Utkastad



Nu var glada julen slut, slut, slut..julegranen kastas ut, ut , ut...men till nästa år igen......osv......

Ja då var det slut för denna gång, julen är ute. Det är väldigt skönt när det är gjort, men va mörkt det blir...granen ger en massa ljus, nu är det mörkt i det hörnet.
Har satt tillbaka lamporna i fönstret men adventsljusstaken ger mer ljus, och inte får man något ljus urifrån...alltid bäcksvart ute, regnar det inte så snöar det...jag vill nu ha ljuset tillbaka, det är inte konstigt att så många är deprimerade denna årstid för man får sannerligen inte någon hjälp utifrån iallafall.

image839


Granen före avklädning...och granen


image840

avklädd och utkastad...den har varit bra detta året för den har inte barrat något, blev endast lite nu när jag började röra om i grenarna....varje gång nu för tiden jag klär eller klär av granen  så får jag sån himla längtan efter barnen, tänk vilken fest det var förr då de var hemma och hjälpte till, vid klädseln av granen så var förväntan stor inför julen och när den kläddes av så var det julgransdans och godis, sen kom knutkubben....nu gör jag detta alltid ensam, bara hunden är med mej och han tycker jag är knäpp som tar ut vattenskålen..(.både han och katterna drack vatten ur julgransfoten). Men sånt är livet, jag får nöja mej med mina drömmar nu,,,(tack mina underbara ungar för att ni är just mina barn...)

image841

Denna julgransmatta sydde min svärmor 1953...jag är så lycklig över att ha denna kvar, det minner mig om henne också varje år, hon är med oss i denna matta. Lite barr blev det kvar efter granen men inte mer än detta faktiskt.

Har er gran barrat iår och har ni den fortfarande kvar inne...går ni knutgubbe där ni bor?



Kommentarer
Postat av: Annelie

Granen är ute sedan några dagar och den barrade ytterst lite. Den var ytterst liten också, helt i min smak som jag ville ha det
i år.
Knut dansas ut i form av en knutafton några mil (Gimo)härifrån. Den är väl omtalad, då dräkterna planeras i tid och är i regel väldigt avancerade(många iaf.).
Jag brukar sällan åka dit, då mina barn inte varit så intresserade av det.
Ha en härlig kväll/kram

2008-01-10 @ 16:57:45
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: Anki

Vår gran har barrat lite grann, men det brukar alltid vara så. När man sedan har fått ur allt pynt och kommit emot den och flyttat den, då finns inte så många barr kvar. Jag tänker ta ut den på söndag. Men vi brukar ta in den precis före jul också. Knutgubbe har jag gått en gång - i Värmland. Här förekommer det inte, såvitt jag vet.
Jag kommer mest att sakna adventsljusstakarnas fina sken. Inte alls detsammma som lampor. Jag tänder ljusstakarna direkt på morgonen, för att orka göra mig i ordning över huvud taget.
Kram!
Kram!

2008-01-10 @ 17:35:52
URL: http://ankitankar.blogg.se
Postat av: Ulrika

Har ingen gran som jag kan kasta ut...
Men tycker inte om att ljusstakarna ska bort!!
Dom får vara kvar över helgen sen åker dom ner i kartongerna igen.
Men men, det blir ju sakta men säkert ljusare ute.
Man får nöja sig med det, så länge inte snön lyser upp vintermörkret...
Puss och kram!!!

2008-01-10 @ 18:19:34
URL: http://ulrikaolsson.blogg.se
Postat av: Christel

Va? Vad är kuntgubben?
Vår gran är ute sen i söndags, vi tycker det är skönt att bli av med den.

2008-01-10 @ 18:45:07
URL: http://kottenliv.blogg.se
Postat av: eva-lena

Här åkte granen ut redan i helgen som var, behöver platsen till annat. Knutgubbe vet jag att dom firar mycket i Munkfors, men här vet jag ingen som går knutgubbe. Kram från Eva-Lena
(Ulles kompis)

2008-01-10 @ 19:37:12
Postat av: Helga

Jag har börjat plocka undan tomtarna, ljuslyktorna
och krubban, men elljusstakarna i fönstren och granen står kvar till helgen. Här barrar det bara lite, men när granen ska ut rasar väl det mesta kan jag tro. Vi har ingen festlighet kring tjugondag Knut längre, men när barnen var små var vi hos svärmor och dansade ut julen och de fick godispåsar ;)

2008-01-10 @ 21:42:26
URL: http://www.helga1.bloggagratis.se
Postat av: Inga M

Jag brukar alltid ha kvar julgrejerna en vecka extra eller så. Tycker på något vis att när jag strävat och plockat fram allt så kan det få vara framme ett tag också, inte åka tillbaka i lådorna så snabbt. Håller med om mörkret och regn- blåst eländet!

2008-01-11 @ 06:44:42
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lisa

Hej, tack för dina besök hos mig och krya på dig hälsningar, det måste ha hjälpt för i morse vaknade jag feberfri, jippieee så skönt!!!
Nu känner jag mig otroligt sällskaps sjuk, har ju inte sett en människa förutom mannen på en vecka...!

2008-01-11 @ 11:01:17
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården säger

Din julgransmatta, det lilla man ser, påminner starkt om den jag har fått ärva efter min ex-svärmor. Hembroderad och fin och jag är mycket rädd om den. Dock har den inget årtal broderat.

2008-01-12 @ 00:08:11
URL: http://ninajohangarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0