Café Liljenäs


Vi har en hembygdsgård här i närheten, ca 5 mil, Café Liljenäs, som har blivit väldigt populärt att åka till för sina räkmackor, når alldeles kopiöst med räkor...Man kan välja på skalade färska räkor eller räkor i lag...Man vallfärdar dit.
Stället ligger vid sjön Värmeln i Värmskog, är en fin hembygdsgård, man fick påbackning förra säsongen för sitt dåliga kök, då ställde hela Värmskogs män upp, (det bor väl ca 200 i värmskog så ca 60 är väl män)
och högg i sin skog, de gjorde bräder av skogen, de snickrade till ett nytt stort fint kök, någon drog el, någon gjorde rörmokeriet, ja alla gjorde det de var bra på, fruarna pyntade och förberedde, och lagom till öppnandet i maj var de klara, denna sommar trots väder  så har de haft rekord med folk, det finns snart inte nån som inte varit där....
Vi bestämde oss förra veckan för att ta en tur dit, frågade ungarna om de ville med, Frida jobbade på vattenparken i Sunne så för henne var det inte tänkbart men de andra två Lina och Karl kunde följa med,,,och deras respektive då givetvis...vi hämtade Karl på jobbet, Lina och Daniel mötte upp, och var framme i Värmskog vid halv sex,,,,det var fullt,,,,hela parkeringen var full av bilar och mc...men vi fick en plats på baksidan ner mot sjön, vi fick våra smörgåsar, betalade endast 65 kr st och sen var det bara att njuta...hmmmm va gott...
Ja vi kommer tillbaka igen nästa år, hoppas då ha alla ungar med den gången...

image347image348

image349

image350

Har ni vägen förbi, åk dit, ni blir inte besvikna...Kommentarer
Postat av: Inga M

Ha ha.. det är nog bara i Värmland som 5 mils avstånd är "i närheten"! Känner igen detta med att hela bygden ställer upp för sina samlingslokaler. Här räddades vårt Tjolitta av mångas insatser.
Räkmackorna ser väldigt goda ut, det ska vara mycket räkor och lite bröd, precis som här! Ha en trevlig dag!

2007-08-03 @ 10:33:56
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ulrika

Ja, jag kan intyga att de är jättegoda!!!
Var där förra året...
Mmmm...

2007-08-03 @ 11:37:20
URL: http://ulrikaolsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0