Dag 3...Rothenburg och Dinkelsbuhl


Startade redan tidigt idag, åt frukost i Goslar redan kl 08.00...fick tom ägg idag och grov bröd. Nu saknar vi bara gröten eller filmjölken men den tror vi inte att vi får så länge vi är i Tyskland.

Framme i Rothenburg vid 14.30, där sken solen och det var lika vackert som vanligt. Syrran och jag hade tänkt köpa porslin hos vår egen keramiker, men det var stängt, han hade flyttat tillbaka till Dinkelsbuhl, vilken tur att vi skulle bo där på natten då...(när vi kom dit så hade de stängt för dagen, ja förhela helgen)...



Vacker utsikt från ringmuren i Rothenburg.



De har även ett julmuseum i Rothenburg...där brukar vi gå in varje gång vi kommer hit...köper alltid några kulor till granen...dyra men fina.

Vidare mot Dinkelsbuhl där vi skall sova inatt. Hade bokat rum på hotell Eisenkrog...där åt vi även en smarrig  måltid...



Sweinhackse med rödkål och stekt potatis till, gud så gott...till den en bamsestor öl...

Nu skall vi ta kvällspromenaden här på stan...sen blir det sängen, tidigt upp imorgon igen då vi åker vidare mot Lugano...där möts vi upp alla 12 som skall vara tillsammans i en vecka. Lina och Daniel kommer med flyg, de sitter uppe i luften just nu...(19.33). Sebbe, Belle, Mira och Belles föräldar ligger några mil efter oss då de bor i Rothenburg inatt.

Till sist, Grattis älskade Linus på din 23 årsdag....kramar från oss här i Tyskland.






Kommentarer
Postat av: Inga M

Känner igen det! I Rothenburg har vi också varit. Var det inte där som man hade ett kriminalmuseum?

2009-07-13 @ 00:12:18
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0