubben kommit från kontoret och vi gick ut för att få i oss lite mat, styrde kosan mot Gamla stan, här har vi slottet i bakgrunden. Solen sken så underbart på oss. Men värmen den vet jag inte vart den tog vägen.Vi åt varsin saftig köttbit med råstekt färkpotatis, ruccolasallad och örtsmör...givetvis varsin stor god öl till.Jag vill varmt rekommendera denna restauräng Stortorgskällaren...jätte fin mat.Tillbaka på hotellet stannade vi till på deras pub, där tog vi kaffe med bailys. Min favorit.Efter en god natt med en lång sovmorgon åt vi frukost i lugn och ro. Fick ha rummet kvar till 12.00 och gubben passade på att jobba lite, till...Ja, ja...bara att bita ihop och låta honom jobba...klart han fick jobba, jag skojar bara...jag låg och läste och det gick verkligen ingen nöd på mej.. Bilden ovanför denna är det matställe vi var på och lunchade, en kina,thai, japan restaurang.
Med så himla god mat, det var buffe och vi åt både suschi, wok och allt som hör till...rekommenderar alla att gå hit, det ligger på gågatan inte långt från kulturhuset.Efter några timmar var vi kaffesugna, gick till Gallerian och åt jättesmaskig glass, gubben älskar glass så givetvis åt vi det...för tredje gången dessa dagar...jaja...man firar ju inte silverbröllop varje dag..hihi.Gick sen ut och promenerade av oss all mat...vi tog en tur på ca 2 timmar så vi kom ganska långt, vägen tillbaka gick vi över hötorget, passade på att ta kort på dessa fina statyer som står där.
Tillbaka vid hotellet, strax innan tåget skulle gå...19.15...hämtade bagaget och tog oss till centralen.
Alla som känner mig vet att jag har full koll på kändisar när jag är ute, dessa dagar såg jag Peter Kondrup, Göran Stangertz, Lars Ouly, Regina Lund och Lena Endre i stora gummistövlar.

Tack min älskade gubbe för våra år tillsammans, utan dej är jag inget. (Jo jag är mamma till 3 underbara ungar förståss.)..och tack för de fina dagarna vi fick i Stockholm....
Jo, givetvis shoppade jag också, midsommarklänning, leggins, liten söt tröja till klänningen, nya jkorta jeans från Espri...några nya tröjor...trosor, behå, strumpor....

Nu skall jag gå och lägga mej...är trött och sliten, imorgon är det fredag...gubben han är tillbaka i stockholm han på nytt möte, denna gång tog han bilen upp för att komma hem lite fortare...


Måla måla måla


Hemma efter jobbet...först lite te och smörgås...sen ut och göra lite nytta med kroppen...det hade regnat här under eftermiddagen så det luktade så gott när vi kom ut...
Gubben han snickrade på utsidan av verandan och jag målade på insidan...det blir väldigt bra..Nu är det grundat en gång sen kommer vi att ta det en gång till igen...gubben han fick allt ställa sig på stegen och ta det översta..På utsidan sen kommer det att vara rödmålat så det går i stil med övriga huset...Stisse han är med oss hela tiden...han var vit om ena tassen innan vi var klara...jag skall försöka att klippa bort det sen.Rodhodendron börjar blomma nu...denna busken kommer nog att försvinna sen för att den sitter precis vid verandan och kommer nog bli för skymd sen, kanske kan man rädda den till hösten och sätta den på annat ställe.Den gamla bonnrosen håller på att slå ut, den är en av mina favoriter i min trädgård.Snart är det alldeles vitt här av rosor. Så fint till min gamla timmervägg på uthusen.Rabatten utanför gäststugan,...till nästa sommar måste jag dela på dessa perenner för det har blivit alldeles för mycket iår.Lilla snigel akta dej, akta dej, akta dej.....Detta ser vi från vårt köksfönster...någon som är avundsjuk eller...jag älskar mitt Duvnäs...mitt livselexir.

Nu är det kvällen, skall lägga oss i tid idag för vi skall med tåget till Stockholm kl 06.00 imorgonbitti....vi firar silverbröllop imorgon, gubben skall jobba och jag skall shoppa, sen på kvällen skall vi äta på någon mysig restaurang i Gamla stan...hotell och mys...champagne så klart...
Återkommer när vi kommer hem...ha det gott.......

Min söndag


Vaknade vid 09.00....sover så skönt när vi är uppe i stugan, det är tyst, bara fåglarna som kvittrar...

