Potatispaj till laxen
Detta måste ni prova, receptet är taget i nya Matmagasinet och är provat av mej och familjen, detta recept måste ni pröva, lovar att det var gott...perfekt till laxen eller sillen, men det passar säkert till köttet också men det har vi inte provat.
Potatispaj 4 pers
1 rulle kyld smördeg, 275 g
1 lök
1 msk smör
400 g färspotatis kokt
100 g riven gratängost
1/2 dl hackade örter, gärna dill,persilja, timjan
3 ägg
3 dl grädde
salt, peppar
Lägg smördegen i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Skala och skiva löken,
fräs den mjuk i smöret. Dela den kokta färskpotatisen i bitar.
Lägg potatis, lök, ost och örter i pajskalet, vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar, häll i.
Grädda i 200 grader i ca 50 min eller till äggstanningen gått ihop.
Man rekommenderar i tidningen att när pajen är färdig skall man rulla laxrosor och spritsa cremefraiche
och ha det på ovansidan, ytterkanten av pajen. Men vi åt kallrökt lax med cremefraiche till istället...
Prova och njut.........
Kommentarer
Postat av: Ulrika
Det ska vi testa!!!
Låter gott...
Kramis!!
Postat av: Åsa
Låter onekligen jättegott...alltid roligt med tips om nya maträtter...=) /Åsa
Postat av: Ninni
Men åhh va gott det lät..måste komma ihåg att skriva av receptet när jag har tid...annars kan väl snälla du mejla det till mig?
Kram, kram
Postat av: Kix
Ja det låter som en bra rätt att ha till köttet eller kycklingen. bland blir man ju trött på att bara äta kokt potatis och det känns nyttigare än gratäng.
Trackback