Fisk från Skagen

Fisk från Skagen                               4 portioner

1 pkt torsk  400-500 gr
vatten + salt
1 pkt djupfryst sparris
300 gr räkor med skal

Stuvning:
3 msk vetemjöl
2,5 dl mellangrädde
2 dl vatten
25 gr smör eller margarin
1 fiskbuljongtärning
2 msk hackad persilja

Gratinering:
1,5 dl herrgårdsost
2 msk ströbröd
flytande margarin

Ugn: 225 grader

Låt fisken sjuda i ca 10-12 min, ta upp den och låt den rinna av. Koka sparris i några minuter, skala räkor.
Ta en ugnsfast form och lägg sparrisen i botten, lägg fisken över, och strö över räkorna.
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull, tillsätt matfett och fiskbuljong, låt stuvningen koka upp under omrörning, småkoka några minuter. Tillsätt persilja. Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost och ströbröd, ringla över flytande margarin.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt fått fin färg. Gott till är pressad potatis eller ris.

Kommentarer
Postat av: Emrekarolina

I am really impressed!!

2009-06-24 @ 11:33:43
URL: http://emrekarolina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0