Går upp och ställer upp dörren på vid gavel, kryper ner i sängen igen och låter den friska luften väcka upp oss....å va skönt det är...
Satte på tv.n men det var bara val på alla kanaler...jag ville ha vacker musik som ryckte tag i mej och fick upp mej.
Ja, ja bara att gå upp ändå...satte på kaffekannan och tog med kameran ut.Liljekonvaler har vi i massor runt huset...luktar helt underbart. En av mina favoritblommor, jag hade dem i brudbuketten och i en krans på huvudet.Här växer de efter hela kanten som en matta...Vattnade lite på krukorna och potatisen, sen var kaffet klart och gröten kokad...lång frukost väntade. Helgen är så bra för då är det inte någon stress utan man kan sitta riktigt länge med frukosten, och prata igenom veckan som kommer.
Vi städade innan vi packade ihop för denna helg. Skönt att komma upp nästa gång till ett rent hus. Vi hade bestämt med snickaren som skulle komma hit till oss i Duvnäs och hjälpa till, han skulle komma på eftermiddagen så vi for i god tid...
från ett soligt, varmt Gräs och hem till ett Duvnäs där regnet vräkte ner...och vi som skulle snickra sa Peter...men strax innan snickaren kom så blev himlen blå och solen kom fram...Här står de gubbarna och lägger på det sista av plåttaket...nu är det mitt arbete kvar här att tvätta av det vita gamla med mögeltvätt, sen skall även detta målas...massor av snickarglädje och krussiduller som skall täckas med färg...sen skall även denna vägg grundmålas och övervålas med vitt sen...i hålet skall det sitta ett fönster...ett väldigt gammalt fönter med spröjs.Sen skall staketet upp och fönstrena in...innertaket på plats med spottar i.  sen är nästan pensionärskuvösen klar...
Jag längtar verkligen tills dess och hoppas den kan vara klar i sommar...snickaren skulle försöka att få tid att komma några timmar igen, de är väldigt uppbokade nu med alla verandor som skall göras.

Imorgon jobb igen, sen på tisdag åker jag med gubben till Stockholm, vi skall fira vår silverbröllopsdag med att gå ut och äta någón stan, är det någon som kan rekommendera något mysigt ställe, kanske i Gamla stan...vi tar även onsdag i sthlm och bara strosar runt lite, åker hem sent på onsdagkväll....sen jobb igen resten av veckan...

Ha det gott alla, både ni som röstat och ni som inte gjort det....

6 juni


Ja då var nationaldagen snart till ända, vandringsdagen är avklarad...Vackra skogsstjärnan....

Vi åkte upp till stugan redan igårkväll gubben och jag, skulle klippa gräset och vattna lite i potatisland bla...och sen skulle vi ju samlas här vid 10 idag för den årliga vandringen, detta året var det Finnvägens tur. Den startar ca 1 km från vår sommarstuga.Detta året var vi inte riktigt alla, 3 fattades...Lollo kom trots att hon hade flera kalvningar på

gång, men hennes pappa var vakt under några timmar, Claes var på konfirmation och Eva och Håkan hade förhinder...Hälften avklarat av vandringen, här blev det kaffepaus...Hemma igen och grillningen började...vi hade en massa olika kött och fisk med oss..Vi började med sill och potatis, matjesill är så himla gott.Sen fanns det lax med romsås och laxspett.Lammkotlett med champinjoner...
Fläskfile med smörkokta grönsaker i folie på grillen...ja herre gud va mat vi hade.Till kaffet hade jag gjort rulltårtebakelser med jordgubbar på.Här sitter vi mätta och belåtna. Vi har haft en superfin dag, med sol nästan hela dagen, visserligen lite kallt men huvudsaken var att det inte regnade. Vi kunde sitta ute och äta och det hade vi inte trott igår då det regnade nästan hela dagen.

Nu sitter vi här gubben och jag och tittar på fotboll, Sverige - Danmark...Danmark leder med 1 mål men vi får hoppas att vi vänder detta. 
Vi är mätta fortfarande så det blir nog bara en kopp te till kvällsmat. Tack alla goda vänner för en himla fin dag...jag tycker mycket om er och jag är så glad att få ha er som vänner.


Imorgon åker vi hem efter lunch, vi får snickaren till oss vid 15.00 och behöver förbereda lite innan dess. Ha en fin fortsatt bra 6 juni...nationaldagen.
Ledig dag


Ja då skall allt göras, man skall tvätta, damma, dammsuga, byta lakan....

Hade tänkt mej en dag ute i solen, kanske klippa gräsmattan, greja lite i växthuset, dra ogräs i rabatterna. Men när jag kom upp imorse så var det storm, och regnet piskade mot rutan...och så kallt sen. Nej det fick bli inomhusarbete istället.Bilden tagen genom köksfönstret...här kommer en till..lite inzoomad.Grönt och skönt, fast kallt...brrrEfter att jag dammat och dammsugit klart var det middag. Idag blev det fläsksylta och potatis, har längtat efter det ett tag nu och passande nog hade jag det hemma, mina jobbarkompisar de skulle äta sushi idag...hoppas de kan ta det nästa vecka också för nu var det längesedan jag åt det...hoppas det smakade bra Yeo och Calle....min sylta var iallafall super.

Skall packa ihop mej och åka ner till mamma och pappa en sväng, jag var till loppis igår och köpte en bunt nya böcker åt mamma då hon nu hade läst ut den senaste bunten jag var där med...hon är en riktig storläsare och det är jag glad för.

