Fisk från Skagen
Fisk från Skagen 4 portioner
1 pkt torsk 400-500 gr
vatten + salt
1 pkt djupfryst sparris
300 gr räkor med skal
Stuvning:
3 msk vetemjöl
2,5 dl mellangrädde
2 dl vatten
25 gr smör eller margarin
1 fiskbuljongtärning
2 msk hackad persilja
Gratinering:
1,5 dl herrgårdsost
2 msk ströbröd
flytande margarin
Ugn: 225 grader
Låt fisken sjuda i ca 10-12 min, ta upp den och låt den rinna av. Koka sparris i några minuter, skala räkor.
Ta en ugnsfast form och lägg sparrisen i botten, lägg fisken över, och strö över räkorna.
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull, tillsätt matfett och fiskbuljong, låt stuvningen koka upp under omrörning, småkoka några minuter. Tillsätt persilja. Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost och ströbröd, ringla över flytande margarin.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt fått fin färg. Gott till är pressad potatis eller ris.
1 pkt torsk 400-500 gr
vatten + salt
1 pkt djupfryst sparris
300 gr räkor med skal
Stuvning:
3 msk vetemjöl
2,5 dl mellangrädde
2 dl vatten
25 gr smör eller margarin
1 fiskbuljongtärning
2 msk hackad persilja
Gratinering:
1,5 dl herrgårdsost
2 msk ströbröd
flytande margarin
Ugn: 225 grader
Låt fisken sjuda i ca 10-12 min, ta upp den och låt den rinna av. Koka sparris i några minuter, skala räkor.
Ta en ugnsfast form och lägg sparrisen i botten, lägg fisken över, och strö över räkorna.
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull, tillsätt matfett och fiskbuljong, låt stuvningen koka upp under omrörning, småkoka några minuter. Tillsätt persilja. Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost och ströbröd, ringla över flytande margarin.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt fått fin färg. Gott till är pressad potatis eller ris.
Kommentarer
Postat av: Emrekarolina
I am really impressed!!
Trackback