SEMLOR
Semlor ca 20 st
25 g jäst
100 g margarin
2,5 dl mjölk
1 krm salt
0,5 dl socker
8 dl mjöl
1 ägg
Smält margarin, häll i mjölk, fingervarmt 37 grader...
Smula jästen i bunken, häll på socker, salt och ägget, töm över det fingervarma degspadet..
Blanda i mjölet, ta inte allt på en gång utan arbeta in efter hand. Låt jäsa u nder bakduk ca 30 min..
Fyllning mandelmassa som man rör lös med lite mjölk
Grädde
Efter jäsning baka ut bullar, jäs dem under duk ca 20 min. Grädda i 225 grader.
Låt bullarna svalna innan du skär av dem toppen till lock, gröpa ur och fyll med mandelmassa och vispgrädde, Lägg på locket igen och pudra på florsocker..
Gott till är varm mjölk
Lycka till.....mums
Kommentarer
Postat av: Ulrika
Hej!!!
Ja, det låter himelskt gott!!!
Synd bara att jag inte gillar semlor... ;)
Kramis!!
Trackback