Flytten i spöregn


Idag samlades vi delar av syjuntan, nere hos syrran och svågern. Stora flyttardagen alltså. Men herre gud vilket väder, himlen var av och till öppen och alla var dyblöta innan vi var klara.
De har sålt sitt hus här i byn och flyttar in till stora staden istället. Huset är stort och då är det bra om man hjälps åt...och så har svågern oturligt nog fått ryggskott precis till denna dagen. Stackarn.



Här har vi tagit en välförtjänt kaffepaus...



Gapande tomma rum lämnade vi bakom oss och for till stan där en del av våra ungar väntade på oss.



När man är många går det fort och här har vi till och med fått möblerna på plats så vi kunde få oss en bit mat...på papperstallrikar åt vi syrrans goda baldrissallad och varm korv med bröd samt en kycklingsallad...gott efter mycket spring i trappor...ja inte av mej då för jag stod mest i köket och grejade med maten...jag gjorde kycklingsalladen.
Nu har det mesta kommit på plats och det är bara det stora huset som skall städas...sen kan de slappna av och börja njuta av den nya lägenheten som verkligen är super fin...gammal med högt i tak.




Gubben och jag åkte hemöver, trötta och blöta...men vi har just nu tyskungen på cd i bilen, vi sitter alldeles tysta och bara lyssnar.  Den är väldigt bra och Katarina Ewerlöf är ju en mycket duktig uppläsare. Har ni läst eller lyssnat på denna bok.

För att få höra lite mer av boken så tog vi en tur till skogen för att se efter svamp, uppköparna av karl johan svamp har kommit till byn så då kan man förstå att svampen är på G...jo då vi fann...3 fina karljohansvampar...de fick bli till varm smörgås åt oss två...gott...annars så kanske det kan bli svamp även iår om den inte drunknar innan dess för det är fruktansvärt blött i skogen...insjöar.



Se så fin han är den lilla godingen...nu blir det en kopp tea och DN galan på tv...so long.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0