På med snökedjorna


Nu har det snöat konstant sedan juldagen...det har kommit så mycket snö och vi är insnöade..Tur man har traktor så man åtminstone kommer ut med jämna mellanrum. Igår var vi bjudna till Linas svärföräldrar på middag och mys, himla god portergryta som A hade gjort, den skall vara lätt att göra sa hon så nu skall jag, så fort receptet kommer göra den och prova. Där i Grums hade det kommit ännu mer snö och G han hade knäckt till sej i ryggen när han skottade, stackarn.Här sitter vi i deras mysiga kök. G han har snart renoverat hela huset och det blir så fint.

Imorse sov vi länge, undrar om man kan få liggsår sa gubben imorse...och det är konstigt, ju mer man sover ju tröttare blir man, för vi är dötrötta när kvällen kommer.
Efter gröttallriken gick vi ut. Gubben skulle sätta på snökedjorna och jag skulle skotta lite framför trappan.
Det har kommit 1 dm till inatt. Nu får det verkligen räcka. det är vitt och fint och alla som vill åka skidor de har fått så det räcker.Imorgon skall det ju bli 20 grader kallt och då orkar man inte vara ute och greja något. Gubben har tänkt sig till skogen och hugga lite och upp för våra höjder här i skogen måste man ha snökedjor på...och förresten det måste man även ha så han inte kör fast i denna snö när han skottar. Högarna börjar nu bli väldigt höga här utanför. När ungarna var små så älskade de dessa snöhögar, fram med kälken och stjärtlappen sen åkte de hela dagarna, varvat med skidor i spåren eller mellan äppelträden. Frida hon gjorde snirkliga banor i trädgården till sina småsyskon..."längtar"....sen åkte de runt runt och hade skidtävling...

Småfåglar det har vi i massor vid fågelbordet iår, försökte att få några fina bilder där men så fort jag kom fram så flög de iväg. Vi har talgoxar och domherrer och speciellt en talgoxe  är elak, han föser bort de andra så fort de kommer dit, man kan sitta i köksfönstret och titta på detta länge och hela tiden är han där och föser...han skall ha allt själv tydligen. Det är inte bara människan som krigar om mat tydligen.Vackert vitt...Vi har det gott gubben och jag...njuter av ledigheten och varandra. Skall försöka komma ut en sväng sen och gå. Frisk luft stärker sägs dej ju....sen blir det nog en tur till skogen också.

Sonen han var magsjuk igår men idag är han pigg igen så han och Sofie skall åka på Rea till IKEA, det kommer nog bli en prövning...Lina och Danne de skulle springa på annan rea idag...kanske blir det en barnvagn köpt, eller en ny dator.
Frida och Jimmy de är säkert i skogen med vovven, igår städade Frida ur den gamla lägenheten åt Karl så hon behöver säkert få lite lugn och ro i skogen.. Ni är underbara mina ungar...jag är lycklig som har er. Och jag är lycklig som har dej älskade gubbe.

Idag till middag skall gubben och jag äta lutfisk, tycker ni om det...vi älskar denna fisk. Med vit sås och ärtor till.
Ikväll kommer vi sitta bänkade framför tv apparaten, halv åtta börjar hockeymatchen alla pratar om. FBK mot Frölunda, utomhusmatchen på Ullevi...Det går faktiskt en buss här ifrån byn men vi hoppade över detta och sitter iställer här i värmen, vi skall försöka få upp lite stämning med varsin halsduk på...haha...Heja FBK...

Ha det gott alla där ute och var rädda om varandra.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0