När tror ni att denna veranda kan bli klar då...gubben reser ju nästan varje dag i veckan så det blir lite gjort varje helg,,,men jag vill ha detta klart innan sommaren är slut, kanske skulle jag ringa efter en snickare som gör detta färdigt...va tycker ni? Det fattas väggen längst ner, som det skall sitta ett smalt avlångt fönster i, den skall målas vit. sen skall det in det gamla verandaräcket, och sist men inte minst glasfönstrena...ja och täta tak och sättas in ljus spottar i taket...ganska mycket kvar alltså...och när skall han hinna detta.Har under tiden satt in trädgårdsmöblerna för att ha något att sitta på.Från verandan ser vi detta...min blomlist, med kärlekskulan i, den som kommer från Österrike.

Nej nu väntar mamma med kaffe....ha det gott så länge...


Loppis


Här i vår by har vi ett stort loppis...vi som är medlemmar i föreningen hjälps åt att jobba där, gubben och jag har nästa helg.Det är alltid en massa folk som kommer och handlar. Timmarna man jobbar går jätte fort och vi har alltid jätte trevligt.Loppiset är i ett gammalt linneväveri, föreningen äger hela huset och det rymms väldigt mycket. När mina barn var små var här både väveri och affär, man sålde Bonso kläder.Men nu rymms det bara loppisgrejer, allt från kläder till porslin och tyger...ja allt....Porslin i massor, olika färger....herre gud va mycket glas jag köpt här...så billigt så man köper ena veckan och lämnar nästa och köper nytt.3 jätte stora rum är fulla av saker...hela tiden kommer det in nya grejer, vi har nu nästan 700 personer som lämnar in saker.Ja som ni ser så finns här allt....detta ställe är också vårt allaktivitetshus...här har vi fester, här finns en boulebana som är mycket populär och i nedre plan finns nu planer på att ev göra en bowlingbana....
Vår förening är en mycket populär förening...vi har tex en jättestor bildskärm som vi samlas vid och tittar på ishockey.

Skickar även med lite fina kvällsbilder från min bygd...

Dessa bilder kommer Acksjöhyttan...

Imorgon ledig dag, skall passa på att städa lite...och sova lite längre kanske...

Ensam hemma.....


Ja det är ju inget ovanligt, gubben reser väldigt mycket i sitt jobb, men vissa dagar är det tråkigare att vara ensam på än andra. Idag är det en sån dag...jätte tråkigt. Han kommer inte hem förrän fredag så det är bara att gilla läget.

Har strukit färdigt tvätten, ätit lite rester sedan igår...läst tidningarna, ...va skall jag nu göra...
Det är mörkt, grått och tråkigt, regnet hänger i luften...ingen lust att gå ut, säkert kommer det en störtskur...konstigt hur man är, förut när vi hade Ville så var det aldrig frågan om att inte gå ut, man gick ut i alla väder...men nu...ligger här som en soffpotatis...
Har ingen bok på G heller...man får hoppas att det är något på tv.n istället...

Nej för sjutton, jag skall inte klaga. Jag har det gott här i soffan, kan lata mej hur mycket jag vill, ingen som bryr sej mer än jag själv. Kanske skulle jag planera lite inför 6 juni då vi har den sedvanliga vandringen med syjuntan.Bild från ifjol...vätskepaus efter vägen, viktigt...
Gubben och jag åker upp till Gräs, sommarstugan, redan på fredagkväll, det är där vandringen brukar vara...iår blir det Finnvägen.Här står lite fakta om leden..bla att den är 9 km.Här startar vandringen iår. Hoppas nu att det inte blir störtskur, vi brukar ha toppenväder men iår har de utlovat lite ostadigt väder.

Vad skall ni göra på nationaldagen...?

Nu skall jag ringa gubben och säga godnatt...det är vi alltid väldigt noga med...jag älskar honom och det vill jag också säga.
Ha det gott alla...Visst har väl dessa penseer vacker färg, de är alldeles oranga.

Lyckliga jag


Idag fick vi besök igen gubben och jag, sonen  Karl, Dottern Lina och hennes Daniel kom hit till oss...jag blir varm...
Gubben har varit hemma och jobbat idag så han hade förberett maten, färskpotatis och grillat kött med massor av grönsaker.Här sitter vi på den halvfärdiga verandan och äter, ikväll har det varit helt underbat ute, men man känner att det är på väg till väderomslag...känns liksom i luften. Myggen är mer envetna och katten ligger kvar inne istället för att gå ut igen.Här sitter vi och pustar efter maten, sonen han passade på att tvätta när han kom hem så nu har han ren tvätt med sig hem.Här är olivträdet som jag fick av ungarna med sina respektive...idag fick det flytta in i växthuset eftersom det skall bli kallare.Här tar Lina hand om 2:a omgången rabarber...det blev 7 stora påsar med färdig skivade rabarber med hem, mums mycket goda pajer...nu hinner det säkert komma upp en omgång till...Helt plötsligt idag upptäckte jag att mitt i mina vallmon så satt denna vita blomma, jag har inte planterat den där utan det är väl något som fåglarna släppt där. Eller vad tror ni?

Nu skall jag stryka lite skjortor, gubben åker på resa imorgon igen och skall ha skjortor med sig...sen blir det sängen...

God natt alla där ute.....

RSS 2.0