SEMLOR


Semlor                  ca 20 st

25 g jäst
100 g margarin
2,5 dl mjölk
1 krm salt
0,5 dl socker
8 dl mjöl
1 ägg


Smält margarin, häll i mjölk, fingervarmt 37 grader...
Smula jästen i bunken, häll på socker, salt och ägget, töm över det fingervarma degspadet..
Blanda i mjölet, ta inte allt på en gång utan arbeta in efter hand. Låt jäsa u nder bakduk ca 30 min..

Fyllning mandelmassa som man rör lös med lite mjölk
Grädde

Efter jäsning baka ut bullar, jäs dem under duk ca 20 min. Grädda  i 225 grader.

Låt bullarna svalna innan du skär av dem toppen till lock, gröpa ur och fyll med mandelmassa och vispgrädde, Lägg på locket igen och pudra på florsocker..


Gott till är varm mjölk 


Lycka till.....mums

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Hej!!!

Ja, det låter himelskt gott!!!
Synd bara att jag inte gillar semlor... ;)

Kramis!!

2007-01-27 @ 09:45:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0