Regnet det bara öser ner....



Och jag blir så blöt om både skor och strumpor....

Hela natten har det vräkt ner, det har varit så mulet och regnigt så inte ens fullmånen har stirrat på mej...skönt ioch för sej men herre gud, hur kan det finnas så mycket regn.
Denna helg är det Oxhälja, som vanligt första helgen i september, de senaste åren har det vräkt ner regn...man ser inget mer än paraply och dränkta hundar...inte blir man köpsugen av detta vädret. men som vanligt skall man dit, trängas med paraply och ha sina korvar och godis från Inga lill och kennet....en ny svampkorg och plastpåsar, strumpor och påsklämmor...ja ni andra som läser detta känner säkert igen er också...man skall dit, det hör liksom till.

Har nyss kommit hem från mamma och pappa, affären idag också...mamma hade beställt en smörgåstårta som hon inte skulle få förrän idag och vad gör ma inte för dem.
De är ett jäng med pensionärer som brukar träffas och gå till varandra, på sommaren sitter de ute i en berså och pratar och ljuger för varandra. "ironisk"..de har en väldigt fin gård med mycket gröna ytor, de sätter potatis ihop och grönsaker, potatisen skördar de sen och gör fest tillsammans. Nåväl idag skall mamma och pappa ha några hos sej på smörgåstårta och öl, ja det blir säker kaffe och kaka om jag känner mamma rätt. De har de så trevligt tillsammans och detta är heligt för dem, det livar upp dem liksom...sorgligt är ju att en efter en försvinner ur jänget. Livets gång liksom.

Pappa fyller år på måndag så vi skall försöka hinna åka ner till dem på söndag en sväng. Mamma gör väl en hejdundrande stor tårta för att vi alla skall komma. Mamma köpte en ny rakapparat åt pappa igår när hon och jag var till stan, han fick den idag när jag var där, jag satt den på laddning så han kan göra sig riktigt fin till grannarna kommer i eftermiddag, bra är att han kan skölja av bladena under rinnande vatten istället för att blåsa skäggstubb över hela toaletten, det yr omkring honom och mamma har ett fasligt shjå???? att städa skäggstubb...haha...


Philips Rakapparat HQ7320/17
Så här ser den ut.
Efter användning sköljer du enkelt rakapparaten under rinnande vatten. Åtta timmars laddning ger 10 dagars rakning. Om batteriet är urladdat kan du ändå raka dig genom att ansluta rakapparaten till elnätet.
Tror den kommer passa pappa bra.

Nu skall jag ut i regnet, skall sätta mej på bussen in till stan. Skall möta gubben för att sen åka och handla, han skall åka på sin årliga ren och ripjakt till veckan och behöver storhandla till det...vi passar även på att handla hem till mej också på en gång.
Ha nu en fin helg...jag återkommer om inlägg från oxhälja, om jag inte regnade bort förståss.











Kommentarer
Postat av: loppan

det är så härligt med regn och hösten. Bästa årstiden det.Kurra sig soffhörnet,vad hääärligt!!!

2009-09-04 @ 16:24:22
Postat av: Inga M

Hmmmm, fast man får städa ur skäggstubben ur avloppet istället. Gubben har en sån där anordning och skäggstubben tycks blanda sig med feta tvålrester till en igentäppande sörja. Kanske bra att komplettera presenten med en propplösare! :-)



Låter som om de äldre också har det bra hos Er och inte blir isolerade. Känner igen det där med att en efter en försvinner. Min mamma är nu 92 och det finns ingen kvar längre runt henne av gamla vänner. Det blir långa dagar att fördriva. Men gott om tid att minnas. Barmhärtigt är att minnet från det som var för länge sedan verkar finnas kvar längst hos människan.



Nu måste vi bara få lite sol mellan regnvarven här i Värmland. Där vi bor flyter snart allt som är och bönderna kan inte bärga spannmålen.

2009-09-05 @ 06:42:17
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0