Juldagen


Sitter här i soffan och njuter, det är tyst i huset alla sover, jag har en stor kopp te med honung i då halsen än en gång är skit....den är besvärlig av och till  och det rinner ur näsan, det är säkert granens fel.. ja att näsan rinner.
Det har börjat snöa ute och det har utlovats trafiksvårigheter. Vi som skall in på 25 årskalas vid lunch. Ja vi får ta det försiktigt.
Tittade på Julottan i sängen imorse. Gubben snusade så gott bredvid och säkert blev han lugn av alla fina psalmer som sjöngs. Efter det var det mässa med ännu mer musik. Somnade om en stund men sen smög jag upp och sitter som sagt här och tindrar i ögonen bredvid granen nu.
Vi hade en fin dag och kväll igår. Vi var många samlade som åt gott och umgicks. Detta år hade gjort så att alla som kom skulle köpa med sig något för 100 kr, vi hade rimmat på paketen och sen delade årets tomte Lovisa ut dem. Alla blev glada över det de fick, jag fick biocheck, helt perfekt...gubben fick ett likadant så nu kan vi gå på bio i mellandagarna. Vid Kalle Anka somnade en del som brukligt...alla slappnar av och man är mätt efter maten...klart man somnar gott då.En del av det kallskurna på julbordet.Kön ringlar sig lång till maten....Här tittar vi på Kalle Anka...de som vill....en del håller till med annat....killarna de har varje år pilturnering, det har de haft i en hel massa år. En kul tradition med mycket skratt från övervåningen.L räknar ihop sina poäng...När alla hade åkt hem plockades det fram ett stort pussel. Här satt de ungarna och skrattade och plockade med pusselbitar, någon fick göra ramen, en annan den blå himlen och sen den tredje började med slottet...Gubben och jag satt och njöt av dem....man får vara glad över varje år de fortfarande kommer hem...nästa år har ju Lina och Daniel en egen liten parvel så då får vi se hur det blir. En liten stunde kommer de säkert hit också.

Paket delade vi ju också ut förståss, vi väntade till Daniel kom från sina föräldrar...Det blev mycket presentkort detta år...alltid svårt att köpa då de har det mesta redan..Frida delar ut paketen...


 
J hade önskat sig böcker...

Natten blev lång och vi kom inte i säng förrän efter midnatt..
Nu börjar det röra på sig på övervåningen, då skall jag avsluta inlägget och gå och plocka fram lite frukost.
Snön yr som sagt utanför fönstret och det lägger sig mer och mer...

Avlsutar med att säga grattis till Sanna som fyller 25 idag....


Kommentarer
Postat av: Mia

Gott ni har, men det har vi med. Men tyvär kommer inte tomten hit... Kanske inte varit snälla nog? eller så kan han komma i mellandagarna :)

Kram på er alla.

2009-12-25 @ 11:32:30
URL: http://miaimolkom.blogg.se/
Postat av: Lisbeth

Mysigt ni haft det och det har vi också haft =) God fortsättning på er. Stooor kram!

2009-12-25 @ 12:44:40
URL: http://kiraangel.blogg.se/
Postat av: Ninni

Oj va mycket folk ni var, va mysigt!Vi var hos goda vänner, väldigt trevligt, kvällen avnjöt vi i vår ensamhet inte fel det heller.Idag råder stora lugnet..vi ska gå ut på en promenad det snöar lite lätt.Ha en god fortsättning..kramen

2009-12-25 @ 12:54:27
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Helga

Vad många ni är... Vi är också många på julen.God fortsättning önskar jag er!

2009-12-25 @ 15:00:14
URL: http://www.helga1.bloggplatsen.se
Postat av: Ingela

Mysigt, var ni hos er? Fortsatt trevlig helg! kram

2009-12-25 @ 16:32:56
URL: http://ingelaaqvistbloggar.blogspot.comh
Postat av: Karin

Det ska jag göra:)

Hon kommer nog upp och lägger sig :)

Pussa henne från oss:)

2009-12-25 @ 22:18:28
URL: http://karinbylundd.blogg.se/
Postat av: Sanna

Tack då i efterskott för blogg-gratulationen och ännu större tack för det fina julfirandet hos er! Kram

2009-12-27 @ 00:55:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0