Skogsfågel och kräftor...


Lördag morgon efter melodikrysset så packade vi ihop oss och drog till stugan, där skulle det bli kräftfest i Bygdegården och det är alltid roligt att vara med där.
Vi brukar för det mesta åka genom skogen till vår stuga, kanske en liten omväg men för oss är det en underbar tur med mycket djur och fin natur som vi älskar.
Kom inte så långt upp på skogen förrän denna skönhet uppenbarade sig, en tjäderhane i ett träd..han satt likosm och spanade efter något, så han hörde inte oss. Vi kom ganska nära honom.





Efter en stund sträckte han på halsen och flög iväg...väldigt stor och vacker. Vi for vidare genom skogen, efter denna väg har vi sett björnspår mitt i vägen förra året.





Då var här lera så man såg dem tydligt, nu har de lagt på grus här för vägen blev bortspolad senast den regnade så nu kan man inte se spår lika lätt....här uppe i skogarna jagar gubben älg.





Över denna breda bäck är det en hängbro...nu är vi nästan framme vid stugan.....här brukar vi vandra mycket då det finns många fina leder att följa här. 




Dessa godingar börjar nu komma i skogen, eller åtminstone på vår tomt vid stugan...vi hade tre fina karljohan svamp där i gräsmattan.





På väg till kräftfesten, här gubben tillsammans med våra närmsgrannar Gerd och Sven, de umgås vi mycket med trots att de är 20 år äldre än oss....helt underbara människor....





Kräftorna denna kväll, Pandalus super jumbo, väldigt goda och denna gång kokade jag inte ny lag....vi hade även med en paj....

Nu är vi hemma igen....dagen är tung för en del av oss,.....hmmm...han säger alltid att det måste vara fel på kräftorna....men han går duktigt nu och klipper gräsmattan men med lite tyngre steg än vanligt....skiten skall ut ur kroppen sa han och drog igång klipparen.  Jag skall börja med maten nu och idag blir det fisk...han fick bestämma gubben...imorgon jobb igen,  så det skall väl strykas lite skjortor inför gubbens jobbvecka på resande fot.

Återkommer...som vanligt, om ni orkar vill säga....


Kommentarer
Postat av: helga

Det är alltid "fel" på kräftorna ;)

2009-08-30 @ 17:35:20
URL: http://www.helga1.bloggagratis.se
Postat av: Yeo

Det är konstigt att man alltid har så ont i huvudet efter alla kräftor...

Vi syns i morgon!!

Kramar Yeo

2009-08-30 @ 19:14:56
URL: http://www.thebylunds.com
Postat av: Thomas

Härligt att få se en tjädertupp på nära håll. Inte helt vanligt. Faktiskt tämligen avundsjuk. Ha dä!

2009-08-31 @ 09:00:37
URL: http://www.thebylunds.com
Postat av: Lina

Klart vi orkar läsa mer ;)

Stackars pappa som fick de dåliga kräftorna! hihi

2009-08-31 @ 09:27:17
URL: http://lhlettenstrom.blogspot.com
Postat av: Anki

Det var länge sedan jag såg en tjäder. De är majestätiska. Jag längtar så mycket ut till skogen, nu när jag inte kan gå där.

Ha det gott!

2009-08-31 @ 10:53:06
URL: http://ankitankar.blogspot.com
Postat av: kotten christel

stugan verkar ligga vackert där i skogen

visst är det typiskt att dom lagt "gift" i kräftorna...måste vara dillen;O=

2009-08-31 @ 20:11:14
URL: http://kottenliv.blogspot.com
Postat av: Ingela

Klart man orkar, jag är inne varje dag och ser om det har "hänt" något. fast det är inte varje gång jag skriver någon kommentar. Kram på dig/er

2009-09-01 @ 19:26:47
URL: http://ingelaaqvistbloggar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0