Sunnemodagen


Varje år här uppe i Sunnemo där vi har stugan i närheten (Gräs) anordnas en hemvändardag, Sunnemodagen av lokalföreningen så även iår, i ömsom regn och sol.

Vi tog oss tid att åka dit fast vi inte härstammar till detta ställe. De hade även en nostalgitripp genom Sunnemoparken, det har sparats gamla plancher och autografer sedan 1930 talet och fram till slutet av 1980 då parken lades ner. Nu används den bara för loppis och privata fester.
Inträdet för att komma in 1938 såg vi var 1,25 och då betalade man sedan för en dansbiljett också. det kunde komma upp tilll 3000 personer en kväll i parken.
Vid mitten av 1950 kom Lillbabs och Simon Brem, Hottenenysingers, Hepstars, Abba och även senare Carola och uppträdde.




Vi var där minst en gång i månaden sommar som vinter, sommaren var det ju utomhusbanorna och vintern dansade vi inne i Folketshus. Vi bodde kvar i tält ibland...1975 i juli kom raggarna till parken och slog sönder den totalt, (så även i Lindforsparken som ligger strax utanför Molkom, det var den 26 juli 1975, vi var där både Peter och jag och såg denna förödelse). Ja som sagt det kom upp mycket minnen under denna dagen...

Sunnemoparken rustades upp igen och orkade hållas vid liv menas Lindforsparken försökte några år men gick sen om intet då det hade tagit för mycket skada på alla lokaler. Detta var lite gammal nostalgi nu till dagen...

Det var en del lokala musiker som underhöll i parken denna dag och den erkände konstnären Lars Lerin som kommer från Sunnemo eller rättare sagt från Gräs visade sig fasst han är en mycket skygg man.

Kaffet tog vi i  den gamla uteserveringen, den som stått där alltid, där träffade vi grannarna i Gräs Gerd och Sven så vi fikade med dem, de är ett äldre par som bor en bit från oss och det var de som tog hand om oss när vi köpte detta paradis för 5 år sedan. Ett mycket mysigt par, och under tiden vi satt och fikade så bestämde vi att vi skulle ta en biltur i trakterna runt om Sunnemo under kvällen...
Gerd och jag tog lite lotter ur en gammal tombola, jag vann både mugg och plastburk...



Vi hade en mycket trevlig eftermiddag och solen sken faktiskt hela tiden vi var där. Hemkommen till stugan öppnade sig himlen och åskan kom men då var det ändå middagsdax.



Denna vackra regnbåge visade sig efter regnet...


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag har varit i Sunnemo en enda gång och det var när jag köpte en dator där. Sedan är det väl Lars Lerins hemort? Men hans museum är ju vid Laxviken så vi åker dit.

2008-07-20 @ 09:44:57
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: ejmis

Ska ni ut och resa igen? =)

2008-07-20 @ 20:58:52
URL: http://ejmis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0